Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Dróncsapás ide, kibertámadás oda, kölcsönös fenyegetőzések és szankciók belengetése amoda, az amerikaiak és irániak közti feszültség most ért el igazán elviselhetetlen szintre. A hétvégén Iránban (és Szíriában) arra ébredtek a világ egyik legnépszerűbb online játékának rajongói, hogy nem engedi őket belépni a League of Legends. A hibaüzenet egyértelművé teszi, hogy ez nem a helyiek kardoskodása az amerikai popkultúra térhódítása ellen, hanem éppen ellenkezőleg: az amerikai szankciók része. Hasonlóképpen nem érhető el az országban az Epic és az EA online boltja sem.

  Azért ez elég meredek lépés a döntéshozóktól azok után, hogy eddig a videojátékok kapcsán leginkább arról vitáztak, hogy a lootboxokat be kéne-e tiltani vagy sem.

  (via Dot Esport)

 • 2021-ben érkezik a mozikba a Space Jam 2, amelynek korunk Michael Jordanje, LeBron James lesz a főszereplője, és a Fekete Párducot is rendező Ryan Coogler a producere. Nemrég olyan pletykák láttak napvilágot, hogy James mellett felbukkan még a filmben

  • Damian Lillard (Portland Trail Blazers)
  • Klay Thompson (Golden State Warriors)
  • egy csomó női kosaras (Diana Taurasi, Chiney és Nneka Ogwumike)
  • illetve James friss csapattársa, Anthony Davis (Los Angeles Lakers).

  A New York Times cikkéből az is kiderül, hogy James és Coogler megkeresték a hatszoros allstar Steph Curryt is, azonban az NBA egyik legjobb irányítója nemet mondott. Curry saját bevallása szerint kizárólag azért nem vállalta a szereplést, mert éppen nem ér rá a forgatás idején, pedig nagyon jó a kapcsolata Cooglerrel, aki oaklandiként fanatikus szurkolója a Golden State Warriorsnak, ahol Curry is játszik. 

 • Már mi is megírtuk azt az őrületet, amit egy fiatal atlantai srác okozott azzal, hogy megírta a világ első country trap zenéjét. Lil Nas X pillanatokon belül Amerika legforróbb előadói között találta magát, azonban a többség joggal beszélt arról, hogy ő is csak egy egyslágeres arc lesz, aki pár hónappal később eltűnik a süllyesztőben.

  Erre cáfolt rá a nemrég megjelent első EP-jével, amelyen szerepel a Panini c. szám is. A dal érdekessége, hogy a szerzők között fel van tüntetve Kurt Cobain is. Először azt hittem, hogy az Old Town Road-hoz hasonlóan itt is csak mintázásról van szó (ott ugyebár a Nine Inch Nailstől kölcsönzött), azonban a Rolling Stone cikkéből kiderül, hogy a Nirvana frontembere nem véletlenül került a szerzők közé.

  Lil Nas X azt nyilatkozta a számról, hogy soha életében nem hallgatott Nirvanát, így arról sem tudott, hogy a Panini c. szám refrénje nagyon hasonlít az In Bloom c. klasszikusra. Erre csak később hívták fel a figyelmét, és így ismerte meg a Nevermind c. albumot is, majd megkereste Frances Bean Cobaint, Kurt Cobain lányát, hogy áldását adja, aki ezt készségesen meg is tette. Annak ellenére, hogy én esküszöm, hogy nem nem, vagy csak alig hallok hasonlóságot a két refrén között.

  Mindenesetre Lil Nas X azóta saját bevallása szerint nagyon sok Nirvanát hallgat, pedig nyolc évvel azután született, hogy a Nevermind egyáltalán megjelent volna.

 • venom-transformed-1024x576

  Vannak azok a hírek, amelyeken tényleg senki nem lepődik meg. Ilyen például az is, hogy miután a Venom című képregényfilm majdnem egymilliárd dollárt termelt, ezzel visszahozva a gyártási költségeinek majdnem tízszeresét, jön a második rész, és ebben a második részben visszatér a főszereplőt játszó Tom Hardy is.

  Ezt most már a rend kedvéért hivatalosan is megerősítették - írja az NME. Az első részt egyébként a siker ellenére nem nagyon szerette a kritika. Mi sem:

  Kapcsolódó

  Tom Hardyn kívül senkit sem érdekelt ez a Venom

  Egy kiábrándult oknyomozóból csinálnak antihőst, kár, hogy ezen kívül semmi érdekes nem történik az új Pókember-filmben.