Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az énekes a technológia veszélyeire hívja fel a figyelmet.

    63A7380
    Fotó: Zöld Fanni / Index

    Ahogy arról az Indexen is írtunk, a napokban egy, a mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tv tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában. Az MI által generált tévést Bíró Adának hívják, megjelenését, arcát és hangját egyaránt számítógéppel hozták létre korábban már meglévő programokból. A minimális emberi segítséggel életre hívott képi és nyelvi modell Fejős Ádám állandó műsorvezetőtársa lett a köztévé műsorában. 

    A fent említett hírre ByeAlex a közösségi oldalán posztolt egy hosszabb eszmefuttatást, amelyben aggályait fejezte ki az egyedülálló technológiai újítással kapcsolatban.

    Legalább nem lesz unalmas az emberi nem hanyatlása; mert egy AI-apokalipszis biztosan izgalmas lenne. Mondjuk, azt sosem gondoltam volna, hogy a Duna tv lesz élenjáró a mesterséges intelligencia felhasználásában. Bizony mondom néktek: lesz itt még sírás, munkanélküliség és káosz, ha az okosak nem szabályozzák ennek terjedését! És hát a csúf igazság az, hogy híreket a jövőben AI-droidok is tudnak majd mondani

    – kezdte bejegyzésében az énekes, aki szerint ha ilyen tempóban fejlődik tovább az emberi érzelmek és gesztusok lemodellezése, hamarosan nem csupán a leghétköznapibb tevékenységek űzése lesz egyszerű a mesterséges intelligencia számára, de a művészetet, az alkotást, a zenét vagy a filmeket is úgy tudja majd mímelni, hogy nem lesz világos, valódi elme vagy algoritmus áll-e mögötte.

    Az AI fejlődése ugyan hasznos és csodálatos; mégis a poklot hozhatja majd el számunkra. De mint mondtam, unatkozni nem fogunk. Én pl. imádom a robotokat. Ui.: A minap láttam, hogy az X-Faktor új mentorait is AI-képekkel jelentik be. Mínusz egy fotósgázsi

    – fogalmazott az X-Faktor korábbi mentora.

  • A tehetségkutató műsor óta egyre csak növekszik a népszerűsége.

    PAP 1442
    Fotó: Papajcsik Péter / Index

    Mihályfi Lucát egy egész ország ismerhette meg a 2022-es X-Faktorban, ahol végül harmadikként végzett a fináléban. A fiatal énekesnő zenei karrierje azóta is töretlenül ível felfelé, dalokat ír és közben folyamatosan koncertezik. Most a Glamour magazinnak adott interjút, melyben egyebek mellett arról is beszélt, hogyan változott meg az élete amióta egycsapásra híres lett.

    Remélem nem változtatott meg a siker, de nem is szeretném, hogy megváltoztasson. Szeretnék ugyanaz a lány lenni, aki az X-Faktor előtt a zuhanyrózsa alatt énekelt. Nyilván sokat segített abból a szempontból, hogy rengeteg új emberrel találkoztam, és bekerültem egy olyan közegbe a zenei szférán belül, amiben teljes mértékben önmagamat tudom adni. Úgy érzem, hogy a siker inkább kinyitott. Bátrabb és magabiztosabb ember lettem azáltal, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, és erről kapok visszajelzést is

    – magyarázta Mihályfi, majd arról is beszélt, hogyan tudott megbirkózni azzal, hogy nagyon fiatalon csöppent bele szórakoztatóipar körforgásába.

    Azt gondolom, hogy aki kiteszi a szívét, lelkét a dalain keresztül, folyamatosan megkérdőjelezi magát, hogy jó-e az, amit csinál. Ez egy nagyon nehéz műfaj, hiszen előadóként arra vállalkozunk, hogy kiálljunk az emberek elé, és fogadjuk a pozitív, de a negatív kritikákat is. Amikor kételyeim vannak, a családomhoz és a barátaimhoz fordulok

    – mondta az énekesnő, aki szerencsére olyan emberekkel van körülvéve, akikkel bármikor megtudja beszélni ezeket a dolgokat, és segítenek neki átlendülni a nehezebb időszakokon.

    Mihályfi a karrierbeli terveiről is mesélt a lapnak, akik a a közeljövőben megvalósítandó álmai mellett arra is kíváncsiak voltak, hol látja magát 10 év múlva.

    Nem szeretek tervezni, ebben a szakmában ez amúgy is nagyon szubjektív és bonyolult, de ha még mindig a zenével foglalkoznék, és azt csinálhatnám, amit szeretek, akkor annak nagyon örülnék. Azt kívánom magamnak, hogy érezzem jól magam, és szeressem azt, amit csinálok.

  • Olvadoznak az internetezők annak a kétéves kislánynak a fotóit és videóit látva, akinek a világ egyik legtermészetesebb dolga sürögni-forogni a konyhában.

    A totyogós kis szakács, Oswyn Thomas már tud bolognai spagettit, chilli con carne-t és egyéb sült ételeket is készíteni. Specialitásai közé tartozik még az omlós keksz, a brownie, a puding, a banánkenyér és a palacsinta. Mindössze 11 hónapos volt, amikor anyjának, Madisonnak elkezdett segíteni a konyhában. A 28 éves nő úgy meséli, azért kezdte el a kislányt belevonni a konyhai teendőkbe, mert nem érezte azt az igazi anya-gyerek kötődést, amit már a kicsi születése óta kellett volna, a közös-sütés főzés azonban megtette a hatását.

  • Látása már nem a régi, de ezt cseppet sem bánja.

    Nyertes Zsuzsa a Hot! magazinnak adott interjút, melyben arról mesélt, hogy az öregedésnek előnyei is van: látásromlását például ilyenek tartja. Mint mondta, hallani sem akar a szemüvegről, helyette bármikor hajlandó a padlón kúszni-mászni.

    Van jó az öregedésben is, például az, hogy az embernek romlik a szeme. Amikor felkínálták a műtétet, nemet mondtam. Nem akarok úgy látni, mint 30 évesen! Most belenézek a tükörbe, és azt látom, amit. Nem vagyok hiú, de ha föltennék egy szemüveget, és azzal néznék bele, akkor nem azt látnám, amit érzek, és az borzasztó lenne

    idézi a Bors a színésznőt, aki azt is elárulta, hogy természetes módszerekkel tartja fiatalon az arcát, de a ráncfeltöltés is elgondolkodott már.

    „A közönségnek, főleg a nőknek szeretném bizonyítani, hogy igenis ki lehet tolni az öregedést természetes úton. Ami viszont nagyon zavar, azok a száj körüli ráncok; nagyon gondolkodom, hogy azokkal bizony kezdeni kellene valamit” – vélekedett.

    A színésznőnek azonban semmiképp sem kell bizonygatnia szépségét, hiszen párja, Gulyás Attila a mai napig elhalmozza bókokkal.

    Igaz, 16 éves korom óta ismer, szóval nem úgy látja rajtam az idő múlását, mint egy idegen, de a mai napig, amikor színpadon néz, utána megjegyzi például, hogy »Még mindig milyen jó a lábad!«

    – mondta nevetve a művésznő.