Pongrác
12 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • shang-chi.előzetes
  Fotó: Marvel Studios

  Alig jelent meg az eredeti nyelvű előzetes, máris megkaptuk a magyar szinkronosat is a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című Marvel-produkcióból. Az eddig megszokott képregényfilmekhez képest ez a film inkább a harcművészmozik kedvelőinek okozhat majd boldogságot. 

  A film főhőse Shang-Chi, aki látszólag a hétköznapi fiatalok életét éli. Bulizni, kirándulni jár a barátaival, ám sötét titkot rejteget, ugyanis az apja egy nagy hatalmú és félelmetes bandavezér. Az apa alig várja már, hogy gyermeke elfoglalja a helyét, ám az utód ezt a legkevésbé sem akarja, lényegében erre a konfliktusra épül az alkotás. Alapvetően egy harcművészeti filmről beszélünk, ám Marvel köntösben, ami valószínűleg csak növeli majd a mű élvezeti értékét.

 • Május 29-én az Atatürk Olimpiai Stadionban a Bajnokok Ligája házidöntőjét, a Manchester City és a Chelsea részvételével. Európa annak ellenére gőzerővel készül az angol fociünnepre, hogy felmerült, a koronavírus-járvány miatt az utolsó pillanatban Isztambulból mégis a Wembley-be költözhet a BL-döntő. Ha így lesz,

  mehet a kukába egy rakás reklámkampány.

  Reméljük, ez a veszély nem fenyegeti az egyik legviccesebbet, amelyben Eric Cantona, minden idők egyik legsikeresebb francia labdarúgója a főszereplő.

  Az 54 éves focilegenda egy szállodalánc felkérésere mondott igent, és a reklámban maga készíti elő a szobákat a drukkereknek, akik luxuskörülmények között, bónuszként Cantona szakértői közreműködésével élvezhetik majd a döntőt.

  Már csak annak kell eldőlnie, hol lesz a meccs.

 • A Bitcoin után Elon Musk felvetette Twitteren, hogy mit szólnának az emberek ahhoz, ha Dogecoint is elfogadna a meglehetősen magas áron értékesített Teslákért.

  De mi az a Dogecoin?

  A Dogecoin egy eredetileg viccnek indult kriptodeviza, amelyet azzal a céllal alkottak, hogy létrehozzanak egy vicces (a fizetőeszköz neve eleve egy kutyás mémből származik), azonnali fizetést lehetővé tevő virtuális eszközt, amelynek átutalása nem jár semmilyen banki költséggel.

  Eddig több mint hárommillióan szavaztak, az eredmény pedig az új fizetőeszköznek kedvez. Ahogy pedig Elon Musknál lenni szokott, a poszt hatására a Dogecoin ára is rögtön megugrott. A DOGE amúgy sem igazán különbözik a Bitcointól, de annyiban azért igen, hogy a Bitcoin sokkal szélesebb körben használt fizetőeszköz a tőzsdéken, mint a DOGE.

  (Forrás: Mashable)

 • Kutatók szerint, ha nem minden idők legjobban kivitelezett átveréséről van szó, valószínűleg pár órával a Titanic elsüllyedése előtt dobhatták a vízbe azt a most partra mosott palackpostát, amelyet egy 12 éves lány, Mathilde Lefebvre írt. Az 1912. április 13-i dátumozású üzenet szövege így hangzik:

  Ezt a palackot az Atlanti-óceán közepén dobom a vízbe. Néhány nap múlva megérkezünk New Yorkba. Ha valaki megtalálja ezt a levelet, értesítse a Lefebvre családot Liévinben.

  Azon a napon, éjfél körül az elsüllyeszthetetlennek hitt Titanic jéghegynek ütközött, és két és fél óra múlva 1500 utasával a hullámsírba süllyedt. A levelet író Mathilde három testvérével és édesanyjával együtt az áldozatok között volt, üzenete azonban 105 évvel a tragédia után most Kanada partjainál szárazföldet ért.

  Már ha nem átverés az egész.

  A Université du Québec à Rimouski szakemberei is először hoaxra gyanakodtak, de vizsgálatuk szerint a palack és a hozzá tartozó dugó valóban a 20. század elején készült. Ez inkább azt valószínűsít, hogy nem átverésről van szó – korabeli papírt nem nehéz szerezni, de ilyen üveget és dugót már valamivel körülményesebb találni.

  „Ha bebizonyosodik a levél valódisága, ez lehet az első Titanicról származó tárgy, amelyet az amerikai partvidéken találtak” – mondta Maxime Gothier történész. Abban egyetértenek a szakemberek, akár átverés a levél, akár nem, mindenképpen egy érdekes szelete a történelemnek.