Mátyás
-6 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A győri nyomozók az emberek segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához:

  lopás 0
  Fotó: Police.hu

  A Győri Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen női tettes ellen, aki január 19-én 10 óra 35 perckor, majd utána 14 óra 38 perckor is kozmetikai termékeket lopott el egy győri üzlethelyiségből.

  A  Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a képeken látható ismeretlen nőt vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon (9024 Győr, Zrínyi út 54.), illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” számát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

 • Szolnokról küldte a fotót olvasónk. Reméljük, Schmidt Mária hamarosan hitelesíti, hogy valóban mind az öt személy maga Dózsa László.

 • Svájcról mindig az a vicc jut eszembe, amikor egy külföldi férfi bemegy egy svájci bankba egy aktatáskával, majd az idegességtől remegve odasúgja az egyik dolgozónak, hogy 100 ezer dollárt szeretne betenni a bankba, mire a bankár csak annyit mond:

  Nem kell sugdolózni uram, nálunk nem szégyen a szegénység.

  Persze Svájcban is akadnak szegények, néha pedig épp az ország szociális rendszere tréfálja meg őket. Egy nőnek ugyanis, miután talált magának egy jól fizető állást, 224 866 frank szociális támogatást (61 millió forint) kell visszafizetnie.

  A 43 éves nő egyedülálló anya, aki a beteg gyermeke miatt nem tudott dolgozni, a volt férje pedig nem volt képes tartásdíjat fizetni, így az állam biztosította a megélhetését kilenc évig. Azonban talált magának egy 6700 frankot (1,8 millió forint) fizető állást, így kapott egy levelet, hogy hát jó lenne visszafizetni a támogatást.

  Svájcban kantononként eltérnek a szociális segélyek feltételei, vannak olyan régiók, ahol például csak egy tetemes örökség után kell visszafizetni a támogatást. Más kantonokban viszont már az is elég a pénz visszakéréséhez, ha valaki rendbe teszi az életét. Az említett nőnek így havonta 980 frankot kell visszafizetnie 20 éven keresztül.

  (Via)

 • A magyar duó egyik fele összeállt a manchesteri Synkróval (aki nem, nem azonos a legutóbbi Aphex Twin-nagylemezzel, akárhányszor is fogom összekeverni a kettőt, amikor az egyiket meglátom), és kihoztak egy közös mixet a héten. Van benne Nosaj Thing, Chromatics, Ulrich Schnauss, Com Truise, meg még egy csomó ember, akit nem ismerek, viszont eléggé úgy hangzik, mint ami a Tiloson szokott szólni: