Orbán
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Vidinél a jelek szerint erősen úgy érzik, hogy a Magyar Kupa döntőjében a játékvezető, Iványi Zoltán mindent elkövetett azért, hogy ne ők, hanem a Honvéd nyerje a meccset.

  Az ok: a találkozón egy szőrszálhasogató ítélettel visszavonták a MOL Vidi szabályosnak tűnő gólját, ami után elszabadultak az indulatok, a Vidi edzőjét, Marko Nikolicot nem sokkal később el is küldték a kispadtól.

  Ezután a Vidi hivatalos honlapján az ellenfél Budapest-Honvédot egyszerűen csak Iványi-Honvédnak keresztelték át.

  mol ivanyi

  Nagyvonalú és sportszerű gesztus, különösen, hogy a meccset végül a MOL Vidi nyerte 2-1-re.

 • Valami ilyesmit láthatott az elmúlt éjjel, aki éjfél előtt kábé félórával feltekintett az égre:

  Ennél klasszikusabb ufómegfigyelés nem is nagyon volt mostanában, mint egy vonat vonultak az azonosítatlan repülő objektumok keresztül az égbolton, egy olvasónk, Balázs írt is nekünk:

  [informator] Ufo
  Tegnap este 23.21- kor egy láncszerű fénycsík haladt lassan észak felé Göd felett, de a Balatonnál is látták. Észlelte más is? Nagyon különös volt.
  Üdvözlettel:
  Balázs

  Nos az ufó is csak addig UFO (unidentified flying object, azaz azonosítatlan repülő objektum), míg nem azonosítják, így a múlt éjszakai ufóészlelés is hamar IFO lett. A többek által is megfigyelt ufóraj ugyanis nem más, mint a Spacex Starlink műholdjainak csapata, amiket csütörtök éjjel bocsátottak föl Floridából.

  A Starlink ugyebár Elon Musk globális műholdasinternet-projektje, aminek keretében most nem kevesebb mint 60 műholdat juttattak az űrbe. A műholdak jó darabig (akár napokig) egy bolyban mozognak, míg kriptonos ionhajtóműveikkel el nem érik külön-külön a nekik egyenként kijelölt alacsony Föld körüli pályát.

  Az éjszakai égbolt új fényes objektumairól több mozgóképes felvétel is született, íme néhány (az első Magyarországról, Veszprémből):

 • A K-Monitor Közpénzfigyelő Iroda elkészítette az EP-választásokra is a szokásos tesztjét, amit a listát állító pártok szakpolitikai javaslatai alapján állítottak össze.

  clke

  A kitöltése után mindenki megtudhatja, hogy melyik párt programja áll a legközelebb a világnézetéhez.

 • Leslie Mandoki angolul, külföldi sztárok kíséretében énekelte újra Varga Miklós Vén Európa című slágerét. Az új verzióhoz olyan zenészek adták a nevüket, mint Klaus Meine és Rudolf Schenker a Scorpionsból, Ian Anderson a Jethro Tullból, Nick van Eede a Cutting Crewból és a Brassóban született Peter Maffay.

  leslie.PNG
  Fotó: YouTube / Mandoki Soulmates

  Az Orbán Viktorral jó kapcsolatot ápoló Mandoki egyébként a rendszerváltás idején, Budapesten hallotta először Varga Miklós dalát, ami akkora hatással volt rá, hogy most harminc évvel később ő maga tolmácsolja a többi európai ország lakóinak angol fordításban.

  A Vén Európának egyébként volt már egy angol nyelvű változata, azt szintén Varga Miklós énekelte. A Mandoki-féle verzió az Origo szerint "minden bizonnyal óriási siker lesz", hát persze.