Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A mobilfotózás legnevesebb versenyének számító iPhone Photography Awards (IPPAWARDS) versenyen nyerte el a nagydíjat a marosvásárhelyi születésű Kerekes István.

  160408512 184302159918079 78822068920195529 n
  Fotó: ippawards / instagram

  A tizennegyedik IPPAWARDS-on az Év Fotósa kategóriában lett első Kerekes képével, melyen Marosvásárhely két juhásza, Alexandru és Peter látható. A képet a magyar fotós egy iPhone 7-tel készítette a jeges mezőn két fiatal bárányt tartó juhászról, háttérben a modern gyárépületekkel.

  Kerekes évek óta követi az erdélyi juhászok életét, weboldalán rengeteg kép látható a juhászéletről.

  Az 1977-es születésű fotós egyik alkotása, egy máramarosi kislányról készített portré világrekordot is döntött két éve. A sztoriról ezt a cikket érdemes elolvasni.

  Az IPPAWARDS évente kerül megrendezésre 2007 óta, s bárki jelentkezhet egy iPhone-nal készített fotóval.

 • GettyImages-521024594
  Fotó: Sun Sentinel / Getty Images Hungary

  Reza Baluchi száraz lábbal próbál átgyalogolni Floridából Bermudába, egy általa eszkábált buborékban navigálva. Az ultramaratonista az akcióval jótékony célú gyűjtést is indít, és egyben arra kíván mindenkit ösztökélni, hogy sose adják fel az álmaikat.

  Meg akarom mutatni az embereknek, hogy bármire képesek. Ne hallgassanak senkire, kövessék az álmaikat

  – mondta, mielőtt bekászálódott a buborékba.

  Baluchi egyszer már mert nagyot álmodni, 2014-ben ugyancsak egy maga által épített szerkezettel vágott neki az útnak. Akkor a parti őrségnek kellett kimenteni.

 • Az elmúlt hónapok azzal teltek, ki tér vissza az HBO Go  Szex és New York  című sorozatának  Just Like That  címen meghirdetett folytatásába. Múlt héten elkezdődött a forgatás, a sztárokról pedig egészen bőséges kulisszák mögötti fotó áll rendelkezésre, így már láthatjuk nagyjából, kin hogy fogott az idő, illetve, hogy ki miben parádézik a sorozatban.

  A sminkes és a stylist már most látszik, hogy hozza az elvárt színvonalat.

  Charlotte egy kicsit túltolta a fiatalító kezeléseket.

  gettyimages-1329719783-594x594
  Fotó: James Devaney / Getty Images Hungary

  Charlotte lánya időközben felnőtt.

  Noha Mr Biget nem láttuk a képkockákon, megerősített tény, hogy visszatér a sorozatba, valószínűleg a hétvégi forgatáson nem volt jelenete. Másik két közönségkedvencnek szerencsére volt, ők Miranda és Charlotte férjei.

  Ami továbbra is fájó, az egyértelműen Samantha hiánya. Még bízunk benne, hogy marketingfogásnak meghagyták a végére az alkotók, hogy  ő is csatlakozik a csapathoz.

 • GettyImages-1211382600
  Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

  Két hónappal a születése után Lilibet még mindig nem szerepel az angol uralkodóház öröklési rendjében, pedig testvére, Archie 2019-ben két héttel a gólyahír bejelentése után már felkerült a listára.

  Harry herceg és Meghan Markle kislánya egyébként a nyolcadik helyre futna be,

  ahol most a királyi család fekete bárányának számító András herceg tanyázik. Lajos herceg, Vilmos herceg és Katalin hercegné fia az ötödik helyen szerepel, egyébként ő is két héttel a születése után bukkant fel a trónöröklési rendben.

  A késlekedéssel a megfigyelők szerint az udvar kemény üzenetet kíván küldeni a sussexi hercegi párnak, akik turbósebességre kapcsolva próbálnak minden kapcsolatot megszakítani a palotával.