Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • capa.png

  Level 0: beidézed a Cápa legendás mondatát, miszerint kéne egy nagyobb hajó

  Level 1: leordítod a cápa fejét

  Level 2: leordítod a cápa fejét, és elégedetten konstatálod, hogy elmenekül

  Level 9000: leordítod a cápa fejét, elégedetten konstatálod, hogy elmenekül, és közben az egészet levideózod és felteszed Instagramra

  Kell-e külön fejtegetnem, hogy Riley Elliot új-zélandi tengerbiológus melyik megoldást választotta?

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  When a Mako's way of saying hello goes viral again. They may start savvy, but then I've had some of the most amazing in water encounters with them

  Riley Elliott (@thelifeofrileynz) által megosztott bejegyzés,

 • A minap Bernie Sanders demokrata párti elnökjelölt-aspiráns vette elő a magyar társadalombiztosítást, mint az általa beígért általános állami TB egyik működő külföldi példáját, majd nem sokra rá Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász és balos publicista példálózott Magyarországgal teljesen más megközelítésből egy, a választási kampányról és Sandersről esélyeiről szóló, a New York Timesban megjelent véleménycikkében

  Krugman azt fejtegette, hogy a magát demokratikus szocialistának nevező Sanders a szó szoros értelmében valójában nem is szocialista, mert például nem akarja államosítani a termelési eszközöket és nem akar tervgazdaságot bevezetni. Ehelyett inkább a nyugat-európai szociáldemokratákéhoz hasonló nézeteket vall, és nagyjából egy Dániához hasonló jóléti államot akar létrehozni Amerikában. Viszont az, hogy szocialistaként hivatkozik magára, PR szempontból hátrányt jelenthet Donald Trump elnökkel szemben, mert a konzervatívok a szocializmus szó hallatán azonnal azzal jönnek, hogy Szovjetunióvá akarja formálni az Egyesült Államokat. Azt is felveti, hogy Sanders egészségügyi reformterve hiába jó ötlet elvi szinten, nem népszerű, és végrehajtása nem is reális az amerikai politikai viszonyok fényében, ami szintén gyengítheti kampányát.

  Végül viszont Krugman arra jut, hogy ha Sanders lesz a demokraták elnökjelöltje, akkor a pártnak ettől függetlenül egy emberként be kell állnia mögé. "Vélhetően (Sanders) nem tudná Dániává faragni Amerikát, de még ha tudná is, Trump közben egy fehér nacionalista autokráciává akar tenni minket, mint amilyen Magyarország. Melyiket választaná?" - írja Krugman.

  Ön melyiket választaná?

  • 415
   Dánia
  • 190
   Magyarország
  • 103
   Egyesült Államok, Sanders hatalomra jutása esetén
  • 43
   Egyesült Államok, a jelenlegi állapotában
 • Mert az interneten tényleg mindenre van. Erre például a faceidmask.com, ahol a vírusok elleni védekezésre használt maszkra rányomtathatja az arcmását. Már ha nem egy előrehozott április 1-jei tréfáról van szó – ezt illetően maga a weboldal is el tudja bizonytalanítani az embert.

  Az általuk összeállított GYIK között lévő Ez egy vicc? kérdésre adott válasz ugyanis meggyőzőnek semmiképp nem mondható: Igen. Nem. Nem vagyunk biztosak benne. A vírus, az nem vicc. Moss kezet, amikor csak tudsz. És oltasd be magad, ha teheted.

  viccvagysem
 • Azt talán mindenki gondolta, hogy a kiállítási kutyáknak jobb dolga van, mint az átlag ebeknek, de mégis meglepő az a luxus, amely a Westminster Kennel Club 144. éves kutyakiállításán várja a négylábúakat: kan és szuka mosdó tűzcsapokkal, futópadok, de még masszázst is kérhetnek a versenyzők.

  Az idei kiállításra olyan 2630 kutya érkezett, a Reutersnek nyilatkozó kicsit őrült forma szerint minden létező kutyafaj képviseli magát. A videón van egy ír farkaskutya is, ami az egyik legcsodálatosabb teremtmény, amelyet hátán hordoz a Föld.