Pongrác
12 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • giphy (63).gif
  Fotó: giphy.com

  Ahogy nemrég megírtuk, szokatlan látvány fogadta a houstoniakat pár napja, amikor egy tigrist fedeztek fel az előkertjükben. Akkor úgy tűnt, az állat gazdájának, a kiérkező rendőrök előtt, sikerült egy autóba tuszkolni a nagymacskát, miután az egyik szabadnapos rendőr szomszéd majdnem lelőtte a valószínűleg háziállatként tartott tigrist. A férfi, aki pisztolyt fogott rá, így üdvözölte az előkerült tulajdonost: 

  B.szd meg te és a kib.szott tigrised. 

  Victor Hugo Cuevas, akit azóta letartóztatott a rendőrség, tagadja, hogy az övé lenne az állat, ennek ellenére vádat emeltek ellene, mivel megpróbált meglógni a hatóságok elől, ami biztosan nem szabályos.

  A tigris tartózkodási helye még mindig ismeretlen. Az állatról egyébként annyit lehet tudni, hogy 9 hónapos és az India névre hallgat. Az események után viszont nagyon úgy tűnik, hogy hallgatni nem nagyon hallgat rá.

  (via: The Cut)

 • Már zajlik a hatrészes Obi-Wan Kenobiról szóló minisorozat forgatása, amelyben Ewan McGregor ismét belebújik a Jedi mester szerepébe. Az 50 éves skót színész legutóbb 2005-ben, az előzményfilmek harmadik epizódjában, A Sith-ek bosszújában játszotta el a karaktert. A feltehetőleg 2022-ben, a Disney+-on debütáló sorozat 10 évvel a harmadik rész eseményei után játszódik, és egy fajta átmenet lesz a Jedik bukása és az Egy új remény eseményei között. 


  McGregor nemrég Jimmy Kimmel műsorának vendége volt, ahová eredetileg azért hívták, hogy a Halston című új sorozatáról beszéljen, azonban a műsor jelentős részében az új Star Wars-sorozatról volt szó. 

  Kimmel nem hagyta a levegőben lógni a kérdést, és próbált megtudni egy-két kulisszatitkot a készülő sorozatról,

  de a színész még arról is csak ködösen beszélt volna, amit már korábban a stúdió is megerősített (darth vader szereplése - a szerk.).  

  Azt is hozzátette, nem tudja, hogy pontosan milyen információkat osztottak meg eddig a készítők a produkcióról, de nem hiszi, hogy kirúgnák, ha esetleg spoilerezne a sztoriról. 

  McGregor a nagy titkolózás közepette azt azért elárulta, hogy május 4-én, a hivatalos Star Wars-napon egy különleges személlyel rögzítettek egy jelenetet: 

  Május 4-én egy nagyon különleges jelenetben szerepelhettem valaki olyannal, aki nagyon különleges helyet foglal el az életemben, de ez minden, amit mondhatok
  róla. 

  Jimmy Kimmelnek azt nem sikerült megtudnia, pontosan kiről van szó. Mindössze annyit lehet tudni, hogy Ewan McGregor korábban még nem szerepelt kamerák előtt a titokzatos személlyel. 

 • GettyImages-1303669720
  Fotó: Bruce Bennett / Getty Images Hungary

  Egy 22 éves floridai férfi, Tommy Lee szombaton horgászni ment, csak hogy kénytelen volt hamar menekülőre fogni a dolgot, ugyanis egy több mint 3 méteres aligátor emelkedett ki a hullámok közül előtte. Szerencsére az állat nem kezdte el üldözni a férfit, és hamar visszaereszkedett a vízbe, de a férfi számára ez azért elég megrázó élmény lehetett. 

  Az eseményről Lee videót is készített, amit a Youtube-on tett közzé. 

  A szakértők szerint éppen párzási szezon van Floridában, úgyhogy mindenkit elővigyázatosságra szólítanak fel, ha víz környékén jár, legyen az egy tó vagy akár a saját medencéje. Ilyenkor ugyanis az aligátorok sokkal aktívabbak, és a nagyobb és erősebb hímek a partra kényszerítik a kisebb példányokat, ezzel lazítva egy kicsit a konkurencián.

  (via: HuffPost)

 • Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hajós Ezred arról posztolt Facebookon, hogy az alakulat katonái az elmúlt hetekben többször szállítottak el nem kilőtt állapotú robbanótesteket a budapesti Dózsa György út és a Műcsarnok - Kunsthalle Budapest között található zárt építési területről. A Liget Budapest Projekt részeként a közelben épül a Néprajzi Múzeum, az érintett terület közvetlenül a Műcsarnok mellett található.

   A poszt szerint összesen 75 darab 82 milliméteres, második világháborús szovjet aknavetőgránát került elő műszeres vizsgálatok során az érintett területen, a képeken látható állapotban. A Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították a katonák a lövedékeket, s itt fogják megsemmisíteni őket.