Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Csaknem 61 kilogramm robbanóanyagot használtak fel egy németországi viadukt felrobbantásához. Az Eisern völgyhíd Dortmund felé vezető fele mintegy 340 méter hosszú, 50 méter magas és több mint 12 ezer tonna tömegű – írta meg a Siegener Zeitung. 

  • Mark Fritzpatrik fotója az ausztráliai Lady Elliott-szigeteknél készült Terry-ről, a teknősről. Fritzpatrik nyerte a Comedy Wildlife Photography Awards legviccesebb természetfotója kategóriáját ezzel a remek képpel – írja a Mai Manó Ház blogja. Magyar díjazott is van Kránitz Roland személyében, vele az Index korábban interjút is készített.

  • Új felhasználókat hozott a világ legnagyobb zenei streaming platformjának a koronavírus-járvány – írta meg az osztrák Der Standard.

    A cikk szerint a Spotify csütörtökön jelentette be, hogy a harmadik negyedévben 27 százalékkal 144 millióra nőtt a prémium előfizetői száma, azaz azoké a felhasználóké, akik havidíjat fizetnek a szolgáltatásért. Ez több mint amire a szakértők számítottak.

    Az eredetileg inkább Európában erős Spotify új előfizetőket szerzett Indiában, a Közel-Keleten és újabban Oroszországban is. A svéd cég piacvezető, az Apple Music-nak például csak fele annyi előfizetője van. A negyedik negyedévben a cég 150-154 millióra szeretné növelni prémium előfizetői számát.

  • Ezt a képet nemrég lőttem a török határon, és különös aktualitást ad neki a Franciaországban elkövetett újabb lefejezés, na meg a francia és a török elnök között kirobbant durva vita. Az autó rendszáma francia, de az egész hátsó ablakot beborító kép véletlenül sem a francia elnököt ábrázolja, hanem a törököt. Amivel több gond is van. Egyrészt rámutat azokra a kulturális különbségekre, amelyekről olyan gyakran szeretnénk elfelejteni, hogy léteznek. Merthogy a mai Európában valószínűleg gyakorló elmebetegnek néznék azt a polgárt, aki választott vezetőjének arcmásával tapétázná ki az autóját. Más kultúrákban meg épp’ hogy nem. Mint ahogy más kultúrákban teljesen természetes, hogy a hitbeli bűnökért halál jár. Az európaiban meg nem. (Amivel persze nem azt akarom mondani, hogy aki Erdogan képpel matricáz, az öl is.) Másrészt a fenti kép lojalitásprobléma is. Hogy lehet jó francia állampolgár az, aki legfőbb vezetőjének egy másik ország első emberét tartja?