Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Létezik cuki galamb is, méghozzá az óriás gyümölcsgalamb, maori nevén a kereru. A kereru nagy testű, mintegy félméteresre megnövő galambféle, amelynek jellegzetes tollazata a hátán és a fején zöld, a hasán fehér. Érett gyümölcsökkel táplálkozik, s mivel az a szervezetében megerjed, előfordul, hogy a kereru leesik a fáról, mert "megrészegülve" nem képes kapaszkodni. 

  Kereru fizetésnapon mulat
  Kereru fizetésnapon mulat
  Fotó: Picasa 2.0 / Wikipedia

  A kereru lett idén Új-Zélandon az Év madara választás nyertese. Az internetes szavazásban a madárszeretők tízezrei vettek részt az iskolásoktól a nyugdíjasokig. A versenyt megzavarta, hogy több száz voks érkezet ausztrál számítógépekről, ám ezeket még időben sikerült kiszűrni. Hamis szavazatokkal már a korábbi években is megpróbálták megváltoztatni a verseny állását. Idén rekordszámú, 48 ezer szavazatot adtak le az új-zélandiak az év madara választáson. (MTI)

 • henry cavill.png
  Fotó: instagram

  Egy rövid, amolyan csendesülős videót osztott meg a hazánkban forgató színész. (Itt készül a Netflix új sorozata, a Witcher, aminek ő a főszereplője.) Az Instagramra felrakott posztból kiderült, hogy Cavill egy kertes házban él itt Magyarországon, és vasárnap reggel a fűben ülve rá is jött, hogy a háttérben szálló repülőgép zaja és a közelben lévő furcsa madár hangja sem tudja megzavarni azt a csendet, azt a békét, amit érez.

  Another piece of the puzzle #MyEverence #InkThisMoment

  Henry Cavill (@henrycavill) által megosztott bejegyzés,

 • Ha mindig is kíváncsi volt, hogy néz ki egy zárka, vagy milyen udvaron sétálnak a rabok, de nem szívesen próbálná ki belülről az élményt, most otthona megszokott nyugalmából megnézheti, hogy néz ki a kis szoba, ahol akár hosszú évekig többedmagával él valaki.

  Megújult ugyanis a hazai börtönöket felügyelő BVOP (Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága) honlapja, és ezen a korábbinál sokkal érthetőbben, fogyaszthatóbban és átláthatóbban mutatja be a börtönök, fegyházak, fogházak életét.

  Lett Instagram-oldaluk és Youtube-csatornájuk is, az új honlap pedig tele van informatív videókkal (például arról, hogy mit jelent egyáltalán a büntetésvégrehajtás, hogy miként lehet jelentkezni smasszernek), Tudta-e? típusú fun fact-ekkel (jobb oldalt lévő kis villanykörtére kell kattintani), a legszuperebb pedig hogy 360 fokos felvételeket mutatnak egy zárkáról, egy börtönudvarról, és egy börtön tetejéről.

  Itt a honlap, itt az Instagram, itt a Youtube.

 • Screenshot 2018-10-15 at 11.19.41.png

  Fontos üzenet a magyar népnek címmel posztolt videót a holland köztévé egyik műsora a Youtube-ra. A magyar kormány új propagandakampányára válaszoló klip az NPO 3 csatorna Zondag met Lubach című szatirikus műsorának Magyarországgal foglalkozó blokkjának végén ment le, az egész adás negyedórás részlete itt tekinthető meg.