Béla
12 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ő itt Toby, a macska, akit nemrég örökbefogadott új családja, pedig az előző majdnem elaltatta.

  A történet úgy szól, hogy Tobyt megunta a családja, így megpróbálták rásózni egy másikra. Ez részben össze is jött, azonban a macska visszanavigálta magát a régi gazdáihoz, 20 kilométert nyomott le teljesen egyedül. Az eredeti családja nem volt túlságosan boldog emiatt, így elvitték egy állatorvoshoz, hogy altassa el. Az orvos azonban megsajnálta Tobyt és felhívta az állatvédőket, nem tudnának-e neki valami jó kis otthont. 

  Toby szerencséjére a története hamar elterjedt, így szinte pillanatok alatt talált magának új családot. Remélhetőleg ezek után már nem próbál meg visszaszökni a régihez.

 • A párizsi Ritz Hotel több ezer bútorát és műtárgyát 7,3 millió (2,1 milliárd forint) euróért árverezték el, ami szállodai berendezés esetében világrekordot jelent. A César Ritz által 1898-ban alapított szállodában olyan prominens személyiségek szálltak meg, mint Marcel Proust, Ernest Hemingway vagy F. Scott Fitzgerald, így aki akart egy széket, amin egykor Hemingway ült, most minden vágya teljesülhetett.

  A luxushotel egyébként 1979 óta Mohamed al-Fajed egyiptomi milliárdos tulajdonában van, és négy éven át tartó renoválás után 2016 júniusában nyitott meg ismét. A felújítás után azonban több bútornak nem maradt hely, ezeket vitték aukcióra több mint tízezer tételben, amelyek közül 3400 talált gazdára, írja az MTI.

 • - írta a Szabad Pécs, miután elkészült a Kétfarkú Kutya Párt hatalmas tűzfal festménye Pécsen a Corso Hotel oldalán.

  87c7d648151f5cd3be35a0e8c0f9fae0 XL
  Fotó: Babos Attila / Szabad Pécs

  A cím egyébként arra utal, hogy a művet a párt a Rózsa Sándor I. Kampánypénz Tékozló Alapból finanszírozta. Az avatóünnepség kedden este 6-kor lesz.

 • Az MTI fotóriportere Salgótarján közelében, a Szilvás-kőn fotózott a Föld napja alkalmából. A Szilvás-kő arról híres, hogy kettészakadt a szénbányászat miatt az 1900-as évek elején. A hasadékrendszer csak a Novohrad - Nógrád Geopark által szervezett és engedélyezett túrákon látogatható. 3-4 millió évvel ezelőtt egy vulkán törte át a széntelepet.