Gusztáv
3 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Erről ír az NBC, a CNBC, a Time, hogy a cég legújabb reklámja hadat üzent a mérgező maszkulinitásnak. Van benne minden, ami a sztereotip szemnek és szájnak ingere: a füstölő grill mellett feszítő apukák, amint a bunyózó fiaikat nézik, illetve az utcán nők után füttyögető srácok, na meg persze a szlogen, hogy "A legjobb, amit egy férfi megkaphat." Itt merül fel a narrátorban a kérdés, hogy tényleg ez a legjobb, amit egy férfi megkaphat? Magára a borotvára ki sem tér a reklám. Nem is számít, hogy milyen űrtechnikával fejlesztett pengékkel lehet borotválkozni, mennyire, minden eddiginél jobban követi az arc vonalát, semmi ilyesmi nincs, csak az ideológia, hogy fejben kéne leborotválni a felszínes gondolkodást a férfi szerepekről.

  Eléggé megosztó lett a reklám. Egyesek szerint még így is nagyon sztereotip, mert ez megint csak a pasikról szól, közben meg a Gillette csinál borotvát nőknek is. (Persze itt meg az is problémás lehet, hogy a nőknek kell-e szőrteleníteniük, szóval inkább bele se menjünk.) A kérdés így adja magát.

  Ön szerint milyen lett a Gillette új reklámja?

  • 33
   Inkább maradjanak a borotváknál.
  • 15
   Nagyon true.
 • Kb. ez járhat a Maine államban található Westbrook lakóinak a fejében, mikor ránéznek a Presumpscot folyóra, amiben valamiért egy gigantikus jéglemez pörög.

  korong.PNG
  Fotó: City of Westbrook

  Szerencsére ez nem a közelgő apokalipszis első jele, hanem egy ritka természeti jelenség, amit az olvadó jég és az azt körülvevő víz kölcsönhatása okoz.

  Egészen pontosan arról van egyébként szó, hogy mikor a jégtábla négy fokosra hűti a körülötte lévő vizet, az lesüllyed a jég alá, és örvényt okoz, ami elkezdi pörgetni a fölötte lévő korongot.

  A folyóban pörgő képződmény egyelőre semerre sem halad a városból, csak az óramutató járásával ellentétes irányban forog, és jó eséllyel nőni is fog még a héten, mert hétvégére havazást várnak Westbrookban.

  (via)

 • Az Australian Open egyik labdaszedője egy kicsit megbolondította a meccs előtti pénzfeldobást, és máris a net egyik új szenzációja lett.  Három másodpercnyi értelmetlen mozdulatsorral megkapta a 15 perc hírnevet. 

  A srác Nisikori Kej és Kamil Majchzrak meccs előtt volt pénzfeldobó is, mielőtt az érmét elpöckölte volna, rúgott egyet a levegőbe, majd megpördült saját tengelye körül. Ne csodálkozzunk, ha hamarosan kiderül, hogy egy új őrületet indított el ezzel, és megalapítják a Hülye Pénzfeldobások Minisztériumát.