Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A 17. kerületben van egy buszmegálló, ami mellett van egy sportpálya. Pontosabban, a kronologikus szempontok szerint rendeződve: van egy sportpálya, az RKSK sporttelep, ami mellett van egy buszmegálló. És valakinek volt annyi stílusérzéke, hogy akkor ez a buszmegálló már nézzen is ki valahogy – nézzen ki így:

  Ezek után el se merem képzelni, milyen buszmegálló lesz majd az ugyanebben a kerületben 8 milliárd forintért (a tervek szerint annyiért, aztán ki tudja, hol lesz a vége) megépülő környezettudatos, multifunkciós sportcsarnoknál!

 • Hóembert, harsonát fúvó angyalokat és karácsonyi rénszarvast is elloptak egy sátoraljaújhelyi mezőgazdasági udvarról - derült ki az RTL Híradó riportjából.

  A fényfigurák abban az üzletben készültek, ahol az Szerencsen kiállított a karácsonyi installáció is, amely bekerült a rekordok könyvébe, mint a világ leghosszabb világító rénszarvas fogata.

  Az eltűnt hóember nagyjából kétméteres, a rénszarvasok pedig 1,5 méteresek.

 • Beköszöntött a tél, Dél-Hevesből pedig egyre több lakossági bejelentés érkezik a Bükki Nemzeti Park Igazgatósághoz egy Hevesvezekény határában árválkodó gólyáról. Megnyugtatásul a nemzeti park oldalán megosztották Ferike, a gyakorlatilag teljesen domesztikálódott gólya történetét. 

  0dd587d4f38b2986b1f3e7054b5fb686
  Fotó: bnpi.hu

  Ferenc 2017 júniusban kéthetes fiókaként pottyant ki egy Tarnaszentmiklóson található fészekből, ezután eltöltött néhány napot a nemzeti park egyik munkatársánál, ahonnan a Hevesvezekényen működő átmeneti madármenhelyre került. 

  A menhelyen annyira megtetszett neki az élet, hogy bár már többször találkozott vadon élő fajtársaival, nem állt párba, és Afrikába sem indult el telelni; ehelyett "inkább birtokba vette a települést, nyáron sorra látogatja a veteményeskerteket, besegítve a kinti, elsősorban növényvédelmi jellegű munkákba, máskor pedig az utak mentén forgalomirányítást végez". 

  A beszámoló szerint Ferikét nagyon megszerették Hevesvezekény lakói, napjai pedig nagyjából úgy néznek ki, hogy napközben a település felé vezető úton posztol, este pedig hazamegy a menhelyre. Azt tervezik, hogy hamarosan befogják, nehogy valami baja essen, de aztán tavasszal ismét szabadjára engedik. 

  Magyarországon a fehér gólya fokozottan védett, pénzben kifejezett természetvédelmi értéke 100 ezer forint. 

  (Bnpi.hu / 24.hu)

 • Az újpesti rendőrök elfogtak egy 17 éves fiút, aki a gyanú szerint két hét alatt négyszer próbált meg betörni ugyanabba a IV. kerületi lépcsőházba. A fiú úgy bukott le, hogy az egyik lakásban lakó nő már két hete is észrevette, hogy valaki megpróbált betörni hozzá, most pedig gyanús lett neki, hogy

  a gyermeke biciklijét egy közeli bokor mellett találta kitámasztva

  Majd miután hazaért, a pincében mozgást hallott, úgyhogy kihívta a rendőrséget. A fiú erre megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elkapták és kiderült a történet előzménye is:

  • A fiú két hete már megpróbálta egy csavarhúzóval felfeszíteni a nő lakásának ajtaját
  • Aztán két másik lakóéval is próbálkozott
  • Lopási kísérlete azonban mindháromszor meghiúsult, pláne, hogy az egyiknél a lakás lakója otthon tartózkodott és megzavarta a fiút.
  • Végül a fiatal úgy döntött, jobb híján visszajön és ellop pár kerékpárt, úgyhogy felkapta a lépcsőházban található gyerekbiciklit
  • Amit úgy próbált meg elrejteni, hogy letámasztotta egy bokor mellé, amíg visszaindult egy másik kerékpárért

  Innen pedig a történetet tudjuk, a fiút elkapták és bevitték. Jelenleg lopás vétsége miatt kihallgatták, illetve indítványozták letartóztatását is.

  (Police)