Alfréd
-7 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A múlt hétvégén készült felvételen az látható, amint egy lavina maga alá temeti egy síelőt Utahban.

  Colby Stevenson, a síelő barátja nyilatkozott a Fox Newsnak, azt mondja, tehetetlenül nézte, amint a több tonna hó magával sodorja a barátját. Odaszaladtak és addig ástak, amíg ki nem szabadították a fejét, hogy lélegezni tudjon.

  A síelő, aki körülbelül 75 másodpercig volt a hó alatt, a gyors baráti segítségnek köszönhetően életben maradt. 

  sielo-lavina
  Fotó: Storyful Rights Management / youtube

  Az utahi Lavina Központ weboldalán egyébként figyelmeztetést adtak ki, hogy a régióban lavinaveszély van az erős szélnek és a sok hónak köszönhetően.

  (FoxNews)

 • re video

  Az 1996-os Resident Evil bevezető videója pont olyan béndzsa, amilyenek a számítógépes játékok élőszereplős mozijelenetei voltak akkoriban, és nem, nem kell azzal jönni, hogy bezzeg Red Alert meg Wing Commander 4, mert az emlékek mindent megszépítenek, de a Youtube képes szerencsére mindent a helyére rakni.

  A Resident Evil videója csapnivaló minőségben létezett csak online, de egy youtuber fogta, és valamivel, amit úgy hívnak, hogy "AI Machine Learning" (feltételezem mesterséges intelligencia alapú fekete mágia), sikerült 4K felbontásúra, 60fps framerate-re, és kicsit szaggatósra, de sokkal jobbra felturbóznia a videót. Mutatom, de figyelem, nagyon véres és nagyon béndzsa tartalom:

 • Valószínűleg kétség sem fér hozzá, hogy a 29 éves Alexandria Ocasio-Corzet jelenleg az amerikai politika legnagyobb sztárja, aki még alig két hónapja foglalta el a helyét a képviselőházban, annak máris az egyik legbefolyásosabb tagjává vált. A puerto ricói származású, magát demokratikus szocialistaként definiáló, volt pincérnőből és aktivistából lett politikust a baloldalon már most is szuperhősnek  (a jobboldalon pedig igazi főgonosznak) tartják, most viszont ténylegesen szuperhőssé válik, ugyanis

  nemsokára megjelenik egy képregény, amelynek ő a főszereplője. 

  Egy kisebb képregény-kiadó, a Devil's Due Comics jelentette be, hogy májusban megjelenik az Alexandria Ocasio-Cortez and the Freshman Force, vagyis AOC és az Újonc Osztag címen jelentet meg képregényt májusban, amelyben a képviselő és a hozzá hasonló, szintén most először kongresszusba került fiatal képvsielőnők (mint Rashida Tlaib és Illhan Omar) hogyan törnek borsot a Republikánus párt orra alá. 

  AOC képregény
  Kép: Devil's Due Comics/Facebook

  A képregényből sorozat nem lesz, csak egyszer fog megjelenni, akkor viszont több változatban is, az egyiken például AOC Wonder Woman ruhájára emlékeztető szuperhős mezben áll a legyőzött republikánus elefánton, a kezében pedig nem telefont, hanem egy kardot tart. 

  Hogy a főhős hogyan fogadta, hogy képregénye lesz, azt nem tudni, de AOC maga is szeret képregényeket idézgetni. Nemrég például egy cikkre reagálva, ami arról szólt, hogy az idősebb, mérsékeltebb demokrata képviselőknek már elege van belőle, a képviselőnő a Twitteren egy, az Alan Moore féle Watchmenből vett idézettel válaszolt: "Úgy látszik nem értitek, nem én vagyok összezárva VELETEK, hanem ti vagytok összezárva VELEM!"

 • A kötegyáni általános iskola egyik tanulójának segítettek a rendőrök pénteken. A sarkadi lány segítségért kiabált pénteken este fél kilenckor Kötegyánban, az Ady Endre utcában. Egy férfi kiment az utcára, bevitte a házába a kislányt, próbálta megnyugtatni és közben hívta a rendőrséget.

  Arany János utcai buszmegálló Kötegyán
  Arany János utcai buszmegálló Kötegyán
  Fotó: Google Street View

  A rendőröknek a 12 éves lány elmondta, hogy Sarkadon lakik és Kötegyánba jár iskolába, azonban lekéste a buszt és nem tud hazamenni. A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei hazavitték és épségben átadták édesanyjának.