Jónás, Renátó
4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az 54 éves Craig Dickmann békésen horgászott a York-félszigetnél, amikor egy 2,5 méteres krokodil bukkant elő a vízből, és elkapta a férfi lábát, illetve karját, majd megpróbálta lehúzni magával a mélybe. Craig Dickmann dulakodás közben megpróbálta kinyomni az állat szemét, és a taktikája bevált, ki tudta magát szabadítani. 

  A vadőrként dolgozó férfi a lábán és a karján is komoly sérüléseket szenvedett, de így is sikerült elautóznia a vadvédelmi központig. Innen helikopterrel szállították el egy közeli kórházba, ahol azonnal meg is műtötték. Állapota stabil.

  Az elmúlt hónapokban több krokodiltámadás is volt az Ausztrália északkeleti részén található Queenslandben. Márciusban két horgász két napot töltött egy fán kuporogva, mert a környező vizek tele voltak krokodilokkal, októberben pedig egy hüllő elkapott egy kutyát, ami bemerészkedett a folyóba. 

  (CNN)

 • 1
  Fotó: obudafotoklub.h

  Különleges útra lépett az Óbuda Fotóklub: autizmussal élő fiatal alkotókból szerveztek fotós csoportot, aminek első közös sétáját a Nikon Magyarország is támogatta október utolsó hétvégéjén. A klub beszámolója szerint a sétán olyanok is részt vettek, akik  először fogtak a kezükben igazi fényképezőgépet, de gyakorlott fotósok is jelentkeztek. A kezdeményezés célja:

  a csoport országossá bővítése és megmutatni a világot, ahogyan Ők látják.

  Az Óbuda Fotóklub 1969 óta létezik, alapítója Kriss Géza fotóművész volt. Harmincöt éven keresztül fotós generációk egész sorát termelték ki, olyan fotósokkal, mint Baricz Katalin, Sehr Miklós vagy ifj. Tóth György. 

 • Három elárvult vadmacskakölyök kapott második esélyt túlélésre a Fővárosi Állat- és Növénykert segítségével, két macska pedig már vissza is tért a természetbe. Somogy megyében, számukra ideális helyen engedték őket szabadon.

  A Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik munkatársa nyár közepén talált rá három kölyökre Keszthely közelében. A kölykök emberi segítségre szorultak, mert anyjuk egy hálóba gabalyodva elpusztult, ők pedig még csak akkoriban kezdtek átállni szilárd táplálékra, tudtuk meg Hanga Zoltán állatkerti szóvivőtől.

  „A kicsik előszőr néhány napot a Petesmalmi Vidraparkban töltöttek, majd Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére kerültek, ahol munkatársaink egészen mostanáig gondoskodtak róluk. A kölykökkel való fogkalkozás során persze fontos volt, hogy az állatok megfelelő vadságúak maradjanak, hiszen a túlságosan megszelídült vadmacskák nehezebben boldogulnának a szabad természetben. A három vadmacska testvér - két nőstény és egy hím - közül kedden kettőt engedtünk szabadon, a harmadik állatnak viszont egy kicsivel hosszabb, több lépcsőből álló visszavadítási folyamatra van szüksége" – írta Hanga.

  vadmacs2

  A vadmacskák tényleg vadmacskák, ezt fontos megjegyezni, mert a hazai állomány egy része már keveredett elvadult házi macskákkal, a hibridizáció pedig komoly természetvédelmi problémát okoz.

 • Max Vredenburgh 10 éves volt, amikor a Massachusetts állambeli Rockportnál az Atlanti óceánba dobott egy üveget benne egy levéllel, amiben megírta a címét is arra az esetre, ha valaki megtalálná a palackpostát, és szeretne neki válaszolni.  Vredenburgh állítólag már el is feledkezett arról, hogy kilenc éve, még kiskamaszként útjára bocsátott egy üzenetet, ezért igencsak meglepődött, amikor egyik nap az édesapja szólt neki, hogy levelet kapott Franciaországból. 

  A 2010 augusztusában az óceánba dobott palackot októberben mosta partra a víz Mimizan közelében.

   Kilenc év kellett ahhoz, hogy ez az üzenet megtegye azt a hatezer kilométert, ami elválaszt minket

  - írta az üzenet megtalálója, akivel Max Vredenburgh mindenképpen szeretné felvenni a kapcsolatot, hogy megköszönje a válaszát.  

  Szeretném jobban megismerni. Szeretném kideríteni, hogy ilyen dolgokat szeret, hogy mi a kedvenc étele, mi a kedvenc színe. Érdekli-e a világűr

  - nyilatkozta Vredenburgh, aki eredeti üzenetében pontosan ilyen dolgokat írt le magáról. 

  (CNN/UPI)