Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • De vajon mire gondol a művész? 

 • A nap grafikonján a Statista szedte össze a nagy fegyveripari cégek 2018-as bevételeit (mínusz Kína, mert onnan nincsenek megbízható adatok):

  arms.png

  Már első ránézésre elég látványos, hogy a legnagyobb bevételű cégek élvonalában rögtön öt amerikai van, és a Lockheed Martin elég szépen kiemelkedik a mezőnyből. (A számok csak a hadiipari bevételeket mutatják, tehát a Boeingnél például az utasszállító repülők gyártása nincs benne.)

  De tényleg olyan sok az a 10-20-50 milliárd dollár? Lássuk csak, ugyanebben az időszakban mennyi bevételt termelt például a...

  • Facebook? 55 milliárd dollárt
  • Microsoft? 110 milliérdot
  • Amazon? 232 milliárdot
  • Apple? 265 milliárdot
 • Az Official Charts Company szerint Ed Sheeran lett az eladási példányszámok alapján az évtized előadója a briteknél. Sheeran 12 sikerlistás kislemezt és albumot termelt a 2010-2019-es időszakban. Ez több, mint amit bármely más előadó elért az országban.

  Emellett mind a kislemezek, mind az albumok listáját is ő vezette a legtöbbször az évtizedben, összesen 79-szer. Shape of You című dala például 14 hetet töltött a sikerlista élén. 

  Ed Sheeran idén a Sziget Fesztivált is megtöltötte, azt itt írtuk meg róla, hogyan maxolta ki az utcazenélést már a fesztivál első napján.  

 • baby-yoda-feature-jimmy-kimmel?quality=80&strip=all&w=1024

  Bébi Yoda lázban ég a fél világ, és ha ön nem tartozik a világnak ennek a felébe, vagy egy kő alatt élt az elmúlt pár hétben, vagy kómában feküdt, akármelyik a megoldás, én kezdem egy kicsit irigyelni, olyan szinten folyik már a csapból is a cuki törpejedi. Valami azt súgja, hasonlóképpen érezhet Jimmy Kimmel is, aki a tegnap esti talkshow-jában bemutatta, hogy kell otthon Bébi Yodát készíteni. Itt ugye az a közvetlen háttérsztori, hogy a karaktert nem akarta elspoilerezni a Disney, ezért a játékfigurákat csak akkor kezdték gyártani, amikor adásba ment a Mandalorian sorozat első epizódja - de így jól lekésték a karácsonyi szezont, a rajongók nagy bánatára. Akárhogy is, itt a tuti videós recept: