Sámuel, Hajna
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Aki látta már Quentin Tarantino új filmjét, a Volt egyszer egy... Hollywoodot, biztosan nem érti, miért is beszéltek erről a filmről annak idején úgy, "Tarantino Charles Manson-filmje", mivel a végső, mozikba került változatban Manson talán ha két rövid jelenetben látható. Most a Mansont játszó színész, Damon Herriman árulta el, amire mindenki tippelt volna: valóban sokkal több jelenetet vettek fel vele, csak a legnagyobb részük végül a vágószobában lelte halálát.

  once-upon-a-time-in-hollywood.png

  Herrimant azért interjúvolta meg az Entertainment Weekly, mert meglepő és mulatságos módon egymás után kétszer is eljátszotta Mansont: Tarantino filmjén kívül a Mindhunter című sorozat most bemutatott második évadában is. Mint elmondta, Tarantino

  Elég sokat kivágott a filmből. Amit csináltam, az elég könnyed és humoros volt

  – mondta a színész, összehasonlítva a szerepet a Mindhunter drámai, sötét tónusával. A Volt egyszer egy... Hollywoodról egyébként tudható, hogy az első verzió 4 órás és 20 perces volt, és már ahhoz is rengeteget kellett vágni belőle, hogy a mostani, 2 óra 40 perces verzió elkészüljön. A Mansont jásztó színészen kívül pórul járt Tim Roth is, aki a moziváltozatban nem szerepel, és a stáblistán is csak így: Tim Roth (cut).

 • Maru-Flattened-Under-Door.gif?w=640

  Maru és Hana két japán macskaceleb, mármint a szó legnemesebb értelmében, szimplán arról híresek, hogy híresek, Instagramon például 266 ezren követik őket, ami jól mutatja, milyen csodálatos világban élünk / mennyire itt az ideje az Apokalipszisnek (a nem kívánt rész törlendő). Akárhogy is, a gazdájuk most arra volt kíváncsi, milyen kis résen hajlandók átpréselni a testüket csak azért, mert kíváncsiak, mi van a túloldalon. Annyit mondok, az igazi móka 10 centinél kezdődik.

 • Ellie Pell 27 éves amerikai ultramaratonista a minap megnyerte a Green Lakes Endurance Run 50K nevű versenyt a New York állambeli Fayetteville-ben, ez egy 50 kilométeres táv szó szerint árkon-bokron és hegyen-völgyön át. A győztes idő 3 óra 58 perc volt, a végén még hajrázni is volt ereje, a végét 7 perc alatti mérföldekkel húzta meg, ami nagyjából négy és fél perces kilométereket jelent, tessék csak megpróbálni tetszőleges futópályán, hát nem az a tempó, amit az ember egy normál maraton utáni bónusz 8 kilométeren még vidáman lekocog, pláne terepen.

  marathon.png

  Na de a lényeg: Pell bő 8 percet vert a legjobb férfi indulóra, Richard Ellsworthre – vagyis majdnem két kilométerre volt még a céltól, amikor Pell beért. És nagyjából ekkor derült ki, hogy a szervezők nem számoltak női győztessel: két trófea készült, egy a verseny nyertesének (aki nyilván férfi lesz), és egy a legjobb női versenyzőnek. Pell felajánlotta, hogy ragasszák le a női trófeán a „1st place female” szövegből a „fe” részt, és adják oda Ellsworthnek, de a szervezők ragaszkodtak hozzá, hogy vigye csak haza mind a két díjat, a férfi győztesnek majd utólag csináltatnak egy harmadikat.

  (via Runners World)

 • Negyven év után kapott vissza egy 1979-ben kikölcsönzött könyvet a Lipcsei Egyetemi Könyvtár. A könyvet egy dobozban hagyta valaki a könyvtár bejáratánál. A Lipcsei Szász Királysági Tudományos Társaság üléseiről készült jegyzőkönyvek 51. kötetét (1899) eredetileg 1979. április 13-ára kellett volna visszavinni a könyvtárba, de ez valamilyen oknál fogva nem történt meg. Azt senki sem tudja, hogy a könyv az elmúlt 40 évben hol volt, mint ahogy azt sem, hogy eredetileg ki kölcsönözte ki, az akkori nyilvántartásokat ugyanis már rég leselejtezték. A könyvtár munkatársai azért kiszámolták, mennyi késedelmi díjat kellett volna fizetni ezért: 14 600 eurót, azaz közel 5 millió forintot. (via Bild

  Lipcsei Egyetemi Könyvtár
  Lipcsei Egyetemi Könyvtár
  Fotó: Wikipedia