Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az észak-karolinai Sanford közelében élő rászoruló gyerekeknek fél évszázada saját Mikulásuk van a most 80 éves Jim Annis személyében, aki évtizedek óta azon munkálkodik, hogy boldogabbá tegye a karácsonyt azoknak, akiknek talán a leginkább szükségük van rá.

  Annis az Üdvhadsereg, alapvetően élelmiszerekből és ruhaneműkből álló adománycsomagjaihoz gyárt fajátékokat, évente nagyjából 300 darab kisautót, dömpert, kiskocsit, húzogatós játékot farag ki.

  Évente nagyjából ezer dollárjába kerül a jótékonykodás, de azt mondja, nem számít, hogy ennyit költ másokra. A faanyagot a környékbeliek felajánlásaiból kapja, a festéket, a kerekeket és az egyéb kis alkatrészeket szokta megvenni. A háborús veterán Annis négy testvérrel nőtt fel, és az apja ugyan dolgozott, de sokszor nem volt pénze a családnak, így a saját bőrén tapasztalta meg, hogy milyen a karácsony ajándék nélkül, ezért csinálja az egészet.

  „Sokan meg szokták kérdezni, hogy mennyit kapok ezért. Azt szoktam nekik mondani, hogy az én fizetségem a mosoly, amit a gyerekek arcán látok" - mondta könnyek között Jim Annis.

  (Bored Panda)

 • Az előzetesen becsült ár csaknem húszszorosáért, mintegy 140 ezer fontért (55 millió forintért) árverezték el John Lennon egyik híres kerek napszemüvegét a londoni Sotheby's online árverésén, írja az MTI.

  Ez a rock and roll történetének egyik leglegendásabb napszemüvege

  - mondta Gabriel Heaton, az aukciósház munkatársa.

  Előzetesen úgy becsülték, hogy az 1980-ben meggyilkolt Beatles-tag szemüvegét 8000 fontért fogják értékesíteni.

  napi
  Fotó: Sotheby's

  Az ereklye eredeti tulajdonosa, Alan Herring, aki az 1960-as évek végén sofőrként dolgozott a Beatles együttesnek, fél évszázadon át őrizte a szemüveget. Mint elmondta, John Lennon egyszer a kocsiból kiszállva a hátsó ülésen hagyta azt. Mivel a szemüveg meg volt sérülve, Herring megkérdezte a zenészt, megjavíttassa-e neki. Lennon azt válaszolta: ne fáradjon vele, úgyis csak a stílusos kinézet miatt viseli.

  Az árverésen eladásra kínáltak a világsikerű Beatleshez kapcsolódó több emléktárgyat is. George Harrison hippinyaklánca például 10 ezer fontért (3,9 millió forintért) kelt el.

 • De most tényleg: hiába küldte el a jó édesanyjába a nyomorult agyatlan debil diákot a tanár, amiért ellenzéki pártszimpátiáját hangoztatta a szólás szabadságát taglaló órán, még neki kellett elnézést kérnie a gyerektől.

  Valami eltörött, ha már a rendszerhűségben sem lehet biztos az ember.

  Történt, hogy az orosz kormánypárt regionális képviselője az Orosz Alkotmány Napján elment a dél-oroszországi Sahti iskolájába, ahol a vele beszélgető diákok egyike közölte: ő bizony az Orosz Föderáció Kommunista Pártjába (KPRF) – azaz a rendszerbe illeszthető, de ellenzéki – pártba fog lépni. Az Egységes Oroszország képviselője megdicsérte, hogy helyes dolog, ha van saját véleménye, még helyesebb, ha hangoztatja is – írta a Newsru.com.

  A diák még egyet facsart a dolgon és azt mondta, akkor tehát idővel majd a barikádok ellenkező oldalain fognak állni. Jekatyerina Sztyenyakina ezt is mosollyal fogadta. 

  Aztán jött a szólásszabadság témáját taglaló óra, ahová berontott az ifjú osztályfőnök és leordította a fiút.

  „Te agyatlan, az anyucikáddal bejössz és szépen kiiratkozol, különben én nem maradok osztályfőnök...(Várjon – szólt volna közbe a diák.) Kussolj te idióta! Baszd meg, ez az ember segíti az iskolát, bútorokat szerez be... Nyomorult elmebeteg vagy, jelentem a tanfelügyeletnek!”

  Sajnos aztán Sztyenyakina képviselőnő közölte, hogy szerinte a fiú nem tett semmi rosszat, ezzel elég nyilvánvaló volt, hogy az egyébként ifjú, minden tekintetben a putyini évtizedekben szocializálódott osztályfőnök elszámolta a politika tektonikus mozgását. Így elmozdították osztályfőnöki pozíciójából, és még bocsánatot is kellett kérnie a fiútól és a szüleitől is, ami az internet nélkül nem is lenne bocsánatkérés.

  Mondjuk, annyira nem sikerült: elismerte, hogy szakmailag helytelen volt a reakciója, ezért bocsánatot kér, de azzal folytatta, hogy a diák megalázóan viselkedett a képviselőnővel. És a végén jött az aduász:

  „Felhívnám a figyelmet arra, hogy akik ezzel a banális történettel összoroszországi tűzet szítottak, vajon milyen érdekeket követnek és mi a céljuk.” 

 • Elég jó árukapcsolásnak tűnik az ARTscendent ma esti bulija a Dürerben, ahol nem csak a psytrance-rajongók, de a kortárs művészet iránt érdeklődők is jól érezhetik magukat. Mielőtt élesedne a táncparketten a helyzet, kalapács alá kerül a vizionárius művészet néhány jeles, kortárs alkotójának munkája: lehet licitálni például Jonathan Ouisse "Kétfejű kentucky kakas kozmikus támadása" című teljesen őrült, de nagyon izgalmas látomására, de lesznek festmények Jakócs Dorkától és Kay Roytól is. 

  Bónusz, hogy aki ügyesen licitál és képet vásárol, az alkotók támogatása mellett jótékony célt is szolgál, mert a szervezők a bevétel egy részét egy olyan alapítványnak szánják, ami halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek művészeti oktatásával foglalkozik.