Rudolf
2 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • nagyszám
  Fotó: RTL Fókusz

  Másfél hónappal ezelőtt indult a Nagy számmal című műsor az RTL Klubon, melyben tizennyolc előadó szerepelt eddig, akik mind elénekelték életük dalát. Azonban ez sokkal komolyabb felkészülést igényel, mint azt sokan gondolnák. 

  A műsor szereplői most felfedték a közönségnek, azokat az apró műhelytitkokat, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy ők a showban a legjobbjukat adhassák. Például látható hogyan énekel be Pataki Attila korán reggel. Járai Máté elmondja, hogy gyermekkora óta el akarta énekelni a választott dalát, ám ehhez elég érettnek kell lennie az embernek és jól tudja, hogy tíz évvel ezelőtt még alkalmatlan lett volna erre. Istenes Bence is gyermekkori álmát váltotta valóra bevallása szerint a Nagy számban, hiszen a Piramis dalának előadása régi vágya volt.

 • ugratas.png
  Fotó: twitter / WESH

  A floridai Daytona Beachen döntött úgy egy autós, hogy kipróbálja, milyen lehet a Halálos iramban-filmekben élni. A felvonóhíd előtti sorompó előtt felgyorsított, áttörte, majd teljes gőzzel átugratott az éppen felnyíló hídon. Ezután, mintha mi sem történt volna, továbbhajtott. 

  Valami lehet a levegőben vagy a vízben, esetleg a benzinben a környéken, mert nem sokkal az eset előtt egy motoros is abszolválta az ugratást ugyanazon a hídon. 

  (via: HuffPost)

 • Biztos felmerült már másokban is a kérdés, mondjuk egy pihentető, énidőt kimaxoló, relaxációs forró fürdő esetében, hogy miért van az, hogy nem lehet normálisan elférni abban a hülye kádban. Vagy a lábunk, vagy a felsőtestünk a kelleténél nagyobb felülete nincs víz alatt. Nyilván nem égető probléma, de még nyugtatóbb lehetne egy ilyen fürdő, ha nyaktól felfelé nem lógna ki semmije sem a vízből az embernek.

  giphy (54).gif
  Fotó: giphy.com

  A válasz nem is olyan egyszerű. Egyrészt foghatjuk a fürdőszobák átlagos méretére is. Angliában is ezekhez igazítják a kádak méretét. Kevés négyzetméterre elég nehéz lenne berakni egy hatalmas méretű kádat, nem? Másrészt a fürdési szokások is átalakultak. Régebben ritkábban fürödtek az emberek, akkor indokolt volt, hogy legalább azon a heti egy alkalmon rendesen tele legyen a kád. De akkor sem voltak minden esetben óriási méretűek a kádak, mivel azokat öntöttvasból készítették, így a súlyuk miatt is nehezen voltak mozdíthatók. Manapság a napi egy, sőt két alkalommal is megejtett tisztálkodást gyorsabb tusolással oldják meg az emberek, nem órákig tartó kényeztető fürdéssel.

  shutterstock 348524153
  Fotó: Shutterstock

  És nem mellesleg azért találkozik ritkán az ember nagy kádakkal, mert azok nem kompatibilisek a gyerekekkel. Igazából a kicsik fürdetése miatt vannak ma is kádak, nekik meg nem kell olyan nagy. 

  És persze a nagyságnak ára  is van.

  Összegezve: a kádak azért ekkorák, mert a mai fürdőszobák méretéhez vannak igazítva, és a napi tisztálkodási szokásokhoz, valamint a gyerekfürdetési funkcióhoz.

  (Mentalfloss)

 • A csodakutyáról még márciusban került fel a netre az a a felvétel, amin magát is meglepve átnyargal egy vízzel teli medencén. 

  Vagyis átfut a víz felszínén. 

  A felvételen látható, hogy éppen kerti parti van (valószínűleg maga a videó is egy párhuzamos univerzumban készült), és mindenki a medence partján ácsorog. A kutya pedig véletlenül belesétál a medencébe majd ahelyett, hogy belepottyanna, önnönmagát is meglepve gyorsan átszalad rajta. 

  A varázslathoz hozzátartozik – egy kicsit visszazökkenve ebbe az univerzumba –, hogy a medence felszínére egy háló van kifeszítve, ezért nem esett bele az eb. 

  A felvétel egy másik, kerti partis valóságból, ahol egy kutya az új megváltó, itt tekinthető meg: