Zsanett, Janka
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Aki ismeri a Spngyabob Kockanadrág című rajzfilmsorozatot, az tudja, hogy a főszereplő szivacs egy gyorsétteremben dolgozik, ahol nagy műgonddal készít herkentyűburger nevű szendvicseket.

  A harmadik évad egyik részében viszont a rémes herkentyűburger nevű ételt készítik el, hogy pontosan miért az most lényegtelen igazából.

  A szendvics a következő összetevőkből áll: egy sima herkentyűburgerre raknak csípős szószt, csikóhal retket, körömvagdalékot, majd megmártogatják a vécékagylóban, végül áttörlik az étteremtulajdonos Rák uraság zoknijával. 

  Ezt készítette most el egy Pineapple Props nevű cosplayes, igaz, egészen más összetevőkből.

  Így készül a valódi változat: húspogácsa pulykából, zöldborsós bundában, kecskesajtos aiolival leöntve, azon pulykás, borsós szósz, némi mángold mellé, az egész pedig egy vörösáfonyás, házi készítésű buciban van.

  Azt mondja, egész finom az eredetire egyébként meglepően hasonlító burger.

 • A miniszobrairól jól ismert Kolodko Mihály ezúttal Tihanyban állította ki legújabb művét: a Pom Pom meséiből jól ismert Gombóc Artúrt, akit stílszerűen egy csokoládéval, Balaton szelettel fotózott le alkotója.

  A hvg.hu szúrta ki, hogy Kolodko kirakta a Facebookjára Gombóc Artúr miniatűr mását, amit a bencés apátsági templom felé tartó Pisky sétányon lehet megtekinteni.

  Kolodko Ungváron született, anyai ágon magyar származású művész, munkáival már több cikkben is foglalkoztunk.

 • Covid-The-Outbreak-780x483.png

  Megjelent ugyanis a Covid: The Outbreak (Koronavírus: A Kitörés) című online társasjáték a legnagyobb erre való felületen, a Steamen, 12 euróért bárki letöltheti, és ezzel mellesleg még tényleg segíti is a vírus elleni küzdelmet, mert a Steam májusban és júniusban bevételei 20 százalékát jótékony célra ajánlotta fel. (A Steam játékaival nem a számítógépes játékok stílusában, hanem a hagyományos asztali társasjátékokhoz hasonlóan lehet játszani, csak épp online.)

  A játék leírása szerint stratégiai játékról van szó, amelyben a játékosok egy nemzetközi szervezet szakértőiként néznek szembe a járvány terjedésével, amit rendeletekkel, erőforrás-menedzsmenttel, projektfejlesztéssel és épületek megépítésével próbálnak legyőzni.

  Ennyiből egyébként úgy tűnik, eléggé hasonlít a leghíresebb vírusos társasjátékhoz, a Pandemichez, amiről nemrég mi is írtunk.

  Kapcsolódó

  A legjobb társasjáték a koronavírus idején

  A Pandemicben a játékosok együtt utazzák be a Földet, miközben megpróbálják legyűrni a világméretű járványokat. És elég sok dologban hasonlít a mostani helyzetre.

  Az online társasjátékozás pedig az alternatív hobbikról szóló karanténcikkünkben került szóba, asztali társasjátékokról pedig rendszeresen írunk, ha épp valaki tippeket keresne, de nem pont a koronavírussal foglalkozna még a szabadidejében is.

  Kapcsolódó

  A legjobb társasjátékok

  Társasjátékokkal játszani felnőttként is az egyik legszórakoztatóbb dolog. Az Index segít eligazodni a legjobb játékok között.

 • Ölelkezés maszk nélkül.

  Így lehet összefoglalni a miniszterelnök új fotóját. Sehol a másfél méter, sehol egy védőmaszk, bár a veszélyhelyzet hivatalosan még mindig tart.

  Fotó: Orbán Viktor Facebook
  Fotó: Orbán Viktor Facebook