Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 27 éves korában meghalt Khagendra Thapa Magar, aki 67,8 centijével a világ legalacsonyabb embere volt, írja az Independent. 

  Magar szívproblémákkal küzdött, asztmája és tüdőgyulladása is volt, mondta az egyik bartája. Csütörtökön került be az egyik nepáli kórházba, ahol aztán pénteken meghalt.

  A férfi 1992. október 4-én született Nepál Banglung nevű negyedében, 2010-ben a legalacsonyabb férfi tinédzserként tartották számon. Édesapja szerint születésekor annyira kicsi volt, hogy elfért a tenyerében, de éppen ezért nagyon nehéz is volt fürdetni.

  2018-ban egy rövidebb filmet is készítettek róla, melyben bemutták, hogyan gitározik vagy motorozik a szülővásorában testvérével. 

 • Miután két napja esőzések enyhítik a bozóttüzek területeit Ausztráliában, egy szomjas új-dél-walesi koalamedve az útmenti pocsolyákból lefetyelte a vizet – erről a videót a Telegraph tette közzé. A helyiek megbámulták, sőt, meg is simogatták a megégett bundájú állatot.

  A tűzesetek után viszont most az áradások veszélyeztetik a koalák élőhelyeit, írja a Telegraph cikke. Az ausztrál mentősök ugyanis arra figyelmeztetnek, hogy az esőzések miatt árvíz alakulhat ki a korábban felperzselődött területeken, ami fákat dönthet ki és földcsuszamlásokat is okozhat. 

  A bozóttüzek utáni esőzésekről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

 • Igen, szerintem is úgy hangzik, mint egy szatirikus oldal cikke, de a TMZ által megszerzett dokumentumok alapján konkrétan tényleg az a helyzet, hogy egy Yaroslav Suris nevű hallássérült ember állítja, hogy

  az ún. zárt feliratok hiánya megfosztja őt a pornóvideók élvezetétől.

  Ez ugye eredetileg a closed caption, vagyis az a feliratozás, ami a dialógus mellett a hanghatásokat is megpróbálja átadni a nézőnek, és egy hagyományos film esetében érthető is, hogy miért van rá szüksége egy siket nézőnek.

  Egy pornó esetében ez kicsivel kevésbé tűnik egyértelműnek, de Suris állítja, hogy az oldal sérti a fogyatékosságra vonatkozó törvény által védett jogait. A férfi példákat is felhozott, mint írta, teljesen elveszett a dialógusban

  • a Dögös mostohanagynéni vigyáz az engedetlen unokaöccsére,
  • a Szexi zsaru ráveszi a szemtanút arra, hogy beszéljen,
  • és az Apu 4K - Allison jön, hogy pénzről beszéljen a fiai pajkos apjával

  című művek nézése közben. Suris azt is megjegyezte, hogy hajlandó lenne kifizetni a prémium előfizetést is, de closed captionök nélkül nem látja értelmét a dolognak. Az egész ezen a ponton már annyira abszurdnak tűnik, hogy nehéz elképzelni, hogy nem egy mesteri shitpostot látunk kibontakozni.

  A Pornhub alelnöke, Corey Price így is beleállt a dologba, és annyit válaszolt a TMZ-nek, hogy ugyan nem szoktak aktív perekről beszélni, de szeretné megragadni az alkalmat arra, hogy elmondja,

  van egy külön closed captionös kategóriájuk.

 • A gumiabroncsokból készült női torzót Baráth Gábor készítette Mohácson. A művész használt kerékpár-, motor- és autógumik újrahasznosításával készíti köztéri alkotásait.