Laura, Alida
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Olvasónk fényképezte a fenti kirakatot a Saxoo London üzleténél az Őrs vezér téri Árkádban. Amint látszik, a cég megállapítja, hogy az éghajlat melegedik (bár ez enyhe képzavar, hiszen a Föld melegedik, az éghajlatnak nincs hőmérséklete).

  De a Saxoo London a korszellemtől eltérően nem arra biztatja a vásárlókat, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat (például azzal, hogy nem vásárolnak újabb szükségtelen ruhadarabokat), hanem inkább cseréljék le ruhatárukat - természetesen náluk. Kedves, átgondolt, előrelátó, rendszerben gondolkodó üzenet.

  És humoros is.

 • cat-stuck-in-car-brooklyn-rescue-1-1
  Fotó: Mark Mellone

  Brooklyn utcáin kemény az élet, ezernyi akciófilm mutatja meg a bűnügyeket, amelyekben a kérlelhetetlen helyi rendőrök előbb ragadnak fegyvert, és csak utána kérdeznek. Na a New York Post most egy olyan esetről számolt be, ami a lehető legkevésbé illik be ebbe a képbe.

  A New York-i zsaruk ugyanis azzal töltöttek el öt órát a vasárnap hajnalukból és reggelükből, hogy 

  megmentsenek egy kétségbeesetten nyávogó cicát.

  A macska hajnali négykor kezdett éktelen miákolásba, úgyhogy a 16 éves Anastasia Kulchistkaya riasztotta az anyukáját, aki riasztotta a rendőröket, akik megállapították, hogy az állat egy Ford szedán motorterébe ragadt be. Csakhogy az autó zárva volt, így a rendőrök riasztották a sürgősségi szervizt, akik kinyitották az ajtót és így a motorháztetőt is, azonban ez még mindig nem volt elég, mert a macska valójában sokkal mélyebben be volt szorulva az alkatrészek közé, hogysem el lehetett volna érni. Azért nagy nehezen mégis sikerült, Anastasia és családja pedig meg is tartja a cicát, ha már annyit fáradoztak a Felixnek keresztelt állat megmentésén.

  Ez a munkánk része: macskáktól a rosszfiúkig, ebből élünk

  - nyilatkozta az egyik kemény zsaru a lapnak. (Ha önök is szeretnének megmenteni egy macskát, nem kell nyávogó motorháztetőket keresniük, elég, ha felkeresik mondjuk a Noé Állatotthont vagy bármelyik másik menhelyet, az ottani állatok is ugyanolyan hálásak lesznek önöknek, mintha a motortérbe nyúltak volna utánuk.)

 • Azt lehetne hinni, hogy egy sztár, akinek 14 millió ember követi minden mozdulatát az Instagram kép- és videómegosztón, az örül is ennek a lehetőségnek, de ez nem így van: Madonna ugyanis kikelt ellene, mondván,

  AZ Instagram arra van tervezve, hogy rosszul érezd magad miatta.

  "Állandóan másokhoz hasonlítgatod magadat. Ilyennek kéne lennem, így kéne viselkednem, így kéne kinéznem? Ettől népszerűbb vagy sikeresebb leszek? Az emberek a mások elismerésére való vágyakozás rabjai. Én megtagadom, hogy fejet hajtsak az előtt, amit a társadalom elvár tőlem mint nőtől" - jelentette ki Madonna, hozzátéve, neki szerencséje volt, hogy még a közösségi média előtti korban alakíthatta ki a saját személyiségét.

  (via Guardian)

 • Igazán megható marketing-fogásnak lehettek tanúi mindazok, akik különös érdeklődést mutatnak a levitézlett zenekarok kiürült pénztárcájának újratöltésére szervezett nosztalgiaturnéi iránt, és épp jelen volt Londonban június 15-én a Spice Girls koncertjén.

  Geri Horner, akit lánykori nevén, Geri Halliwellként, vagy még inkább Ginger Spice-ként tart számon a popzenetörténet, olyan emelkedett hangulatba került a koncerten, hogy a távozása emlékére írt Goodbye előtt közölte:

  Mondanom kell valamit, amit már rég el kellett volna mondanom. Bocsánat. Bocsánat, hogy kiléptem. Csak egy kiskölyök voltam. Nagyon jó újra együtt lenni a lányokkal, akiket szeretek."

  Indokként persze egy kicsit furcsa a kiskölyökség, az okok azért ennél komolyabbak voltak: a sztár kiégéssel küzdött, egy dokumentumfilmben pedig azt mondta, el is távolodott a többiektől.

   (via BBC)