Vince, Artúr
-3 °C
1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jordan Peele, a Tűnj el! című horror író-rendezője három Oscar-jelölést is begyűjtött egy évvel ezelőtt, a film forgatókönyvéért pedig meg is kapta a díjat, de hát az ő karrierjét is el kellett kezdeni valahol, 1995-ben például egy dohányzásellenes kampányvideóban szerepelt:

 • Kanadában tavaly felállították a legnagyobb működő Rubik-kocka világrekordját egy Csodák Palotájához hasonló tudományos múzeumban, a Calgaryban található TELUS Sparkban. Erről rakott most ki a Guinness Rekordok Könyve egy videót.

  A rekord felállításánál szempont volt, hogy az óriási kocka mind a saját állványán, mind arról levéve működőképes, kirakhatő legyen.

  A kocka élei 168 centiméter hosszúak, arról sajnos nincs információ, hogy mennyit nyom a szerkezet, de a videó alapján meglehetősen súlyos lehet, különösen a belső fémváz miatt. A kockát nagyjából két hónap alatt tudták megépíteni a múzeum dolgozói.

 • Elsőre elég menőn hangzik a dolog, de a fiatal hüllőnek ezzel a születési rendellenességgel nem sok esélye lett volna a vadonban, ezért is volt óriási szerencséje, hogy valaki rátalált, és elvitte őt az Új-Dél-Walesben található Ausztráliai Hüllőparkba.

  kétfejű.PNG
  Fotó: Australian Reptile Park

  Itt elég nagy izgalommal fogadták, és szerencséje miatt azonnal el is nevezték Luckynak. Lucky amúgy egy ausztrál kéknyelvűszkink, és ha nem lenne két feje, akkor vélhetően valakinek a kertjében eszegetné a csigákat, így viszont garantáltan élete végéig különleges elbánásban lesz majd része.

  A hüllő két feje egyébként nagyrészt össze van nőve, de két szája és két nyelve van. Ezek a deformitások elég ritkák, de nem teljesen példátlanok: ilyesmi általában akkor történik, ha egy kifejletlen embrió kettéhasad a tojásban.

  Frissítés

  Egy olvasónk hívta fel a figyelmemet arra, hogy a nagysikerű Mad Max: A harag útja első teaserének elején Tom Hardy egy hasonló kétfejű gyíkkal találkozik, ráadásul ugye a sztori szerint pont Ausztráliában, ez pedig egészen félelmetessé teszi az egész történetet.

  (via)

 • Donald Trump szeret tévét nézni. Ez már korábban is kiderült, most viszont egy Matthew Gertz nevű újságíró csodálatos gyűjtéssel állt elő arról, hogyan töltött az amerikai elnök órákat úgy, hogy a Fox Newst nézte, és minden ott elhangzó dologra twitteren reagált. 

  Nézzük.

  16:27-kor a Fox Newson arról van szó, hogy 1990 óta nem nőtt ennyire gyengén a kínai gazdaság, és ez a Wall Streetre is hatással van

  16:57-kor Trump kiposztolja, hogy a kínai gazdaság 1990 óta nem nőtt ennyire gyengén az amerikaiakkal való kereskedelmi háború miatt, szóval jó lenne, ha a kínaiak észhez térnének.

  trump2.png

  16:56-kor arról beszélnek a Fox Newson, hogy a kormányzati leállás harmincegyedik napjában járnak, a leállás a déli határra tervezett fal miatt kezdődött.

  17:08-kor Trump arról posztol, hogy ha a demokrata házelnök, Nancy Pelosi szerint a fal felhúzása nem elfogadható, akkor miért nem akarja lebontani a már létező falat. 

  trump .png

  Helyi idő szerint délután 18:28-kor arról van szó a Fox Newsban, hogy őrizetbe vettek egy nevadai férfit, akit négy gyilkossággal gyanúsítanak.

  18:37-kor Trump arról tweetel, hogy ez a férfi megölt és kirabolt négy embert, pedig az országban sem kellett volna tartózkodnia, tehát kell a fal a déli határra. 

  trump3.png

  És így tovább, a teljes jegyzőkönyv amúgy erre olvasható. 

  Trump tévézéssel összekötött twitterezési szokásai amúgy korábban már komoly fejtörést okoztak a stábjának is. Bob Woodward oknyomozó újságíró Trump-elnökségről szóló, Félelem című könyvében írta meg, hogy például a stáb egy idő után igyekezett úgy szervezni az elnök vasárnapi programját, hogy ne lássa az esti politikai elemzős műsorokat, mert akkor nem kezd kontrollálhatatlan posztolásba a közösségi oldalon.