Fülöp, Evelin
15 °C
27 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tényleg, ez nem vicc, ez a szapporói piac valósága, ahol az idei szüret első aukcióján született meg a 3,2 millió jenes rekord.

  A japán északi részén rendezett aukción összesen nyolc gazdaságból származó 507 dinnyét árvereztek el. A két, rekordáron elkelt dinnyét egyelőre nem szelik fel, az elkövetkező napokban kiállításra viszik őket.

 • A fotón Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja látható, amint éppen valaki megborotválja (?) a párt kétnapos székesfehérvári tisztújító kongresszusán. Ungárék ma jelentették be, hogy a politikus újabb médiumban szerzett részesedést

  A MTI-ben kiadott fotók alapján egyébként nagyon jó a hangulat, amire annyiban van oka a pártnak, hogy a Fidesz után ők szerezték a legtöbb új szavazót az előző választásokhoz képest. Másrészt viszont az LMP is vastagon benne volt abban, hogy harmadszorra is kétharmaddal tudott nyerni a Fidesz, tehát talán mégsincs olyan sok okuk örülni. 

 • A Facebook általában a kedvesnek, gyermetegnek látszó rajzokat nem szokta moderálni, akkor sem, ha ezek a kedves figurák épp horogkeresztes zászlót lengetnek egy képen. Emiatt korábban sok kritikát kapott a közösségi oldal, ezért a moderátorokat felkészítő szakmai dokumentumban külön kiemelik a szélsőjobboldali trollok egyik kedvenc mémfiguráját, a gyámoltalan tekintetű Pepét, írja a Vice.

  A lapnak sikerült megszereznie a dokumentumot:

  Szomorú Pepe jó, SS-tiszt Pepe rossz
  Szomorú Pepe jó, SS-tiszt Pepe rossz

  A moderátoroknak szánt segédanyag külön kitér egy horogkeresztes Homer Simpson röntgenképre is:

  pepep2.png

  Pepe benáculása egyébként már régóta tart, az amerikai Rágalmazásellenes Liga (ADL, Anti-Defamation League) két évvel ezelőtt tette fel a rajzolt békát a náci szimbólumok listájára.

  "Pepe eredetileg egy 2005-ös képregényben szerepelt és senkit nem érdekelt évekig, mígnem 2008-ban a 4chan internetes fórumon valaki újból megrajzolta, és a kifejező békafej fölé odaírta, hogy "feels good man".  Azóta Pepe mindenhol ott van, úgy használták az interneten a béka fejét, mint a klasszikus sárga szmájlikat, volt boldog Pepe, szomorú Pepe, álmos Pepe, büszke Pepe, stb. Aztán valamiért az amerikai szélsőjobboldali mozgalom legújabb hulláma, a magát alt-rightnak nevező alternatív jobboldal elkezdte kisajátítani Pepét. Olykor hitlerbajuszt, Ku Klux Klan csuklyát, SS jelvényt rajzolnak rá, máskor zsidók vagy feketék sértő karikatúrájának rajzolják meg" – írtuk akkor.

 • Három napja Somoskőújfalunál, a vasúti sínek mellett sétálgatott egy medve. Tegnap meg Bárnában és Karancsberényben láttak medvelábnyomokat.

  Ezen a két településen az elmúlt években már volt medveészlelés, ahogy a Nógrád megyei Cereden, Mátraszelén, Szilaspogonyban és Szügy környékén is. Ha kirándulás közben véletlenül medvelábnyomba botlana, akkor kérjük fotózza le és küldje el nekünk. Ha ne adj isten egy medvébe botlana, akkor kérjük ne fotózza le, se nekünk, se másnak. Próbáljon nyugodt maradni és hátrálni, és bízni benne, hogy a legalább annyira megijedt medve is így fog tenni.