Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A vombatokról eddig leginkább azt lehetett tudni, hogy a világ legcukibb állatai, hogy kocka alakút kakilnak és hogy néha vonakodva hagyják, hogy főpolgármesterek megsimogassák őket. Az egész világot megrázó ausztrál tűzvészek alatt viszont az is kiderült, hogy ezek az állatok nagyjából ugyanennyire vonakodva, sőt, leginkább valószínűleg tudtukon kívül, a tűzvészek legnagyobb négylábú hőseivé váltak. 

  Egy ideje elkezdett terjedni az interneten a hír, hogy sok állat úgy élte túl az óriási területen pusztító bozóttüzeket, hogy a vombatok beengedték őket a föld alatti üregeikbe, sőt, egyesek még azt is állították, hogy látták, ahogy vombatok szabályosan beterelnek a tűztől rémült állatokat az üregeikbe. 

  erről aztán kiderült, hogy ordas nagy hoax, de ez nem kisebbíti a vombatok érdemeit. 

  valóban sok állat menekülhetett a vombatok üregeibe a tűz elől, de az kizárt, hogy ezt az üregek tulajai bátorították vagy engedték volna. A vombatok két okból sem terelnek állatokat az odújukba:

  1. mert rettenetesen rosszul látnak, így nem is lennének képesek senkit terelni,
  2. mert nagyon territoriálisak és utálják, ha bárki az üregükbe merészkedik, ezért ha ezt észlelik, általában kikergetik a betolakodókat.

  Viszont elég nagy, több teremből álló járatrendszereket ásnak a föld alá, amit nem használnak ki teljesen, így nem mindig veszik észre, ha egy koala, nyuszi vagy egyéb állat bemerészkedik valamelyik bejáraton (mert hogy abból is több van általában). Sőt, a vombatok sokszor kiásnak egy hosszú, akár közel kétszáz méteren át kígyózó járatot, majd otthagyják, így nincs, aki megsértődjön, ha oda húzódnak be más állatok a pusztító lángok elől.  Mindezzel egy twitter kommentelőt idézve,

  ezek a rövidlátó, morcos, de cuki állatok sokkal többet tettek a biodiverzitás megőrzéséért, mint Scott Morrison ausztrál miniszterelnök.

  Úgyhogy a koalák, vallabik, nyuszik és pillangók nevében is köszönjük, vombatok!

 • A hétvégén tartották a központi írásbeli felvételiket a középiskolákba. Ahogy szokásos, ilyenkor a diákok és szülők is a neten dühöngenek a nehéz vagy szívatós feladatok miatt.

  A most következő feladatot elolvasva én is bután néztem egy jó ideig, és bevallom, záros határidőn belül nem tudtam kitalálni a megoldást (inkább megnéztem a megfejtést). Sokan azt gondolják, az ilyen feladatok direkt azért vannak a tesztben, hogy felidegesítsék a vizsgázót és rabolják az idejét (a tapasztalt tesztkitöltők tudják, hogy ha elsőre ne megy, gyorsan tovább kell haladni a többi feladattal.

  Szóval tessék, itt a feladat, ketyeg az óra:

  A kacskaringós szóban valahol egy olyan szó rejtőzik, ami egyszerre melléknév és indulatszó is. Melyik szó az? (2 pont)

  A megoldáshoz kattintson!

  A helyes válasz az ó szó, ami egyszerre melléknév és indulatszó is.

 • „Vajon egy tejreklám mutatja meg Harry és Meghan jövőjét?” – teszi fel a kérdést a BBC, miután a Daily Mail kiszúrta, hogy II. Erzsébet és Fülöp herceg 42 éves unokája, Anna hercegnő fia, Peter Phillips tejet népszerűsít egy kínai tévéreklámban. Phillips bankár és nincs nemesi címe, mivel a feltételezések szerint apja nem fogadta el a számára felajánlott nemei címet. 

  Phillips a Jersey tejmárkát népszerűsíti, amivel a Daily Mail becslése szerint több tízezer fontot is kereshet, bár erről, sőt, másról sem beszélt a lapnak. A BBC kereste a Buckingham-palotát, onnan azt a választ kapták, nem beszéltek sem Phillipsszel, sem az ő képviselőjével a reklámról, arra pedig nem reagáltak, milyen megállapodás vonatkozik a reklámokra a királyi család kötelékébe tartozó személyek esetén.

  tej

  Mint ismert, Harry herceg és felesége, Meghan Markle a közelmúltban jelezték, több időt szeretnének Kanadában tölteni, pénzügyileg pedig függetlenné válnának. Az udvar úgy döntött, hogy Harry herceg és felesége kilépnek a királyi család szoros kötelékéből. A monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesznek részt, közpénzellátmányban ezentúl nem részesülnek és Harry nagymamáját, II. Erzsébet királynőt sem képviselhetik hivatalos fórumokon, valamint titulusukat sem használhatják majd.

 • Schobert Norbi az elmúlt napokban úgy tematizálta a közbeszédet néhány tőle nem is annyira szokatlan otromba mondattal, mint ahogy azt a Fidesz is csak a legjobb pillanataiban tudja összehozni.

  Kapcsolódó

  A liberális nevelés okozta szexmaffia és a hererákot okozó mobiltelefon - Schobert Norbert legjobb kijelentései

  Norbi az elmúlt években már jó párszor megfejtette a világot, legyen szó gyereknevelésről vagy épp a mobiltelefonokról.

  Hogy mi a probléma Magyarország első számú fogyiemberének azon gondolatával, hogy az elhízó nőktől elválnak a férjeik, mert egy idő után nem kívánják őket, azt pszichológiai és szociológiai szempontból is körbejártuk.

  Schobert kijelentései nem megosztóak, hanem leginkább egyöntetű gyűlöletet váltottak ki a reakciók alapján, a kérdésben megszólalt már Magyarországon gyakorlatilag mindenki, de még konkrétan az Állatkert is, ami azért a hajóvontáknak igen szokatlan találkozása, hogy Schobert Norbi és a Fővárosi Állat- és Növénykert az élet bármely területén egymásnak feszül.

  Kapcsolódó

  Mindenki úgy érzi, hogy meg kell szólalnia Schobert Norbi-ügyben

  Nagyon sok reakció érkezett a zseniális videóra, köztük sok ismert ember is megmondta a magáét.

  Vannak viszont olyan megszólalók, akiknek a reakciói miatt leginkább csak a fejünket vakarjuk.

  Jó ötlet például a világot cukros lébe, máshol meg vízhiányba taszító Coca Colától, hogy az elhízás elleni kirohanás hullámait meglovagolva reklámozza kicsit magát?

  Vagy szintén az elhízásiparban dolgozó Túró Rudinak?

  De azt sem mondhatjuk, akármennyire kézműves, hogy egy bármilyen burger lenne a kiegyensúlyozott táplálkozás alapja.

  Meg oké, hogy a Dove évek óta hirdeti, hogy mindenki úgy szép, ahogy van, de tényleg Schobert Norbi hatására kellett újra eszébe jutnia a saját üzenetének? Ráadásul idén ez volt a cég legelső megnyilvánulása Facebookon.

  Megannyi kérdés, de már csak egy igazán fontos van. Melyik cég nyeri az álszentségi versenyt?

  Kinek a reakciója a legkevésbé hiteles?

  • 1846
   Coca Cola
  • 1799
   Az enyém, mert titkon egyetértek Norbival
  • 1216
   Nem tudom
  • 906
   Zing Burger
  • 419
   Dove
  • 259
   Túró Rudi