Gusztáv
-8 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Magyarországon a zord időben nem kapkodnak sokan a jégkrémért, de Kína észak-nyugati részén a jeges desszert miatt riadót fújtak a hatóságok – adta hírül a Daily Mail. A riadalom oka, hogy a Tianjin Daqiaodao Food Company termékei között 4836 doboz koronavírussal fertőzött jégkrémet találtak. A covidos készlet fele eljutott a boltokba is, de hivatalosan csak 65 dobozt adtak el belőlük, mielőtt sikerült visszahívni a veszélyes árut.

  • Székely Gábor rendezésében ötven éve mutatták be Szolnokon a Macskajáték című színdarabot. Az Örkény István regénye alapján készült színdarab mottója:

    Mindnyájan akarunk egymástól valamit. Csak az öregektől nem akar már senki semmit. De ha az öregek akarnak egymástól valamit, azon mi nevetünk.

    A darab arról szól, hogy két ember szereti egymást, de a nehézségek mellett belép egy harmadik, és itt kezdődik a bonyodalom. Még inkább érdekessé válik a történet, hiszen a szerelmesek hatvan-hetven évesek.

    A furcsa hangvételű kisregény alapján készült előadás az egész országot meghódította, és országszerte több színházban is bemutatták.