Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • sorompo.png
  Fotó: Police.hu

  Debrecenben valaki úgy gondolta, kipróbálja azt a fogást, amelyet Hollywood gyakorlatilag minden egy akciófilmjében legalább egyszer elsütnek:

  egyszerűen csak gyorsít az autóval, aztán áthajt a lezárt sorompón, és levan a gond.

  Hát a rendőrség nem támogatja annyira az ilyesmit, mint a filmproducerek, úgyhogy azt kérik, ha valaki Debrecen külterületén, a 33-as számú főutat keresztező vasúti átjárónál járt 2019. október 14-én 17 óra 30 perc körül, akkor szóljon már a Debreceni Rendőrkapitányságnak, hogy látta, amint elkövetik a bűncselekményt. 

  Jelentkezni lehet személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Debrecen, Sámsoni út 149. szám), vagy lehet bejelentést tenni telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

 • Hamarosan vendégek fogadására is készen áll John Lennon egykori, liverpooli otthona. 

  A Beatles-sztár kiskorában sok időt töltött édesanyjával ebben a házban, és miután anyja meghalt, Lennon gyakran járt vissza meglátogatni itt élő családtagjait. A Woolton városrészben található ház korábbi tulajdonosai Lennon nagynénje, Mimi, és férje, George Smith voltak.

  2016-ban tőlük vásárolta meg a házat egy nyugdíjas nővér, Kelley Kupfer, 325 000 fontért (nagyjából 125 millió forint). Az új tulajdonos beismerte, soha nem volt nagy Beatles rajongó. Miután felújította a házat, rengeteg értéktárgyat vásárolt fel és helyezett el benne, köztük olyan darabokkal, illetve fotókkal a családról, amelyek soha nem kerültek még nyilvánosság elé.

  Kelley gondolt a Beatles rajongókra is, építtetett egy hangszigetelt ministúdiót a ház kertjében, ahol a zenekarok és előadók akár fel is vehetik dalaikat, vagy csak simán nosztalgiázhatnak az odalátogatók a régi Beatles slágerekre.

 • pinokkio.gif

  Évek óta dolgoznak azon, mondjuk valószínűleg elég hevenyészetten, hogy elkészüljön a Pinokkió élőszereplős filmverziója, mi például hét éve, 2012-ben írtunk először erről a törekvésről, és azóta se történt sok előrelépés, csak pár visszalépés.

  Például leszerződtették rendezőnek a Paddington rendezőjét, Paul Kinget, aki aztán ismeretlen okból kiszállt, visszalépett egy producer is, volt szó a főszerepre már Johnny Deppről és Tom Hanksről és Robert Downey Jr.-ról is.

  A Variety pedig most úgy értesült, hogy a stúdió már nagyon előrehaladott tárgyalásokat folytat Robert Zemeckisszel, a Vissza a jövőbe, a Roger nyúl a pácban és a Forrest Gump rendezőjével a projekthez. Hát, meglátjuk, hét év múlva jelentkezünk a fejleményekkel!