Máté, Mirella
4 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • És ezért van horogkersztes zászlókkal kidekorálva a fővárosi pályaudvar, szóval ne ijedjen meg senki az önkényuralmi jelképektől. A náci szimbólumok mellett korabeli mozdony és vonatszerelvények is érkeztek a Nyugatiba, úgyhogy a MÁV utasait egészen élethű 1930/40-es évekbeli hangulat várja az állomáson. 

  A képeket köszönjük olvasónknak, Bencének.

 • Nemzetközi adakozási kampány lett egy másfél éves magyar kisfiú, Zente történetéből, aki egy nagyon ritka és rettenetesen drágán gyógyítható betegségben szenved.

  A gerincvelői izomsorvadással (SMA) már több cikkünkben foglalkoztunk, mert sok országgal ellentétben Magyarországon nem kifejezetten kiforrott a betegség gyógyításához szükséges méregdrága kezelések állami támogatása. Magyarán simán százmilliós összegekbe kerül, ha ezt az egyébként kezelés nélkül halálos betegséget valaki gyógyítani szeretné.

  Jelenleg kétféle kezeléssel lehet hatékonyan gyógyítani a betegséget, a közös bennük, hogy méregdrágák. A másfél éves Zente esetében, akinek a története napok óta meghatározza a magyar internetet ez az összeg 700 millió forint, ennyibe kerül az ő esetében valószínűleg hatásos, néhány hónapja bemutatott új gyógyszeres terápia.

  A család péntek este arról posztolt, hogy forintban, fontban és euróban is adakoznak neki, és szépen gyarapszik az összeg, most nagyjából 220-250 millió forint környékén járhatnak, vagyis három nap alatt sikerült összeszedni az összeg nagyjából harmadát.

  Az adományok folyamatosan érkeznek, de szükség is van rá, a 700 millió forint még messze van.

 • Egy nap alatt több mint ötvenezer megtekintés egy telefonnal felvett, 30 másodperces főzős videón, amin egy szendvics készül? Az csak tudhat valamit!

  A Redditen pörgött be a lenti felvétel, a készítője azzal a felütéssel posztolta, hogy megtanulta, hogyan lehet a legjobban elkészíteni egy reggeli szendvicset.

  Kell hozzá:

  • 2 szelet szendvicskenyér
  • 2 tojás
  • egy kis bazsalikom
  • egy kis mozzarella
  • némi pirított szalonna (pörc)

  Először serpenyőbe zuttyintjuk a két tojást, mintha sima szombati rántotta készülne, aztán beledobjuk a két kenyeret, gyorsan megforgatjuk őket a még folyós tojásban, mintha bundáskenyér készülne. Idáig valószínűleg sokan eljutottak már a reggeli kalandok során, de a videó különlegessége csak ezután jön. Az egész rántottás bundás kenyeret megfordítjuk, megszórjuk mozzarellával, bazsalikommal, valamint a szalonnával. Még mindig nincs vége az őrületnek, mert ezután be kell hajtani a kenyerekre a lelógó rántottarészeket, majd mint ahogy az elolvasása után becsapjuk a könyvet, úgy kell egymásra bólintani a két kenyérfelet, így alkotva meg a szendvicset, ami így végülis baconös, sajtos, bazsalikomos rántottával töltött bundáskenyérré válik.

  Őrület!

  Na, ez lesz a reggeli?

  • 1131
   Ma nem, de holnap igen!
  • 358
   Nem
  • 223
   Nem tűnik jónak
  • 210
   Igen
 • A 28 éves férfi, Darren Barr közel 80 000 font (több mint 30 millió forint) értékben lopott össze könyveket egyetemi könyvtárakból, aztán interneten kezdte árusítani őket. Végül azonban lebukott a biznisszel és 25 hónap börtönre ítélték érte, írja az Independent. 

  Darren Barr
  Darren Barr
  Fotó: Police of Scotland

  Barr közel 7000 kötetet kölcsönzött ki három edinburghi kollégiumból 2017 októbere és 2018 szeptembere között. A könyveket ezután online kezdte árusítani, amiből egy év alatt közel 40 ezer fontos haszonra tett szert. A férfi kb. pár ezer könyvet lophatott így el a könyvtárakból, végül pedig úgy bukott le, hogy az egyetem egyik PhD-hallgatója keresett egy szöveget, amiből állítólag hat darab volt bejegyezve az adott könyvtárba: viszont egyiket sem találták sehol. Így a hallgató online, a WeBuyBookson vásárolt belőle magának egy darabot, de amikor megkapta, rájött, hogy az a saját egyetemének könyvtárából való. 

  A rendőrség ezután nyomozást indított és közel 1300 darab könyvet talált Barr-nál. A férfit őrizetbe vették és eljárást indítottak ellene, végül pedig 25 hónap börtönre ítélték a könyvdíler egyetemistát.