Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • baby-yoda-feature-jimmy-kimmel?quality=80&strip=all&w=1024

  Bébi Yoda lázban ég a fél világ, és ha ön nem tartozik a világnak ennek a felébe, vagy egy kő alatt élt az elmúlt pár hétben, vagy kómában feküdt, akármelyik a megoldás, én kezdem egy kicsit irigyelni, olyan szinten folyik már a csapból is a cuki törpejedi. Valami azt súgja, hasonlóképpen érezhet Jimmy Kimmel is, aki a tegnap esti talkshow-jában bemutatta, hogy kell otthon Bébi Yodát készíteni. Itt ugye az a közvetlen háttérsztori, hogy a karaktert nem akarta elspoilerezni a Disney, ezért a játékfigurákat csak akkor kezdték gyártani, amikor adásba ment a Mandalorian sorozat első epizódja - de így jól lekésték a karácsonyi szezont, a rajongók nagy bánatára. Akárhogy is, itt a tuti videós recept:

 • Legalábbis a Sporthoz Tematikusan Illeszkedő Buszmegállók Kupájában. Pár napja számoltam be arról, hogy egy budapesti, XVII. kerületi buszmegálló várója a mellette lévő sporttelep miatt egy futballkaput idéz. Hamarosan kiderült, hogy Szolnokon is van ilyen buszmegálló – de mostanra már azt is tudom, hogy Rákosmente vagy Szolnok a fasorban sincs Székesfehérvárhoz képest.

  Ott ugyanis nemcsak egy, de több buszmegállót is sportosítottak – ráadásul ezek nem csak egy sportágat idéznek meg.

  Mondjuk ez nem is meglepő: ott, ahol van 13-szoros magyar bajnok és 11-szeres kupagyőztes hokicsapat, annak dukál egy megálló:

  fehervar3

  De kiérdemli ezt az ötszörös bajnok, négyszeres kupagyőztes kosárlabdacsapat is:

  fehervar2  Meg hát van itt még egy háromszoros magyar bajnok, UEFA-kupában döntőt játszó, a Real Madridot a Bernabéu stadionban verő futballcsapat, szóval ez sem lehet kérdés:

  fehervar1

  Ahogyan ezek után az sem, hogy a buszmegállók legsportosabb magyar városa minden kétséget kizáróan Székesfehérvár.

 • A hozzávalók:

  • Mariah Carey - All I Want for Christmas
  • Marilyn Manson - Beautiful People
  • Karácsonyi hangulat

  És most mehet végtelenítve, szentestéig.

 • Indiában éppen súlyos hagymaválság van, ami elsőre viccesen hangzik, de valójában nem az: a hagyma a szegényebb rétegek számára gyakorlatilag az egyetlen zöldség, amit megengedhetnek maguknak, és az étkezésük alapvető kelléke. Csakhogy a termesztése erősen ki van téve az időjárás viszontagságainak, és ha pont rosszkor esik sok eső, oda a termés, és kitör a krízis. Idén is ez történt, és a márciusban még 25 rúpia (105 forint) körüli kilónkénti átlagár mostanra 100 rúpiára emelkedett (420 ft), de vannak környékek, ahol már 160-at (670 ft) kérnek érte. 

  Szóval ez most egyre komolyabb politikai feszültségeket okoz, amin nem segít a kormány, hm, hát szuboptimális kommunikációs stratégiája sem hagymaügyben. A pénzügyminiszternek, Nirmala Sitharamannak például ezt sikerült válaszolnia, amikor egy ellenzéki képviselő kérdőre vonta, hogy mit óhajtanak tenni a hagymakrízis elhárítására:

  Én például nem eszem se hagymát, se fokhagymát, úgyhogy nem kell aggódni. Olyan családból származom, ahol nem túl fontos a hagyma.

  Tiszta szerencse, hogy az ilyen szintű mellébeszélés a magyar politikai életben egészen elképzelhetetlen.