Márton
2 °C
11 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nyilvánvalóan önöket is lázban tartja vasárnap óta, hogy Dobó Kata vajon tényleg azt hitte-e, hogy Ed Sheerannel találkozott a Los Angeles-i reptéren. Erre a kérdésre ugyan továbbra sem lehet biztos választ adni, de így is oszlik a köd, kiderült ugyanis, hogy az imposztor nem pusztán hasonlított Ed Sheeranre,

  hanem egészen konkrétan azért ment los angelesbe, hogy Ed Sheerannek adja ki magát.

  Az egész trükköt egy Josh Pieters nevű youtuber találta ki – aki amúgy lényegében az egész csatornáját ilyen átverésekre húzta fel –, a koncepció pedig az volt, hogy a vasárnap a Los Angeles-i Staples Centerben zajló KSI kontra Logan Paul bokszmeccsen hitessék el mindenkivel, hogy Ed Sheeran látogatott oda.

  Ez amúgy a fenti videót látva elég jól is sikerült, de az Ed Sheerant játszó manchesteri Ty a jelek szerint élőben annyira hasonlított Ed Sheeranre, hogy már a reptéren lerohanták az emberek. Köztük Dobó Katával, aki így be is került a videóba, 1:40-nél lövi boldogan a fotót a sráccal.

  fb955ec32d.png
  Fotó: YouTube / Josh Pieters

  Ennek fényében már érthető, hogy a kamu Ed Sheeran miért beszélgetett el ilyen készségesen mindenkivel ahelyett, hogy jelezte volna, hogy ő valójában nem Ed Sheeran. És hát így talán az is érthetőbb egy fokkal, hogy Dobó Kata miért hitte azt, hogy Ed Sheerannel találkozott (már ha azt hitte, természetesen).

 • Darren Cullen és Gavin Grindon álmodta meg azt a művészeti projektet, amit a Neoliberalizmus Múzeuma néven nyitottak meg korábban Brightonban. Most egy közösségi finanszírozásnak köszönhetően a jövő héten Londonban is megnyílik a kiállítás. A múzeumot hat hónapig lehet majd látogatni.

  A múzeumot a Margaret Thatcher Központ és Könyvtár inspirálta. Cullen és Grindon egy alternatív, anti-Thatcher múzeummal akart reagálni a könyvtárra, egyúttal utalva ezzel Thatcher leghíresebb mondatára, miszerint

  Nincs más alternatíva. 

  Margaret Thatcher ezt még a neoliberális gazdaságpolitikára értette, amely állásfoglalása – különösen a 2008-as gazdasági világválság után – hát legalábbis megosztó és vitatott a gazdasági szakértők körében. Azt mindenesetre már biztosan tudjuk, hogy a Thatcher múzeumnak van alternatívája. 

  A kiállítást november 16-tól lehet megnézni Lewsihamben.

  ( Boing Boing )

 • limpbizkit clk

  Erről szól az amerikai használtautó-kereskedés, a CarMax reklámja, amiben egy szerencsétlen anya attól szenved, hogy nonstop a Nookie ordít a kocsijában, és ezt még maga Fred Durst is észreveszi, de szerencsére a cég még ezt a más értelemben defektes autót is átveszi.

   (NME)

 • Öt rivális madárfajt legyőzve lett az év madara a Sárgaszemű pingvin, más néven "hoiho". A verseny 14 éves történetében ez a pingvinfajta az első aki meg is nyerte a versenyt. 

  A sárgaszemű pingvin nem beszédes állat, többnyire csak párzáskor ad ki magából hangot, ezért szokták antiszociálisnak bélyegezni. A hoiho veszélyeztetett faj: természetes élőhelyén, Új-Zélandon már csak 225 pár él szabadon, így ez a madár a világ legritkább pingvinfajtája. A verseny első helyéért egy másik veszélyeztetett madárral, a Kea nevű papagájjal kellett megküzdenie. 

  A versenyt meglepően nagy léptékű kampányeszközök kísérték: a különböző városokban hatalmas plakátok jelentek meg, mém-szerűen reklámozva az adott városban népszerű madarat.

  A szavazást nagy figyelem követte a szigetországban, a győztesnek pedig Jacinta Ardern új-zélandi miniszterelnök is gratulált.