Ágnes
-4 °C
3 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ami önmagában nem túl extra – kb. havonta előkerül az az epikus meme, hogy emberek a Föld nagyjából ellentétes pontjain szeletelt kenyeret tesznek a földre –, de úgy már egy fokkal érdekesebb, hogy a mostani szendvics megálmodója pontosan kiszámolta, hogy hova kell tenni a kenyereket.

  Az új-zélandi Aucklandben élő Etienne Naude évek óta meg akarta már csinálni a saját Föld-szendvicsét, de egészen eddig nem talált olyan embert Spanyolországban, akinek hasonló aspirációi lettek volna. Naude mindenesetre nem adta fel: megállapította, hol van a saját pozíciójának ellenpólusa, és elkezdett olyan embereket keresni, akik ennek a környékén éltek.

  Végül a Reddit segítségével talált egy ilyen embert, és a 12 órás időeltolódást, meg a megközelíthető hely felkutatásának nehézségét is leküzdve összehozta vele a szendvicset:

  110570490 earthsandwich.png
  Fotó: Reddit

  A kenyerek helyzetét elég jól sikerült belőni, legfeljebb 30 centi eltérés lehetett köztük, ami elég jó ahhoz képest, hogy 20 ezer kilométerre voltak egymástól. Nem ez volt persze az első tényleg pontos Föld-szendvics: az egész őrületet az amerikai Ze Frank indította el 2006-ban, az ő kihívása nyomán pedig éppen a Spanyolország–Új-Zéland vonalon csinálták meg az első ilyet. 

  Érdemes megjegyezni, hogy a dolog nehezebb, mint amilyennek tűnik, a bármilyen fennhatóság alatt álló földeknek ugyanis csak 15 százaléka rendelkezik szárazföldi ellenpólussal. Magyarországnak például nincs olyan pontja, aminek az ellenpólusa nem az óceán közepén van, de ha valaki hajlandó elutazni Lengyelországig, akkor elcsípheti Kamcsatka déli részét. A legnagyobb ilyen területek amúgy Kelet-Ázsiában és Dél-Amerikában vannak, ha valaki ezzel kísérletezne.

  (via)

 • Furcsa történetet osztott meg a rendőrég a Twitteren egy férfiról, aki a poszt szerint saját magát jelentette fel egy olyan dologért, amit valójában nem is ő követett el, csak azért, hogy Veszprémbe vigyék a rendőrök. 

  Innen át is adnánk a szót a rendőrségnek:

  Az sajnos nem derül ki, hogy eljutott-e Veszprémbe a rongálást hazudozó férfi, de azért mi senkinek nem javasolnánk, hogy taxi helyett a 112-t tárcsázza, ha el akarja vitetni magát valahová!

 • Tagadhatatlan, hogy kevés kényelmetlenebb dolog van annál, mint amikor az ember munka közben, ültében bóbiskol el. Elgémberedik a nyaka, ki se piheni magát rendesen, ráadásul a munkatársak rosszalló pillantásait is el kell viselnie. 

  Na, ennek vet most véget a japán Bauhutte nevű cég, ami alapjáraton gémereknek gyárt székeket, de most megcsinálták

  az irodai dolgozóknak szánt, asztal alá behajtogatható ágyat, ami egy csapásra megold minden problémát.

  A kompakt ágy simán befér bárhova, széthajtogatni is könnyű, a négy centis matrac pedig pont elég kényelmes egy fél órás irodai alváshoz. Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy éppen Japánban szükség van arra, hogy kedvezőbbé tegyék az irodában maradás feltételeit, mikor egyébként is úgy kell hazazavarni az embereket a munkahelyükről. Nem véletlenül lett az a beceneve az ágynak, hogy shachiku beddo (社畜ベッド), ami magyarul nagyjából annyit tesz, hogy "ágy irodai rabszolgáknak".

  Az persze mindenképpen megnyugtató, hogy az ágy természeti katasztrófák esetén is jó választás lehet. Már csak azért is, mert Japánban ugye ezek is elég gyakoriak.

  (via)