Mátyás
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Google utcafényképező autója éppen lomtalanítás idején fotózta végig a budapesti 4. kerületi Csíksomlyó utcát az Utcakép (Street View) szolgáltatáshoz. Ennek vélhetően az ott lakók nem annyira örülnek, tekintve, hogy manapság szinte minden ingatlanvásárláson gondolkodó megnézi előre a kinézett ház környékét a Google Térképeken.

  Felmerülhet a kérdés, hogy a sofőr miért nem döntött úgy a rossz időzítést látva, hogy visszatér egy másik alkalommal. Nos, vélhetően feszített munkarendben dolgoznak, és az ő számára fontosabb volt az aznapra rendelt utcák végigfotózása, mint az utca imázsa. Attól nem kell félni, hogy e gyalázat örökre így marad, mert viszonylag gyakran frissítik az utcaképeket, és ahhoz már tényleg extra pech kellene, hogy jövőre is lomtalanítás idején érjen oda a kamerás autó.

 • Ez itt a kaposvári Szabadságfa:

  68470582 104075927626350 476011676387246080 o
  Fotó: Kaposvári Szabadságfa / Facebook

  A kaposvári Berzsenyi Dániel Tagiskola udvarán álló tölgyfa elég impozáns látványt nyújt, 18 méter magas, a törzsének a kerülete 388 centiméter, és legalább 90 éves. Azt is lehet tudni, hogy 1929. április 18-án érkezett facsemeteként az iskola udvarára Írott-Kőről.

  Idén ez a gyönyörű fa képviseli Magyarországot az Év Európai Fája versenyben, 

  amire a Berzsenyi suli diákjai hívták fel a figyelmünket.

  Ha tetszik önnek kaposvári Szabadságfa, és szeretné, hogy a berzsenyis diákok szeretett fája nyerjen, itt tud szavazni február 29-ig! Az eredményre máricus 17-ig várni kell még, de mi addig is szurkolunk!

 • Pár nappal ezelőtt töltött fel videót Quaden édesanyja fia megpróbáltatásairól. Ezzel gyakorlatilag az egész világon részvétcunamit indított el, amihez kapcsolódóan rengeteg adományt gyűjtöttek össze neki azért, hogy elmehessen Disneylandbe.  Akkor meghívót is kapott egy rögbimérkőzésére, ezen az eseményen vonult be az egyik csappattal mosolyogva Quaden:

  Édesanyja egy pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy

  Quaden életének a legrosszabb napjából a legjobb napja lett

  Quaden nem először szerepelt a hírekben, egy 5 évvel ezelőtti televíziós műsorban anyja, Yarraka Bayles arról mesélt, hogy eltávolították a manduláját és az orrpolipját fiának, hogy könnyebben tudjon aludni. 

  Az Insider megtalálta a Living Black című, őslakosokkal foglalkozó műsort, ahol Yarraka azt nyilatkozta

  évekbe telt elfogadnia fiának diagnózisát, de végül úgy döntött dokumentálnia kell és beszélnie erről. 

  A műsor epizódja egészen addig követi Quaden életet, amíg be nem viszik műtőbe, ahol az agyára és gerincvelőjére gyakorolt nyomás csökkentése miatt műtik meg, ezzel megakadályozván az idegrendszeri károsodását. Bár a műtét sikeres volt, egy műhiba ahhoz vezethetett volna, hogy nem tudja használja a karját és a lábát.

  via BBC, Insider

 • Az ohioi Columbus Állatkertben a világon először születtek mesterséges megtermékenyítéssel fogant gepárdkölykök, ami nemcsak azért érdekes, mert a róluk készült képek borzasztó cukik, hanem azért is, mert a kísérlet sikere hatalmas lépést jelent a világ gepárdpopulációjának fenntartásában.

  Egy hím és egy nőstény kölyökgepárd született
  Egy hím és egy nőstény kölyökgepárd született
  Fotó: Grahm S. Jones, Columbus Zoo and Aquarium

  A kölykök "dajkaanyja" a hároméves Izzy, a biológiai anyjuk pedig a hatéves Kibibi, aki már túl idős ahhoz, hogy a saját utódait a világra hozza.

  A bébik dajkaanyja, Izzy és a mini gepárdok
  A bébik dajkaanyja, Izzy és a mini gepárdok
  Fotó: Grahm S. Jones, Columbus Zoo and Aquarium