Miklós
-5 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az MME közleményben jelentette be, hogy az első fagyokkal elkezdődött a 130. országos énekesmadár-etetési szezon, ami nagyjából márciusig fog tartani. Addig a madarak, főleg a lakott településeken, vagy azok közelében élők gyakran szorulnak az emberekre, ugyanis a hótakaró miatt nehezen jutnak egyébként táplálékhoz.

  Ha szeretnénk őket ebben segíteni, akkor nem kell nagy dolgokra gondolni, egy faágra szúrt alma vagy cinkegolyó, egy virágalátétbe kiszórt sótlan(!) napraforgó bőven megteszi. Ha még kirakunk mellé egy kisebb tálban vizet is, amit naponta cserélgetünk, akkor máris boldogabbá tettük őket. Egy dolgot viszont egyáltalán NE csináljunk: a vízimadarak etetése szigorúan tilos!

  Ha ennél is többet szeretnénk tenni a madarakért, akkor támogassuk a Magyar Madártani Egyesületet, akik pontosan tudják, hogy hol és mikor kell beavatkozni a természet rendjébe, vagy vásároljunk a webshopjukban, például éjszakai ragadozós naptárat, vagy madárhangokat hallató plüssmadarakat.

 • Látványos gif bukkant fel a redditen arról, mi történhet, ha valaki úgy indul el az autópályára, hogy előtte nem takarítja le az autója tetejéről a havat/jeget. A fedélzeti kamera felvétele december másodikán készült, valószínűleg az Egyesült Államokban, és ahogy a sebességből látszik, az autók kb. 100 km/h-s sebességgel közlekedtek. Nálunk is lesz még hideg, fontold meg a takarítást, én is így teszek majd, csak előbb szerzek egy sámlit.

  Forrás: Imgur
Fotó: imgur.com
  Forrás: Imgur Fotó: imgur.com
  Fotó: imgur.com
 • A YouTube mint minden évben, úgy idén is  készített egy rewind-videót, amivel visszaemlékeznek a platform adott évi nagy történéseire, és felsorakoztatják a szerintük legfontosabb tartalomgyártókat. A tavalyi nem sikerült túl jól: jelenleg 2,6 millió felhasználónak tetszett és 16 milliónak nem.

  Így hát idén úgy döntöttek, hogy biztosra mennek, és a felhasználókra hagyják az összevágandó videók kiválasztását. Ez annyit jelent, hogy néhány kategóriában összeszedték a 10 legnépszerűbb videót, összevágták őket, és alájuk vágtak egy vidám dallamot. Ezzel aztán teljesen elveszett a rewind-videók minimális varázsa is: azt nézni, ahogy a kedvenc YouTube-osaink együtt bohóckodnak valami színes, káoszos katyvaszban. Ez lett az eredmény:

  Az első, ami a videóból feltűnik, hogy jelentősen több férfi YouTube-os került bele, mint női, még a szépítkezős kategóriába is.

  A második az, hogy nem jött be a YouTube közönségkedvences csele: amikor a posztot írom, 180 ezer like-ra 266 ezer dislike jut.

  Na majd jövőre.

 • 121,3 grammot nyom az a két darabból eggyé összeillesztett, különleges formájú aranyrög, amiről a brit Lee Palmer, a Gold Occurances (Aranylelőhelyek) című könyv szerzője azt mondta: a jelenlegi ismeretek alapján ez a legnagyobb egyedi aranyrög az Egyesült Királyságban. Azt nem árulták el, hogy pontosan hol találták a 22 karátos aranyrögöt, csak annyit tudni róla, hogy a kincsvadász merüléses módszerrel találta meg a két darabot egy skót folyóban, és csak néhány nap múlva jött rá, hogy ezeket össze is lehet illeszteni. Az arany a The Reunion Nugget, vagyis kb. Az Újraegyesített Rög nevet kapta. 

   A Sky News híre szerint több tézis is van arról, hogy mi lehet az a lyuk a közepén: egy ásványtantudós szerint akár a vaskorból is származhat.

  EK8hEV4WwAADKzW
  Fotó: TheWeekUK / Twitter