Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mindig is álmodozott egy luxusnyaralásról, ráadásul imádja a buszokat? Akkor ezt a galériát önnek állítottuk össze a skóciai The Bus Stop nevű szállásról.

  Csak 107 font/éjszaka (39 ezer forint) áron már meg is szállhat ezekben a kiszuperált, luxusszállóvá átalakított buszokban, a Bankrugg Farmon. Kiváló kilátással és minden kényelemmel felvértezve. 

  Ha pedig kedvet kapott ahhoz, hogy hasonlót létesítsen, elég vennie pár leselejtezett járművet.

 • Eléggé kilóg a görög haditengerészet hajói közül a 37 méter hosszú, 47 tonnás Olimpiász, amit egy ókori triérészről mintáztak. Az ókori görög hadihajó másán turisták is kipróbálhatják, milyen gyorsan érik el a kilenc csomós végsebességet.

  A triérészeknek voltak ugyan vitorláik, de a valódi hajtóerőt a 170 evezős adta. A látogatók két órát tölthetnek el az Olimpiászon, és ezalatt felfedezhetik Szalamisz környékét, ahol i.e. 480-ban az athéni hadihajók megsemmisítették Xerxész hajóhadát.

  „Meglepő volt, hogy mennyi erőfeszítésbe telik haladni vele. Nehéz elképzelni, hogyan tudsz átevezni egyik szigetről a másikra ezzel a hajóval" – mondta egy svájci turista, Martin Roosli. Biztonsági okokból azért az Olimpiászt az útjain a haditengerészet kisebb hajói, és egy tűzoltóhajó is elkíséri. (AP)

 • ...de pofátlansággal még messzebbre, és ezen a ponton át is adnánk a szót olvasónknak:

  Pomázon a hév-átkelőnél reggel, de leginkább délután 5-15 perc mire a forgalom miatt át lehet haladni.

  A mellékletben küldött autós egyszerűen végigment a sor mellett, majd megállt a szembe sávban.

  Amikor pedig elment a hév, a sorompó mellett, piros lámpánál egyszerűen átment!

  image1
  Fotó: Olvasónk: Lehel / Index

  Mit is mondhatnánk még? Nem jó példa, ne ragadjon.

 • Bíróság elé áll az a brit férfi, akit azzal vádolnak, hogy még 2009-ben hamis szelvény bemutatásával vette fel egy lottó 2,5 millió fontos (kb. 917 millió forintos) főnyereményét. Az 53 éves Edward Putman mindent tagad.

  2009 márciusában húzták ki a nyertes számokat, de sokáig senki sem jelentkezett a nyereményért. Végül aztán a határidő lejárta előtt Putman előállt. A rendőrök 2015-ben kezdtek vizsgálódni, miután arra utaló bizonyítékot találtak, hogy nem valódi szelvénnyel vette fel a pénzt. (Sky News)