Valter
16 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Gyulai vagyok, gyerekkoromban a várfürdőben a szüleim rituálisan elvittek ahhoz a kiszáradt fához, aminek a tövében a legenda szerint a Himnuszt komponálta Erkel. A fa azóta is megvan, kornyadozik, valójában már inkább halott, mint élő – tudják, olyan, mint a szocialista párt. De nem is ez a lényeg.

  20180711195610
  Fotó: Háromszék

  Hanem hogy Erkelhez hasonlóan Mikes Kelemennek is van egy fája, vagyis volt, csak nem Gyulán, hanem az erdélyi Zágonban. Sőt, nemcsak fája, hanem fái, ezek a híres Mikes-tölgyek. Egyikük elszáradt, de újrahasznosítják: Mónus Béla fafaragóművész kétszemélyes kápolnát alakít ki benne, írta meg a Háromszék híre nyomán az MTI. Mónus azt mondta, hogy a 330 évesre becsült tölgy aljába mély gödröt ástak, és betont öntöttek bele, amely a gyökerek alá is bejutott, a törzset pedig vasakkal rögzítették.

 • Vagy mondhatnánk úgy is, hogy az amerikaiak már Helsinkiben vannak. Meg persze az oroszok is, ma van a Trump-Putyin-csúcs, ami egymás kölcsönös megvárakoztatásával kezdődött. Előtte pedig ezzel a vonulással – helyszínen tartózkodó munkatársunk rögzítette, amint az amerikai konvoj az elnöki palotába vonul.

 • mkkp
  Fotó: Olvasónk, Máté

  Új díszítést kapott az Andrássy út egyik, használaton kívüli újságos bódéja. Olvasónk, Máté osztotta meg a képeket Twitteren, amin látszik, hogy az egyik bódén több, képzeletbeli címlap jelent meg, amik egy alternatív 2022-ből származnak.

  A Figyelő címlapján a "Legbefolyásosabb Soros-bérenc óvodásokat" gyűjtik össze, a Nők Lapja 2022 legszebb bajszait gyűjti össze, a Buci Maci pedig azt mutatja meg, hogy "Hogyan ismerd fel a migránsbácsikat".

  Nem tudni, hogy az akció mögött ki áll, de ha tippelni kellene, akkor a Kétfarkú Kutya Pártra esne a választásunk, az egyik címlapon ugyanis Kotkodács szerepel, aki a kampányban lett ismert, mert ő ment be a köztévébe, ahol percekig kotkodácsolt, a műsorvezető legnagyobb örömére. 

  Frissítés: Valóban az MKKP állt a címlapok mögött, ráadásul egy országos akcióról van szó és több vidéki városba is eljuttatják a fiktív címlapokat.

 • landscape-1531671678-doctor-who-series-11-trailer-jodie-whittake
  Fotó: BBC

  A Ki vagy doki? című BBC sorozat 11. évada történelmet ír, mert először fogja a kultikus karaktert egy női színész játszani. A foci-vb döntőjének szünetében a BBC leadta az első teasert az új évadhoz, amiben először látható Jodie Whittaker a szerepben. 

  Az előzetes három másik új karaktert is bemutat: Bradley Walsh, Tosin Cole és Mandip Gill csatlakozik új karakterként a sorozathoz. 

   A 11. évad első része extra hosszú lesz, amit 9 darab 50 perces epizód követ, amit idén ősszel mutat be a BBC.