Eszter, Eliza
11 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az Egyesült Államok hadseregében jó ideig az volt az előírás, hogy a katonák nem lehettek szakállasak. Bizonyos vallások azonban megkövetelik a férfiaktól az arcszőrzetet, és 2017-ben enyhítettek a szabályokon, és a szikh egyenruhásoknak megengedték, hogy betartsák vallásuk előírásait. 2018 áprilisában egy pogány katonát is felmentettek a szakállmentesség alól, pedig az esetében nem volt követelmény, csupán javasolt a szakállviselés.

  A szabályok azonban korántsem egyértelműek. Amikor egy férfi a Repülő Spagettiszörnyben való hitére, a pasztafarianizmusra hivatkozva nyújtott be szakállviselési kérelmet, azt a felettesei elutasították.

  (Army Times)

 • A Puskás Arénánál akciózott a Demokratikus Koalíció: Mészáros Lőrincet és az egészségügyi támogatásokat állították szembe egymással azon a fotón, amit az arénára vetítettek ki.

  "Mészáros Lőrinc, a miniszterelnök kedvenc gázszerelője a koronavírus-járvány kitörésének kezdete óta több alkalommal kapott különböző támogatásokat, több mint hatszázmilliárd forint összegben. Ezzel szemben az egészségügy semmiféle támogatást nem kap a kormánytól, túlterhelt, alulfizetett egészségügyi dolgozók próbálják kezelni a betegeket a lerobbant kórházakban" - magyarázza közleményben a fotókat a DK.

  Hozzáteszik azt is, akár minden nap tarthatnának újabb és újabb vetítéseket a Mészáros-Egészségügy állásról, mert számon fogják tartani a pénzmozgásait. 

 • Miután a koronavírus miatti pangásnak köszönhetően egy Michael Jordanről szóló tízrészes dokumentumsorozat lett a világ vezető sporteseménye, a Last Dance a kilencvenes évek retrója mellett a „Ki lehet minden idők legnagyobbja?“-spekulációknak is új lendületet adott. És nem csak a kosárlabdában, hanem a súlycsoportok miatt egymással alig összemérhető teljesítményeket hozó MMA-ban is, ahol nem más, mint az egyelőre lekötött meccs nélkül posztolgató Conor McGregor írta meg, ki és miért kaphatja meg a GOAT (Greatest Of All Time - Minden Idők Legjobbja), címet.

  A 31 éves ír szupersztár rá nem jellemző szerénységről tanúbizonyságot téve önmagát csak a második helyre rangsorolta, az első helyre két súlycsoportban való helytállása és egészen elképesztő KO-győzelmei miatt a brazil fenomén, Anderson Silva került, a második helyre McGregor önmagát tette, méghozzá három súlycsoportban mutatott teljesítményének, két világbajnoki övének (melyek közül egyiket sem védte meg) és KO-inak köszönhetően. De leszögezte, hogy mivel Anderson Silva már évek óta csak nyugdíj-előtakarékossági meccseket vív, ő pedig most ért karrierje zenitjére, ezért „könnyedén“ meg fogja előzni a legendát.

  McGregor csak a harmadik és negyedik helyre tette Georges St-Pierre-t és Jon Jones-t, az MMA-panteon tagjai közül pedig „a kevés kihívás miatt“ nem vette számításba Demetrious Johnsont, a kétezres évek nehézsúlyú orosz ikonját, Fedor Jemeljanyenkót pedig meg sem említette. Arra a felvetésre pedig, hogy hol marad a McGregort csúnyán elverő Habib Nurmagomedov, az utóbbi négy évben igen szerény, 3-2-es mérleget összebunyózó ír úgy válaszolt, hogy

  még sokat kell letennie az asztalra ahhoz, hogy számításba lehessen venni. Az egyetlen látványos győzelmét ellenem aratta, miközben másnapossággal és törött lábbal küszködtem.

 • Vasárnap hajnalban a 63-as busz sofőrje észrevett egy fiatal, sebesült rókát az út szélén, és ahelyett, hogy csak úgy továbbhajtott volna, fogta magát, 

   kiállt a forgalomból, és megszárította az állatot a buszon

  - írja a BKK a hivatalos Facebook-oldalán.

  A sebesült róka a hősies buszsofőrnek és az Állatmentő seregnek köszönhetően szakszerű ellátásban részesült: egy budapesti rendelőben elvégezték rajta a szükséges vizsgálatokat, és itt jön a legjobb hír,

  ha minden jól megy, akkor néhány hónap múlva már szabadon is engedik.

  A rókát az állatmentők a sofőr után Gyurinak nevezték el.

  rókagyuri
  Kép: Facebook/BKK