Eufrozina, Kende
14 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ez volt Róma legnagyobb arénája, 250 ezer nézőre tervezték. Zajlottak itt állatviadalok, a Ben Hur című filmben látható kocsiversenyek, de előfordult, hogy tengeri csatákat játszottak el hajókkal. Elmondhatjuk, hogy ez volt az ókori Hollywood.

  Most virtuális szemüveg segítségével nézhetjük meg, milyen lehetett fénykorában. A projekt, a római önkormányzat és a GSNET vállalat közös munkája a legnagyobb kültéri virtuális valóságélmény lesz.

  A Circus Maximusban csak szeptember végéig élvezhetjük ókori Róma illúzióját, ha lemaradtunk róla, már csak a 2021-es turistaszezonban tudjuk kipróbálni – írta a Euronews.

 • Rendhagyó módon búcsúzott Bryant Johnson a 87 éves korában múlt héten hasnyálmirigyrákban elhunyt Ruth Bader Ginsburg legfelsőbb bírósági bírónőtől.

  Ginsburg személyi edzője, aki 1999 óta ügyelt a bírónő erőnlétére, három fekvőtámasszal vett végső búcsút a ravatalnál. 

  A CNN tudósítása szerint a női jogok élharcosának tartott Ginsburg idős kora  ellenére is tartotta edzéstervét  az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság épületében található konditeremben.

 • Szeptember 27-én tölti be negyvenedik életévét Golo, Fővárosi Állat-és Növénykert hím gorillája. A gondozók már pénteken felköszöntötték az ünnepeltet. A gorillacsapat vezére különleges, a gorillák szája íze szerint elkészített tortát kapott. 

  Golo 1989-ben érkezett Budapestre, a Zürichi állatkertből. Ha több képet is szeretne látni a negyvenes hímről, vasárnap egy egész galériát szentelünk a születésnaposnak. 

 • A Miskolci Nemzeti Színházban október 5-ig elmaradnak az előadások. Az ok: az a minapi koronavírus teszt, ami kimutatta, hogy a színház több munkatársa is fertőzött: