Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Őrült megtiszteltetést ért, helyreigazító jellegű levelet kaptam Orbán Zoltántól, a Magyar Madártani Egyesült szóvivőjétől a hétfői, Halállal végződött egy szarkatámadás Ausztráliában című cikkemre.

  Orbán azt kifogásolja, hogy a cikk illusztrációja nem ausztrál szarkát ábrázol, hanem a nálunk is élő eurázsiai szarkát (Pica pica). Ráadásul az ausztrál szarka - ha jól értem - nem is szarka valójában, hanem feketehátú fuvolázómadár (Cracticus [Gymnorhina] tibicen).

  Mint Orbán írja,

  ez természetesen nem túlélhetetlen hiba, inkább olyan szerencsétlen, amolyan „újabb szeg a koporsóban” jellegű pontatlanság, ami tovább fokozhatja a laikus lakosság szarkaellenességét.

  Természetesen egyáltalán nem akartuk tovább fokozni a szarkaellenességet, hanem egyszerűen csak az MTI hírét vettük át, ami a feketehátú fuvolázómadarat leausztrálszarkázta. A képszerkesztőink pedig eme hiba miatt tettek be eurázsiai szarkáról képet. Elnézést kérünk a szarkáktól, az olvasóinktól, és az ország legjobb temészetvédelmi szervezetétől.

 • Egyik éjszaka az amerikai, huszonkilenc éves Jenna azt álmodta, épp a vőlegényével utazik egy vonaton, amikor is jöttek az úgynevezett rosszfiúk, és az értékeiket követelték. Mivel féltette tőlük az eljegyzési gyűrűjét, a vőlegénye tanácsára némi víz kíséretében lenyelte azt. Rögtön fel is ébredt, de még ugyanabban a pillanatban észrevett valamit:

  az ujjáról hiányzik az eljegyzési gyűrűje.

  Azért még visszaaludt, másnap reggel meg elmesélte az egészet a mellette alvó vőlegényének, és azt is mondta neki, 

  az álmával együtt a valóságban is lenyelte a gyűrűjét.

  Előbb nevettek egy sort, majd inkább besiettek a sürgősségire, ahol azt mondták lenni, a legjobb lesz, ha nem a természetes úton üríti ki a szervezetéből azt a gyűrűt, hanem endoszkópiával. 

  Azóta Jenna éjszakára leveszi a gyűrűt az ujjáról. (via)

 • A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök hétfő délben az M1-es autópálya 107-es kilométerénél kaptak el két román járművet, pontosabban járműszerelvényt, vagyis újkeletű nevén horrorkaravánt, amint Hegyeshalom felől Budapest felé haladtak. A tengelysúly-mérések imindkét esetben szabálytalanságot mutattak ki, a kisteher-gépjárművek és a szerelvényük súlya a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladta.

  lead túlsúlyos
  Fotó: Police.hu

  A tetten ért román sofőrök egyikét egy hónapra, a másikat - mivel már korábban is követett el hasonló szabálysértést- nyolc hónapra eltiltották a vezetéstől, valamint pénzbírságot is kaptak.

  Az elmúlt hetekben nagyon rágyúrtak a rendőrök a veszélyes karavánok kiszűrésére, a legnagyobb fogásokról ebben a cikkünkben írtunk.

 • Mióta Facebook létezik, nemhogy a szülinapjukra, de még a macskájuk ivartalanítására is eventet csinálnak az emberek. A meghívásokra érkező tipikus kommentekből csinált most péntekre nemlétező eseményt a Nincs elég bajom enélkül is? nevű Facebook-csoport. Az esemény címe 

  Sajnos nem tudok menni, azon a hétvégén nem leszek Budapesten :(

  A csoport még egy szavazást is csinált a legidiótább kifogásokra, jelenleg a nemvágom még majd írok vezet, de voksolhatunk több mint 30 válaszra, köztük a macskámnak húgyúti fertőzése van, nem tudok ott lenni, sajnálom vagy talán majd egy másik alkalommal, amikor nem érek rá opcióra is.

  Az oldalon azonban nem csak szavazni lehet, hanem kommentelni is, ha van jobb kifogásod annál, hogy

    én kómában leszek, de ti érezzétek jól magatokat, és persze pótoljuk ofc!,

  akkor ne fogd vissza magad!