Zsanett, Janka
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Covid-The-Outbreak-780x483.png

  Megjelent ugyanis a Covid: The Outbreak (Koronavírus: A Kitörés) című online társasjáték a legnagyobb erre való felületen, a Steamen, 12 euróért bárki letöltheti, és ezzel mellesleg még tényleg segíti is a vírus elleni küzdelmet, mert a Steam májusban és júniusban bevételei 20 százalékát jótékony célra ajánlotta fel. (A Steam játékaival nem a számítógépes játékok stílusában, hanem a hagyományos asztali társasjátékokhoz hasonlóan lehet játszani, csak épp online.)

  A játék leírása szerint stratégiai játékról van szó, amelyben a játékosok egy nemzetközi szervezet szakértőiként néznek szembe a járvány terjedésével, amit rendeletekkel, erőforrás-menedzsmenttel, projektfejlesztéssel és épületek megépítésével próbálnak legyőzni.

  Ennyiből egyébként úgy tűnik, eléggé hasonlít a leghíresebb vírusos társasjátékhoz, a Pandemichez, amiről nemrég mi is írtunk.

  Kapcsolódó

  A legjobb társasjáték a koronavírus idején

  A Pandemicben a játékosok együtt utazzák be a Földet, miközben megpróbálják legyűrni a világméretű járványokat. És elég sok dologban hasonlít a mostani helyzetre.

  Az online társasjátékozás pedig az alternatív hobbikról szóló karanténcikkünkben került szóba, asztali társasjátékokról pedig rendszeresen írunk, ha épp valaki tippeket keresne, de nem pont a koronavírussal foglalkozna még a szabadidejében is.

  Kapcsolódó

  A legjobb társasjátékok

  Társasjátékokkal játszani felnőttként is az egyik legszórakoztatóbb dolog. Az Index segít eligazodni a legjobb játékok között.

 • Ölelkezés maszk nélkül.

  Így lehet összefoglalni a miniszterelnök új fotóját. Sehol a másfél méter, sehol egy védőmaszk, bár a veszélyhelyzet hivatalosan még mindig tart.

  Fotó: Orbán Viktor Facebook
  Fotó: Orbán Viktor Facebook
 • 200526140637-archie-williams-americas-got-talent-exlarge-169
  Fotó: NBC

  Archie Williamst 1982-ben zárták börtönbe egy olyan nemi erőszakért, amit más követett el. Nem volt elégséges bizonyíték ellene, de Louisianában a nyolcvanas években elég volt, ha fekete vagy, és az alibid annyi, hogy otthon aludtam egyedül ahhoz, hogy 36 évre sittre vágjanak. Az Innocence Project 27 éven (!) át küzdött azért, hogy kiengedjék, végül a DNS-vizsgálat igazolta a férfi ártatlanságát, és 2019-ben szabadult. Most perel éppen, hogy kapjon kártérítést az elcseszett életéért (22 évesen ment be, 59 évesen jött ki), aminek összege 1,8-3,7 millió dollár közötti összeg.

  A sztori remek, ugye, hogyne lenne az, az amerikai Got Talent (nálunk Csillag születik és Got Talent néven is futott az RTL-en) szerkesztői le is csaptak a kellemes hangú Williamsre, akit máris az idei évad nagy esélyesének tartanak. A zsűri imádja, a közönség nem kevésbé, tényleg óriási balszerencse kellene, hogy ne az élen végezzen.

 • irancsok

  Alireza Japalaghy egy népszerű iráni parkouros (olyan hobbiatléta, aki mindenféle extrém módokon közlekedik, sokszor magas építmények tetjén ugrálva, himbálózva, lógva) , akit néhány nappal ezelőtt, a legutóbbi mutatványa után letartóztattak a rendőrök.

  De nem azért, mert egy ház tetejéről, vagy mert felmászott egy ipari toronyra, hanem azért, mert közben megcsókolta a barátnőjét. A nyilvános csók pedig Iránban tilos, ezért a rendőrök szeméremsértés miatt letartóztatták.

  Néhányan felhívták a figyelmet arra, hogy Japalaghy már korábban is készített hasonló, nyilvános csókos anyagokat, eddig viszont nem tartóztatták le. A letartóztatása azután történt, hogy arról posztolt, hogy megkérdőjelezte a rendőrség nyomozóinak munkáját a drogellenes nyomozóként dolgozó apja eltűnésének ügyében.

  (BBC)