Antal, Antónia
-3 °C
-1 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Reptereken üldögélni kétségtelenül nem a legszórakoztatóbb dolog, így nem is meglepő, hogy a legtöbben valamivel elfoglalják magukat, hogy ne unatkozzanak, amíg várják a gépüket. Az olvasás meg a laptopozás például elég gyakori, az azonban elég ritka, hogy valaki

  fogja magát, rákösse a PlayStation 4-ét az egyik információs kijelzőre, és elkezdjen Apex Legendsezni.

  A Portlandi nemzetközi repülőtéren mégis pont ez történt csütörtök reggel, a reptéri személyzet már csak a meccs közepén vette észre, hogy mi zajlik a monitornál. Kama SImonds, a reptér szóvivője elmondta, hogy ezeket a kijelzőket nem viccből teszik ki, az utazók számára fontos infók szerepelnek rajtuk, ezért nyilván nem szeretnék, hogy ilyesmi történjen.

  Éppen emiatt gyorsan meg is kérték a férfit, hogy ha egy mód van rá, húzza már ki a monitorból a PS-t, és a jövőben ne is használja játékra a reptér kijelzőit. A férfi tett még egy elkeseredett kísérletet, nagyon udvariasan megkérdezte, hogy ezt a meccset még befejezheti-e, de sajnos nemleges választ kapott.

  (via)

 • A csapból is Bébi Yoda folyik, amióta a Disney elindította Star Wars-sorozatát, a Mandaloriant, kiderült azóta, hogy lesz belőle plüssfigura is, de már a Simsben is megjelent a karaktere. Ha lemaradt volna róla, szólunk, hogy van már Baby Yoda altatódal is.

  Ezeket azonban valószínűleg simán felülmúlja a mai Baby Yoda-kontent: a redditen ugyanis megjelent egy Twitteren közzétett fotó, amin a Csillagok háborúja szülőatyja, George Lucas a kezében tartja Baby Yodát. A képet csütörtök éjjel posztolta Jon Favreau, a Mandalorian alkotója, azóta több mint hatvanezren osztották meg és 300 ezernél is több lájkot kapott.

  x2myl3ocz8b41
  Fotó: Twitter/Jon Favreau / Twitter/Jon Favreau
 • Majdnem pont egy hónapja írtunk a Magyar Közút igéző videójáról, melyben egy 70 méteres, 148 tonnás vegyipari torony szállítása találkozott egy Michael Bay-film előzetesével. Akkor azt írtam, hogy lemondom a Netflix-előfizetésem, és mostantól csak vegyipari tornyok szállítását leszek hajlandó megnézni a cég pedig meg is hallotta a segélykiáltást.

  SZRNY.PNG
  Fotó: YouTube / Magyar Közút

  Pénteken a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője külön levélben tájékoztatott arról, hogy az előző torony kistestvérének szállításáról is készült videó, ami ugyan kevésbé lett drámai, de technikailag még érdekesebb, mint az előző.

  Az előbbi állítással nem tudok vitatkozni, tényleg kevésbé drámai az egész, de ez főleg a zenének köszönhető, nem is értem, miért kellett az előző videó Two Steps From Hellt, meg Hans Zimmert idéző katarzisát lecserélni erre a generikus downtempo lüktetésre. A technikai oldaláról nem igazán tudok nyilatkozni, de abból kiindulva, hogy a videó szerint "a jármű közlekedése során árkokat temettek be, távhővezetékeket, jelzőtáblákat bontottak el", abszolút hajlandó vagyok elhinni ezt.

  A videóban az is szerepel, hogy a MOL tiszaújvárosi poliol üzemének építése miatt a jövőben is számos szerelvény fog még közlekedni az utakon – pedig már így is egy csomó vegyipari monstrumot szállítottak oda –, szóval remélem, a következő videó megint izgalmasabb lesz egy kicsit.

 • Erre a legjobb bizonyítékot szolgáltatják kollégánk, Bődey János mai képei, amelyeken megcsodálhatja a tél szép arcát, amikor a reggeli zúzmara felöltözteti a tájat. 

  Zúzmara nulla fok alatt alakul ki, mikor az enyhe mozgású és enyhe hőmérsékletű levegőből a szélnek kitett oldalon jégkristályok rakódnak le. Három fajtáját különböztetjük meg: finom, durva és jeges zúzmara.

  Szombattól egy hidegfront készül északnyugati áramlásával kisöpörni a Kárpát-medence felett megült levegőt, ez nyugaton hóesést is hozhat, a hőmérséklet  -2 és +4 fok között lesz.