Orbán
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Akinek mond valamit az Arduino és a Raspberry Pi miniszámítógépek neve, azokat nagy eséllyel érdekelheti a Maker Faire Rome kiállítás. Ott pont ilyesmikből felépített szenzorhálózatokat, robotokat, űrtechnológiás-, egészségügyi és művészeti alkotásokat mutatnak be.

  A rendezvény csak október 18-20-án lesz, ám aki kiállítóként venne részt rajta, annak iparkodnia kell, mert június 24-ig várják a pályázatoket ezen a linken.

  Tavaly gombából készült mesterséges bőrt, zenelejátszóvá hekkelhető Sony alaplapot és összelegózható házat láttunk ott, és a kiállítók zöme valamilyen iskolából, egyetemről vagy kutatóintézetből érkezett, a látogatók közt pedig rengeteg a befektető, akik új ötletekre kíváncsiak.

  Idén az a Maker Faire Rome egyik fő célkitűzése, hogy karbonsemleges legyen a kiállítás, és senki ne használjon a területén polietilén és más műanyag tárolókat.

 • Csak éppen aránylag keveset, úgyhogy át kell gondolni a szélenergia elleni lobbizást a madarak védelmében. Ezen az alapon az autózást, az áramhálózatot és a macskákat is be lehetne tiltani. Sőt, a macskákat kéne leginkább, mert azok ötezerszer több maradat gyilkolnak meg évente.

  turbinakok
 • Mintha még mosolyogna is a 10/10 pontos találathoz.

 • Az Egyesült Államok hadserege most gőzerővel készül a fegyveres szolgálat közben elhunytaknak emléket állító Emlékezet napjára (Memorial Day), amit idén május 27-én tartanak meg, és bátran feltették a kérdést a Twitteren:

  Milyen hatással volt rád a szolgálat?

  Jó pár olyan választ kaptak, amit nem fognak kitenni a faliújságra, köztük az alábbit:

  A legjobb barátom belépett a Hadseregbe rögtön a középiskola után, mert a családja szegény, és ő főiskolára akart járni. Leszolgálta a kötelező idejét, és még egy kicsit. Aztán amikor kész volt leszerelni, elküldték Irakba. Ti srácok egy dobozban küldtétek haza. Ez tönkretette a gyermekeit.

  Ilyenekkel van most tele az amerikai hadsereg twittere, az Emlékezet napja előtt.

  (Reddit)