Vilhelmina
10 °C
21 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bár az igazat megvallva, pontosan ezt várta el tőle mindenki.

  Billy Porter neve leginkább azután került be a köztudatba, miután 2019-ben egymás után kétszer is sokkolta a divat szerelmeseit, először az Oscar-gálán, ahol egy Christian Siriano által tervezett ruhakölteményben jelent meg, majd a Met-gálán, ahol mondhatni egy egyiptomi istenségként tarolta le a vörös szőnyeget.

  Porter egyébként főszerepet játszik a Pose című sorozatban, és mint arról nemrégiben beszámoltunk, az Amazon Hamupipőkéjében is kiemelt szerepet kapott, mint Tündérkeresztanya. Pénteken a "The Elizabeth Taylor Ball to End AIDS" vörös szőnyegén tűnt fel egy szintén nem hétköznapi ruhában, melyet itt nézhet meg:  

 • Megelégelte, hogy midig a szemetesben végzi a hatalmas mennyiségű kikefélt szőr, szóval üzletet csinált belőle. 

  Jane Crewe és hétéves hófehér szamojéd kutyája az elmúlt években nem csak legjobb barátok, hanem üzleti társak is lettek, a nő ugyanis a négylábú elhullajtott szőrét dolgozza fel, hogy pulóvereket, sálakat, sapkákat és egyéb ruhaneműket készítsen belőle. A kutyaszőrből fonott fonalat chiengorának hívják, mely a francia chien (kutya) és az angora szavak összetétele. 

  Crewe elmondása szerint a chiengora a gyapjúhoz képest körülbelül 80%-kal melegebb és sokkal ellenállóbb, néha azonban vegyítik a kettőt, hogy még jobb összhatást érjenek el. Chiengora fonal készítéséhez a szamojéd kutyák a legalkalmasabbak, azonban minden rendben kell legyen a testi és a mentális egészségükkel is, ugyanis ezek azonnal kihatnak a bundájuk minőségére.

  A szőrt csakis keféléssel lehet kinyerni, a birkáknál és alpakáknál bevált szőrvágás itt nem jöhet szóba, ráadásul így a négylábúakat sem terhelik meg, hiszen a szamojédek eleve megkövetelik bundájuk a rendszeres karbantartását.