Gedeon, Johanna
2 °C
17 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A dortmundi Das Schürener Backparadies nevű cukrászdában készítették el a képen látható süteményeket, amikről többet nem tudni, de nagyon remélem, hogy belül csokisak.

   A vicc itt az, hogy ami Magyarországon a liszt, az más országokban a vécépapír, azaz az a termék, amit a leghamarabb elkapkodtak a polcokról, és amiknek a halmozása megtestesíti a legrosszabbra való felkészülést. A dortmundiaknak sikerült ezt a két dolgot egy darab süteményként megjeleníteni.

 • maxresdefault

  Az LGT Neked írom a dalt című dalát adja elő a magyar popélet rengeteg szereplője a lenti videóban. A készítők szerint a dal szól mindazoknak, akik a járványban dolgoznak, de idézem pontosan inkább a soraikat:

  „A miénk a hála szava: köszönjük! Köszönjük a munkát mindazoknak, akik ma gyógyítanak, beteget ápolnak, tanítanak, a kereskedelemben dolgoznak, vezetnek, embert, árut és csomagot szállítanak, akik őrzik a rendet és vigyáznak ránk, akik tájékoztatnak, és akik most értünk tesznek, talpon vannak… Mi a legtöbbet azzal segítünk, hogy otthon maradunk, és a zene hídjával kötünk össze mindenkit, aki velünk együtt segítene."

  Itt pedig következzen feltűnési sorrendben azoknak a listája, akik szerepelnek a produkcióban: Karácsony James, Pátkai Rozina, Kontor Tamás, Sztevanovity Zorán, Varga Livius, Heincz Gábor Biga, Dorozsmai Blanka, Dér Heni, Péter Szabó Szilvia, Dallos Bogi, Puskás Peti, Nagy Sándor, Csemer Boglárka Boggie, Veréb Tamás, Nági, Sipos Péter, Sipos Tamás, Fehérvári Gábor Alfréd Freddie, Tompos Kátya, Veres Mónika Nika, Bereczki Zoltán, Kökény Attila, Horváth Boldi, Pál Dénes, Molnár Tamás, Ember Márk, Lola, Cserpes Laura, Peter Sramek, Gömöri András Máté, Oláh Gergő, Csobot Adél, Völgyesi Gabi, Kocsis Tibor, Wolf Kati, Tóth Gabi, Tóth Vera, Balanyi Szilárd, Polyák Lilla, Pély Barna, Nagy Betti, Horváth Charlie és Presser Gábor

 • Wynn egy egyéves labrador, akiből egy napon szolgálati kutya válik majd. Jelenleg viszont a kiképzése tart és ennek részeként a Rose Medical Center nevű denveri kórházban dolgozik. 

  A feladata igen fontos, ugyanis az éppen szüneten lévő orvosoknak segít, egy kis bújással, hogy az őrületes rohanásban, amit a járványügyi helyzet okoz, az orvosok is meg tudjanak nyugodni egy kicsit. 

   A kutyát Susan Ryan képzi ki, aki a CNN-nek mesélt a helyzetéről:

  Nagy hatással van rád, mikor nap, mint nap olyan dolgokat látsz, amiket soha nem fogsz elfelejteni. Ezért is fontosak a kutyák, mert mikor simogatod őket és rájuk figyelsz, akkor egy kicsit ki tudsz ebből az állapotból. Wynn a legtöbb kórházi dolgozó számára elérhető, egy külön szobában, ahol van lehetőség fújni egyet a műszak közben. 

  További képekért érdemes az Instagram-oldalára kattintani.

 • Ahogy már arról többször beszámoltunk, a világ, így Magyarország különböző pontjain is egymást érik azok a köszönetnyilvánítások, szolidarítási gesztusok, amelyek a járvány frontvonalában, az egészségügyben dolgozóknak szólnak.

  Ezekhez az akciókhoz csatlakozott a Diósgyőr több szurkolója is, akik péntek este egy miskolci lakótelepen görögtüzes sorfalat alkottak egymástól tisztes távolságban a járványügyi protokolloknak megfelelően.

  Az eredmény elég látványos lett.