új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ha tehetném, én is így pont faragnám ki idén a halloweeni tököt!

  • A vasút hazájában ragaszkodnak a hagyományokhoz, így Skóciában elfordul, hogy menetrendszerű járatokon még mindig gőzmozdony van. A festői tájakon suhanó vonat nem csak képen néz ki jól, de például a Harry Potter vonatos jeleneteit is itt forgatták. 

  • Magyarországra jelenleg nem nehezedik migrációs nyomás

    − ezt nem más, mint a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója jelentette ki az M1 szerda esti műsorában.

    Az ujját folyamatosan a belbiztonsági folyamatok ütőerén tartó Bakondi György elmondta: hétfőn tizenkettő, kedden hét, szerda 18 óráig pedig négy illegális határátlépőt észleltek a határokon, ami még "békeidőszakban" is kiemelten alacsonynak számít.

    Bakondi azonban nem hagyta magukra a száraz tények ismertetésénél esetleg elakadó nézőket: értelmezéssel, az események hátterének megvilágításával sietett a segítségükre.

    A főtanácsadó szerint az, hogy mostanra ilyen módon sikerült lecsökkenteni a Magyarországra érkező illegális migránsok számát

    a "határrendészeti rezsim" − a kerítés, az azt védő élőerő és a jogi feltételrendszer − nyújtotta hármas védelemnek köszönhető.

    Bakondi a tények és az értelmezés mellett a lényeglátás terén is demonstrálta, hogy okkal hívták be a köztelevízió szerkesztői. Két dologra hívta fel a figyelmet:

    • Magyarországon minimális határsértő mozgás van.
    • Ugyanakkor a szomszéd országokban továbbra is tömeges illegális migráció zajlik.

    (MTI)

  • Mármint a való életben, azaz hogy milyen élete volt Norbert Grupénak, egykori bokszolónak, pankrátornak, náci katona fiának és szenvedő színésznek, aki mellesleg a főgonoszt játszotta a Szellemirtók második részében? Akkor olvassa el ezt a nagyon-nagyon-nagyon hosszú cikket, amire nekem még nem volt időm, de egészen biztos Az Év Egyik Cikke.

  • Természetesen ez is a Színes Város produkciója volt.

  • A Roland Garroson azért viszonylag rendszeresen bepattan a labda az alapvonal mögötti palánkon például a fotósoknak fenntartott nyílásokon, de a bázeli tenisztornán most sikerült egy ennél sokkal nehezebb mutatványt megvalósítani. A ranglista 12. Kevin Anderson és a tavaly itt Rafael Nadalt búcsúztató Borna Coric első fordulós mérkőzésén először kipattant a labda a hatodik sor környékére, ott újult erőt merítve továbbrepült nagyjából a 12. sorig, majd pedig az utána kapó nézők kezei között kibújva elkezdett legurulni a lépcsőn - aztán végül a hangokból ítélve kikötött a szellőző nagyjából tízcentis nyílásában. A mérkőzést ez különösebben nem zavarta meg, a hamarosan kibontott új labdákkal aztán 6:3, 6:2-vel Anderson nyert.

  • Az OECD a Facebookján tette közzé ezt az ábrát a szeptemberi migrációs jelentésből, így az információ nem friss, viszont még mindig érdekes, hogy a Magyarországon praktizáló orvosok 7,6 százaléka nem Magyarországon járt orvosi egyetemre, tehát valószínűleg migráns volt valamikor. Persze Izraelhez, Új-Zélandhoz és Norvégiához képest sehol nem vagyunk külföldi származású orvosok tekintetében.

    How many foreign-trained doctors are in your country? See the chart & learn more on migration of health workers in our International Migration Outlook: http://bit.ly/1V66YNK

    Posted by OECD on Wednesday, 28 October 2015
  • Egy orosz bevásárlóközpontban rögzítette a kamera, ahogy egy 5 éves gyerek a mozgólépcsővel játszik.

    SPOILET ALERT SPOILER ALERT SPOILER ALERT

    A felvételen látszik, hogy gumiszalag alá nyúlkálva foglalja el magát, ami egészen addig remek szórakozásnak tűnik, míg be nem csípi kezét a szalag. A mozgólépcső magával rántja a csöpp testet, ám az igazi dráma akkor bontakozik ki, mikor nagynénje próbál segítségére sietni. A gyermek elengedi a korlátot, azonban a nagynéni fél kézzel nem tudja megtartani a őt, mert baljában a telefonja van. Tovább nem is mondom, aki ezek után is megnézné, kattintson bátran:

    Sokkoló felvétel a mozgólépcső mellett két emeletet zuhanó gyerekről

    (a gyermek kisebb zúzódásokkal megúszta az esetet, nem szenvedett maradandó sérüléseket) 

  • A milánói világkiállítás magyar pavilonja a legszebb magyar jelkép, Szőcs Géza miniszteri biztos belesűrített mindent, ami a kortárs magyar kultúrát jellemzi: kreatív számlázás, kultúrának eladott  művházas folklór, haveroknak rendezett programok, ügyeskedés.

    Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket a 34-szeresen túlárazott honlap egyik zseniális megállapítására. A Magyarországot a világ számára gyötrelmes közhelyekkel bemutató szövegben természetesen hosszú részt szenteltek a világhírű magyar tudósoknak, művészeknek. A szöveg ezen fejezetében nem az az érdekes, hogy meg sem említik: felsorolt büszkeségeink fele külföldön élt és alkotott, elmenekült Magyarországról, éppen azon viszonyok miatt, amelyeket a pavilon szimbolizál.

    Hanem, hogy a világ elé tárják: Csupó Gábor producer nevéhez fűződik a Simson család! A felfedezés jelentős, hiszen a népszerű kismotorról eddig úgy tudtuk, hogy NDK-gyártmány. Mekkora hazugságban motorozgattunk eddig!

    De ez még nem minden. A honlap felfedte, hogy Anisits Ferenc egy eddig ismeretlen autógyárnak, az MNW-nek fejlesztett dízelmotort. A világ hazugsággyára eddig persze a BMW kapcsán emlegette a fejlesztőt.

    A fentiektől függetlenül, érdekesség képpen jegyezzük meg:

    • Az expo honlapját az egykori fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás cége, az Euroatlantic Solutions készítette 67,8 millió forintért.
    • Csupó Gábor a Simpsons című sorozat révén lett világhírű.
    • A német Simson gyár 2003-ban megszűnt.
    • Az MNW egy közepesen ismert svéd lemezkiadó.
  • Olvasónk, Márton találta ezt az általa Gizmónak titulált valamit, 14:38-kor a Szent Gellért téren. Állítása szerint az Újbuda Függetlenségi Park felé tartó 86-os busz leghátsó, középső ülésén sírt kétségbeesetten, mert elvesztette a gazdáját. Mi egészen biztosak vagyunk benne, hogy gazdája is kétségbeesetten bőg valahol. Sőt ha tovább nézzük a képet, a szerkesztőségben is mindjárt eltörik a mécses. Hozzuk össze őket újra! Segítenének egy megosztással? Önöknek csak egy kattintás, másnak egy Gizmo! Hüpp!

    UPDATE: szakértő olvasónk jelzése alapján ez nem is Gizmo, hanem Igglepiggle, szóval ha valaki a környezetében azért bőg, mert elhagyta az Igglepiggle-jét, szóljon neki!  

  • 20152810114821
    Fotó: Police.hu

    Török Balázs törzszászlós október 27-én reggel még biztos nem gondolta, hogy ilyen izgalmas napja lesz: az M7-es autópályán teljesített szolgálatot, amikor délután 4-kor megállt mellette egy autó, az anyósülésen egy épp vajúdni kezdő nővel. A sofőr kétségbeesve kérte a rendőr segítségét, mivel a kismama veszélyeztetett terhes volt, úgyhogy a törzszászlós nem késlekedett, azonnal a személygépkocsi jobb első ülésén helyet foglaló állapotos hölgyhöz rohant, beültette a rendőrautó jobb hátsó ülésére, majd a megkülönböztető jelzés használatával elindult a kórház irányába, fogalmazta meg a legizgalmasabb pillanatokat a Police.hu.

    Úton a kórház felé nem csak segítséget kért a központtól, de arra is figyelt, hogy megpróbálja megnyugtatni a kismamát. A időközben értesített mentőszolgálat a fonyódi autópálya felhajtójához küldött egy mentőt, akiknek Török törzszászlós biztonságban és épségben átadta a vajúdó nőt és indulhattak is vele a kórházba.

    A somogyi rendőrök a világra jött babának, valamint édesanyjának jó egészséget kívánnak és ehhez mi is csak csatlakozni tudunk.

  • A dél-londoni Fuckoffee, ami nagyon cselesen vegyítette a fuck off és a coffee szavakat a nevében, sajnos már csak F*ckoffee néven működhet, mert az épület tulajdonosai nem nézték jó szemmel, hogy az utcafrontjukon mindenkit elküldenek a picsába. (Dazed)

    fuckoffe
    Fotó: instagram
  • Hangsúlyosan kérjük, hogy ezeket véletlenül se próbálja ki otthon. Soha. 

  • Los relojes más complejos e increíbles del mundo

    Una compilación de los más complejos e increíbles relojes del mundo y sus mecanismos de funcionamiento. Una maravilla.Be Amazing, Be Glam Out.www.glamout.com

    Szerző: Glam Out Mexico, 2015. szeptember 8.

    A karóra már nem divat, nyilván ez is gerjeszti azt a trendet, hogy egyre menőbb és különlegesebb kütyüké alakuló karórák jelennek meg. Itt egy csokor belőle, a madaras nem annyira kéne, a többi jöhet.

  • A Lakitelek Népfőiskola kihelyezett tagozataként, valamint a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány támogatásával kedvezményes nyelvi és országismereti tanfolyamok indulnak kezdő szinten keleti nyelvekből - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a népfőiskola vezetője szerdán az MTI-vel.

    A december 1-jén induló képzés során az

    • azeri,
    • baskír,
    • belarusz,
    • grúz,
    • kazah,
    • kirgiz,
    • tatár,
    • türkmén,
    • ujgur
    • és üzbég

    nyelvek alapfokú elsajátítása mellett a célország kultúrájának, hagyományainak megismerése, az adott ország földrajzának, gazdaságának, jellemzőinek tanulmányozása is a tananyag része.

    Lezsák Sándor tájékoztatása szerint az alapozó képzés hossza 32 óra, az oktatás heti egy alkalommal dupla órában zajlik majd, 4 hónapon keresztül.

  • Nagyjából ez lehet a megfejtése az alábbi backdoor üzenetnek, amit egy norvég turista fotózott valamelyik magyar Airbnb-s lépcsőházban Budapesten. A szigorú házirend szerint nemcsak a hangos élvezés tilos, hanem a fúrás, a sarokcsiszoló használata, a porszívózás, a tánc, a porszívózás és az általános hangoskodás is. Mivel a dugás utólag kerül fel a tiltólistára, vélhetően volt egy olyan eset, amikor a lakók nyugalmát az üzekedő (de nem fúró, porszívózó, sarokcsiszoló, táncoló és általánosan hangoskodó) külföldiek zavarták meg, így az akár utóiratnak is tekinthető, hevenyészett grafikai megoldást helyénvalónak ítéljük.

    12189621 10153066880122657 3430779620422141627 n
  • A Google nemrég  Digital News Initiative címen 150 millió dolláros pályázatot írt ki újságíróknak: a cél, hogy támogassák a minőségi újságírást, technológiával és innovációval, ezen kívül nincs túl sok megkötés, viszont elég részletesen kell pályázni saját projekttel.

    A Register újságírói ki is használták a lehetőséget, pályázatot írtak, amelyben kutatnák:

    • A Google által elkövetett visszaéléseket;
    • A keresési eredmények manipulálását;
    • A felejtés joga körüli furcsaságokat (értesítették a portálokat a találatok törléséről);
    • A felhasználók követését, a privacy-gondokat;
    • A kiadók ellehetetlenítését a Google Newson keresztül;

    A projektet teljesen komolyan vették, minden kérdésre rendesen feleletek, minden pont rendesen ki van fejtve. Meglátjuk, mit lép erre a Google. Azért van egy tippünk.

  • IV. Károly 1916-ban egyenesen fölvágtatott fehér lován az ország összes megyéjének földjéből összehordott koronázási dombra, ahonnan Szent István kardjával a négy égtáj felé sújtott. Károly uralkodásának és a magyar királyok sorának ugyan nem egészen két évvel később vége lett, de az eseményről készített (természetesen fekete-fehér) felvétel most szerdán hat órakor a koronával kapcsolatos további archív filmrészletekkel együtt megcsodálható.

    A ma induló Clio Filmklubnak havonta lesznek vetítései a budai Barabás Villában, a filmekhez kapcsolódó beszélgetéseket történészek és filmtörténészek vezetik, a tervek szerint könnyed hangvételben. A MaNDA és az MTA közös sorozatáról további részletek erre, kedvcsinálónak pedig íme egy összeállítás az első filmekről, az utolsó királlyal, szocialista tanulóvezetőkkel és a filmhíradóra gyanús késéssel beeső apával.

    Clio Filmklub (előzetes)
  • Egy japán blogger ment el kipróbálni a Nagy Nemzeti Édességünket, a kürtőskalácsot, ott nagyjából 1230 forintnak megfelelő jenért lehet vásárolni, és az ember kap hozzá mártogatóst is. Az okinawai kürtőskalácsos egyébként nagyon bejött a bloggernek, de azt hozzátette, hogy senki sem igazán érti, hogyan kell fogyasztani. Még képek és japán nyelvű beszámoló itt.

    3dedc0ad
  • Közeleg a karácsony, ideje lefoglalni az időpontot nagyiéknak a Király utcai szalonba! Mi állna jobban nagyapónak? Egy kelta hínárminta vagy egy Thug Life a hasra? Nagyinak egy ugró párduc bokához, vagy az unoka portréja a felkarra? Még van idő eltölteni az ünnepi várakozás meghitt pillanatait a minták nézegetésével!

    12190982 989765021083022 7272544256879151620 n
    Fotó: Sinya / Olvasónk
  • Pont ezt a témát érintve írtam tegnap egy cikket és azon gondolkodtam, milyen j ó lenne, ha a címkéken elöl lennének...

    Szerző: Ökoanyu2015. október 27.

    És akkor mindenki élete jobb lenne. Mert ki venne meg a gyerekének jó szívvel olyasmit, amire az van írva, hogy

    Háromféle cukor olajjal

    meg hogy

    Eper, na, az nincs benne.

    Pedig a legtöbb gyerekeknek szánt (és ezért simán drágábban árult) dolognál az ilyen és hasonló feliratok tennék egyértelművé, hogy ha ezt veszed, szeméttel eteted a gyereket. 

  • ‬ sajnos nemcsak az otthon unatkozó foteltrollok mókázása, ahogy korábban megírta a fél internet. Csak a hazai Csillagok Háborúja Rajongói Közösségben naponta beböffög pár rajongó valami ocsmányságot a Luke fénykardjával hadonászó John Boyegával kapcsolatban - el lehet képzelni, mi folyhat akkor a nagyvilágban. Íme a legfrissebb gyöngyszem, egy újabb nagyeszű Star Wars-rajongó, akinek a Galaktikus Birodalom egyenlő a Harmadik Birodalommal:

    12189988 1060910570610443 4412731078924053349 n
    Fotó: Facebook
  • A mozikban nagyot kaszáló Mentőexpedíció című sci-fi alapanyagául szolgáló regényt, amit itthon is Marsi címmel forgalmaztak (mi az istenért kellett megváltoztatni a címet?) mostantól diákbarát verzióban is meg lehet majd venni, ami azt jelenti, hogy Andy Weir író engedélyt adott arra, hogy felügyelete mellett a kiadó kihúzhassa a káromkodásokat a könyvből, mert manapság a diákokat úgy képzelik el Amerikában, mint akiket zavar egy basszameg, és a fejlődésüket negatív irányba befolyásolja egy kurvaélet. Egy mondat azonban tuti marad a könyvben: a mellékelt kép tanúsága szerint Weir nem engedi a szerkesztőknek, hogy a "boobs" azaz "csöcs" szót kivágják a könyvből. HŐS. (via)

         

  • Boris Johnson legutóbb egy rögbimeccsen vett részt Hongkongban, ahol annyira beleélte magát, a játékba, hogy fellökött egy tízéves kisfiút. Most Londonban szállt be a fegyveres testületek kötélhúzóversenyébe - az esést itt sem sikerült elkerülnie.

  • 讓抽塑膠袋就像抽面紙一樣舒爽順滑~

    ⊱ 騷女慾錄 ⊰讓抽塑膠袋就像抽面紙一樣舒爽順滑~

    Szerző: ⊱ 騷女慾錄 ⊰, 2015. október 23.
    Persze ott kezdődik az egész, hogy ne vásároljunk nejlonszatyrot, de még ha oly' környezettudatosak is vagyunk, csak kerül a háztartásba néha egy pár darab. És akkor oda a nyugalmunk. 
    De ha szokott venni dobozos zsepit (kozmetikai kendő a hivatalos neve), két legyet üthet egy csapásra.
    Homlokra csapás, boldogság.
     
  • A Christie's novemberben, Genfben bocsájtja aukcióra ezt a hatalmas párnaformájú rózsaszín gyémánttal díszített gyűrűt. Az ár a 23-28 millió dollárt, azaz 6,9-7,9 milliárd forintot is elérheti.