Károly, Karola
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ugyan az élőhelye nagy részét elpusztította az Új-Dél-Walesben pusztító tűzvész, de körülbelül hatvan példányát életben találtak a képeken látható, különleges csigának - számolt be a Guardian.  

  csiguli.png

  A kizárólag a Kaputar nevű, elszigetelt ausztrál hegycsúcson élő Triboniophorus aff. graeffei faj egyedei 20 centi hosszúra is megnőnek, rózsaszínűek és fluoreszkálnak. Úgy sikerült túlélniük a tűzvészt, hogy sziklarésekben bújtak meg. Nemrég esett az eső, és akkor merészkedtek elő a túlélők. A Kaputar hegységben több mint hat hétig pusztított tűzvész. Az itt élő csigák 90%-a viszont, a fákon élők, sajnos elpusztultak a tűzvészben. 

  A pink csigák esős éjszakákon másznak elő rejtekhelyeikről, hogy leegyék a fákról a penészt és a mohát, de alapvetően húsevők, főleg másmilyen csigákkal táplálkoznak, egyike a három kizárólag itt élő kannibál csigafajnak. Felkutatják a csigák nyálkavonalát, követik, és levadásszák őket.

 • A hét elején egy néző miatt keletkezett hatalmas tömegbukás az Argentínában zajló Vuelta a San Juan-on, másnap egy kutya miatt történt szinte ugyanez. 

  kuty

  A videón látszik, amint egy eb tévedt a bringások elé, akik mindent megtettek, hogy ne gázolják el, inkább beleálltak a fékbe és elrántották a kormányt. Nem lehetett más a vége, mint az esés, szerencsére annyian nem, és közel sem olyan nagy sebességnél buktak, mint a néző miatt.

  A tudósítások szerint mind a kutya, mind a versenyzők megúszták sérülés nélkül. 

 • Ha ön is Iphone-t használ, és gyakran nyúl a számológép alkalmazáshoz, akkor valószínűleg már ismeri ezt az apró trükköt, amibe én csak a minap botlottam bele, hogy egy iszonyú hangos sóhajtás közepette essen le egy mázsás kő a szívemről:

  van megoldás, ha elrontok egy számjegyet, nem kell kitörölni az egészet!

  Aki viszont nem ismerte volna, annak mutatom:

  Ami engem illet,

  • 877
   Nem ismertem a trükköt, köszi!
  • 434
   Ezer éve tudok róla, abakusz nem kéne, boomerkém?
 • Tiszteljük felebarátaink elmebaját, ahogy Rejtő mondta annak idején. Ha éppen van bő másfél órája, akár rá is bökhet a play gombra, nem fogja megbánni.