új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • "Ritka és érdekes légköri jelenséget láttunk ma Tihanyban a Külső-tó felett. Egy szivárvány glória alakult ki, a mögöttünk lenyugvó nap megsütötte a szálló ködpárát" - írta olvasónk, Ladányi János, és le is fotózta a látványt.

  • Őszinte leszek, én még nem láttam, szóval amikor azt mondom, hogy úristen, tudják, ki hal meg, hát Han Solo, akkor valójában nem spoilerezek, csak tippelek. Mert sokak szerint a legdurvább bűnök egyike, ha valaki véletlenül elkottyantja a másiknak, hogy Luke átállt a sötét oldalra, vagy hogy a fekete színész nem véletlenül fekete, értik.

    11.gif

    Közben meg már két hete lement a bemutató, akit igazán, de tényleg nagyon érdekelt a film, már megnézhette, szóval valószínűleg egyre többen vannak olyanok, akik látták, és nagyon szívesen beszélgetnének róla társaságban, mint akik nem látták, és sűrű pappappappappázásba kezdenek, ha valaki azt mondja, hogy hú, azért az durva, mikor a Milennium Falcon pappappappappa. Szóval.

    Mikortól nem számít spoilerezésnek az új Star Warsról beszélni?

  • A képen egy tündéri kislány látható, az arcán a jellegzetes "szereztem egy lufit"-mosollyal. A lufi a szomszéd asztaltársaságtól van, ahol épp egy vicces kedvű társaság ünnepelte valaki szülinapját. Olyasvalakiét, aki viccesnek tartja, ha a szülinapi lufiján az áll:

    boldog szülinapot, ribanc.

  • A Funny or Die gegcsapata nagyon vicces videóban vágta össze Tim Allen idióta Télapu-filmjeit a jövőre mozikba kerülő Batman Superman ellen - Az igazság hajnala trailerével. Így a szuperpáncélba bújt, morcos Batman (Ben Géza Affleck) ezúttal nem Supermant pofozza le, hanem a várost romba döntő Mikulást! (via Geektyrant)

    Fergeteges videó: Batman vs. Santa Claus!!!
  • Senki nem gondolhatta komolyan, hogy megússzuk a Star Wars és a karácsony összemixelését. Essünk is túl rajta:

       

  • Az Ipolyságban 2014 januárjában vették észre, hogy egy gólya a forró afrikai tél helyett, inkább itthon tölti a téli szünidőt, így el is nevezték gyorsan Januárnak. Január ezután rendszeres visszatérő vendéggé vált, most karácsonykor is megjelent Ludányhalásziban.

  • a problémájára

    Egy dél-koreai feltaláló-házaspár megalkotta a világ első ivócimboráját, ami garantáltal sohasem fogja cserben hagyni a partnerét kereső szomjas embert. A Robot Drinky nevű szerkezet poharába lehet italt tölteni, koccinthatunk vele, majd végignézhetjük, hogy a testén átfolyik a szesz, neki pedig kipirosodik az arca. Halálosan gagyi.

    Robot ivócimbora

    (via)

  • A szeretet ünnepe ide vagy oda, vannak témák, amelyek karácsonykor is komoly érzelmi hullámokat képesek verni. Ilyen például a MÁV. Pár órával ezelőtt a Hajdúságba vonatozó kollégánk, Ödöm a következő kommenttel osztotta meg az alábbi fotót Facebookon: 

    Első osztály, IC, 2015. Fasszopó MÁV.

    faszszopó
    Fotó: Kollégánk/Ödön

    Az még hagyján, hogy az egyik ismerőse rögtön kiokosította, hogy a fenti csúnya kifejezést már két sz-szel kell írni, tehát faszszopónak, de nem sokkal később jött az egyik volt kollégánk, Töhötöm, aki megkérdezte: mi a baj ezzel a fülkével?

    Ödön válasza: 

    Fülkés. 2015-ben. Nincs asztal. Nincs net. Kényelmetlen. A számban ülnek. Soroljam? Értem én, Töhötöm, hogy a vasutbuzisagod elvakít, de baszki, ne tegyél mar úgy, mint aki hülye.

    Töhötöm próbált higgadt maradni, és így reagált:

    Mi a picsáért kell egy kibaszott kérdésre így válaszolni? Csak szerettem volna mi vele a bajod? Én pl. (és sokan) jobban szeretem a fülkét. Mi köze ennek a vasútbuzisághoz? Szerintem ezek kényelmes ülések. Vegyél egy repülőt, menj azzal. Vagy költözz haza Romániába.

    Így zajlott a pengeéles kommentváltás a MÁV-ról, első osztályról, fülkés és termes vonatozásról. Azóta több kollégánk is megnyilvánult a témában, többen hitet tettek a fülkék mellett. 

    Mindkettő mellett szólnak érvek, én jobban szeretem a termes kocsikat. Első osztályon így egyes ülés, saját konnektor és két karfa szolgálja meg azt a potom 6200 forintot (másodosztályon 5200), amiért a MÁV Budapest-Nyugati és Nyíregyháza között repít. Nade, mit gondol Ön? 

    Milyen típusú vagonban vonatozik szívesebben?

  • Karácsony idején a legzordabb politikusok szíve is megenyhül, és az ünnepek szellemével összhangban csak a jót cselekszik. Valószínűleg ilyesmi gondolatokat akartak ébresztni a török népben azok a spin doctorok, akik kitalálták a hírt: 

    December 25-én Erdogan elnök lebeszél egy férfit az öngyilkosságról 

    A történetet, ami egy másodpercig sem hihető. 

    Egy férfi átmászott az Európát Ázsiával összekötő isztambuli Boszporusz híd korlátján, azzal a céllal, hogy leugrik, és ezzel véget vet az életének. Igen ám, de pont akkor arra járt a jóságos és bölcs vezér, a török nemzet elnöke, Recep Tayyip Erdogan, aki jobb belátásra bírta a depresszióval küzdő férfit. Legalábbis ezt a mesét közölte Erdogan hivatala. 

    A BBC-n látható, helyi médiában is vetített felvétel viszont olyan, mintha görbe tükröt tartva ki akarnák figurázni a kommunista időket idéző propaganda hírt. 

    Egy, a szerepét kereső férfi mászkál a hídon, majd megjelenik ki tudja honnan négy férfi, akik hevesen mutogatni kezdenek valami felé, amitől láthatóan fél a történet főszereplőjének tűnő akárki. Megjelenik az állami média, gyorsan peregnek az események, egyszer csak a négy férfi (ruházatuk alapján van köztük rendőr, buszsofőr, titkos ügynök és valaki Erdogan testőrei közül is) áthúzzák a depressziós férfit a korláton, megmentve ezzel az életét. 

    Az öngyilkossági kísérletből kiszabadított férfit odavezetik a túloldalon parkoló elnök autójához, aki az iPhone 6-osát a fülétől egy másodpercre se elvéve az állami tájékoztatás szerint megígérte a férfinek, hogy segíteni fog neki. 

    Persze az is lehet, hogy Erdogan hivatala mindezt csak valami megkésett áprilisi tréfának szánta, egy meleg összekacsintásnak a nép és rettegett vezére között a meghittség ünnepén.

  • Két dolog betonbiztos egy Csillagok háborúja-csoportban: a személyeskedésig fajuló vita a Star Wars 7-ről, és persze az aranybikinis Leiával kapcsolatos, disznó poénok. Mint például ez is:

    tumblr nui1gdhFA31sxl3hoo1 500.gif
    Fotó: Magyar Star Wars rajongói csoport / Facebook
  • Legalábbis Georgia államban, a Noah's Ark Animal Sanctuary állatmenhelyen vígan együtt játszik egy Balu nevű medve, egy Sir Kán nevű tigris és Leo, az oroszlán.

    untitled.png
    Fotó: Noah's Ark Animal Sanctuary / telegraph.co.uk

    De a Telegraph videójából az is kiderül, hogy a Disney Az oroszlánkirályban is hazudott, hiszen a hiénák nagyon is jól kijönnek a fiatal oroszlánokkal: 

  • Itt egy kedves történet karácsonyra az amerikai Idaho államból: Az Irwing általános iskolában a  konyhás nénihez odament egy 12 éves kislány, hogy nagyon éhes, de nincs pénze befizetni az ebédet, a nő, Dalene Bowden pedig adott a szegény kislánynak ingyen. Erre az iskola kirúgta. 

    A suli vezetése szerint Bowden lopott az iskola tulajdonából azzal, hogy ingyen adott enni a kislánynak. A konyhásnéni felajánlotta, hogy kifizeti az 1,70 dollárt, amit állítólag ellopott az iskolától, de a felettesei is nem hagyták. 

    Ez pár nappal ez előtt történt, a történet kedden jelent meg az Idaho State Journal-ben. Azóta az Irwing-i iskola bejelentette, hogy karácsonyi jótéteményként hajlandóak visszavenni a kirúgott konyhásnénit, amire valószínűleg az sarkallta a vezetést, hogy a egy petícióban 78000-en támogatták Bowdent. Az iskola közleménye szerint amúgy nem is kifejezetten az ingyen kajaosztogatás miatt rúgták ki a nőt, de ez már amúgy is mindegy, mert visszavennék. Bowden viszont egyelőre még nem fogadta el az ajánlatot, egyelőre gondolkodik. 

  • Kedvenc akciósztárunknak ugye nem 24-én este hozza Jézuska az ajándékot, hanem 25-én reggel a Mikulás. Az osztrák gyúrógép meg már annyira várta, hogy nekiállt bolondozni egy kicsit, a videót pedig kitette a Facebookjára:  

     

    Merry Christmas!

    Posted by Arnold Schwarzenegger on Friday, 25 December 2015
  • Több látványos Star Wars 7 vázlatrajz is kikerült  az Io9-nal összevont Gizmodóra . Ezeknek a nagy része bekerült az évek óta várt Az ébredő Erőbe, egy-két furcsaság viszont végül nem.

    ya0n6vz0xepzkripzt9q (1).png
    Fotó: The Walt Disney Company / Lucasfilm Ltd.

    A személyes kedvencem Glyn Dillon Indy-filmeket idéző ruhaterve, amivel az öreg Han Solo is ugyanolyan vagány karakter lett, mint a fiatal volt. Ha a dzsekiből a Disney gyártana egy futurisztikus műbőr változatot, simán hordanám az utcán! 

    gjstfhd16wwgmsporiht
    Fotó: The Walt Disney Company / Lucasfilm Ltd.

    Érdekes viszont, hogy Rey (akit a concept artosok ekkor még Kira néven ismertek) eredetileg sokkal vadócabb kinézetű volt:

    wcmfqugx9bn775tonptj
    Fotó: The Walt Disney Company / Lucasfilm Ltd.

    Ezt a fenti képet egyébként ugyanaz az Iain McCaig rajzolta, aki annak idején a tetovált Darth Maul fizimiskáját. A művész a 80-as években a híres Kaland-Játék-Kockázat sorozaton is dolgozott: ő rajzolta többek között a Halállabirintus és a Tolvajok városa emlékezetes illusztrációit. Még több látványos Star Wars 7 vázlatrajzért klikk ide!

  • Középkategóriás szedánt dob piacra a Tesla a dél-koreai Csedzsu-szigeten. A Korea IT News híportál úgy tudja, hogy 2016-ban bevezetésre kerülő Model E csupán 19 ezer amerikai dollárba fog kerülni, ha a tulajdonos felveszi az eletromos autókra igényelhető bőséges állami támogatást. Ez a modell sokkal olcsóbb lesz a luxusszedan Model S-nél, amiért a Tesla 75-80 ezer dollárt is elkér.

    A koreai lap szerint nemcsak az ára miatt lesz vonzó a Tesla ajánlata. A Model E várhatóan 320 kilométert megtesz majd a nagy kapacitású akkujának köszönhetően. Más gyártók több mint 30 ezer dollárért kínálják az elektromos autóikat - írja a Korea IT News - és azok jó esetben is csak feleekkora távot tesznek meg egy töltéssel.