Bernadett
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ha azt gondolta, hogy a milliárdosok mind egy nagy baráti kört alkotnak, és mind legjobb barátok, akkor tévedett. Persze alkotnak azért néha köröket, ilyen volt például a Jeffrey Epstein féle kör, amely a pedofília köré szerveződött. Tudom gyorsan elavulnak a dolgok az internet korában, de azért próbáljuk meg nem elfelejteni, hogy az üzletember direkt egy karibi szigetet tartott fel erre a célra, amit csak pedofil-szigetként ismertek. Zárójel bezár. Na szóval a milliárdosok élete sem csak bratyizás, néha nekik is vannak nézeteltéréseik. 

  Most éppen Elon Musk oltotta be Bill Gatest, mert a Microsoft társalapítója nem Teslát vett, hanem egy elektromos Porschét. 

  Musk szereti Twitteren megosztani a gondolatait a publikummal, ami néha bajba is keveri. Most éppen úgy reagált a hírre, amikor megtudta, hogy Bill Gates nem Teslát vett, hogy:

  a  Gatesszel folytatott beszélgetéseim csalódáskeltőek voltak, hogy megmondjam az igazat.

  A dolog azért is fura, mert az interjúban – amelyből kiderül, hogy Bill Gates egy Porsche Taycan vásárlása mellett döntött – a milliárdos méltatta a Tesla munkáját a téren, hogy segítenek elérhetővé tenni az elektromos autókat.

  Apró érdekesség, hogy valaki Musk tweetjére egy giffel reagált, amelyen Gates helyből átugrik egy széket azzal a szöveggel, hogy "Na de át tudsz ugrani egy széket??" Erre a Tesla-vezér kénytelen volt meghátrálni, és azt reagálta: "Igaz, ez elég lenyűgöző volt."

 • Az URH és az Európa Kiadó alapítótagja és basszusgitárosa Kiss Llászló első szólóalbumára készül, az album egyik dalához a Kép címűhöz videó is készült, ami itt, az Indexen látható először. 

  kisslaci

  Kiss Laci jelenleg a napfényes Ausztráliában tartózkodik, ott is él, de azt ígéri, tavasszal visszatér Magyarországra, és Barabás Bélával (ex FreshFabrik, stb.) végigkoncertezi az országot. Bővebben a Facebookján ír a részletekről.

  A számok magyarul és angolul íródtak, a magyar dalok személyesek, balladisztikusak, ezzel szemben az angol dalok indulatosak és a közéletről szólnak.

 • Semelyik házimunkát sem gyűlölöm annyira, mint a

  MOSOGATÁST.

  Tényleg igazán gyűlöletes, ahogy a már megszáradt, majd a mosogatóvíztől újra felpuhult, iszonytató pépesre ázott kis ételdarabok hozzáérnek a bőrhöz, bemásznak a köröm alá, nyomot hagynak a szivacson, és végül egyetlen gyanús, szürkés, nyúlós trutyivá állnak össze a szűrőben, amit aztán külön ki kell dobni, de az sem megy csak úgy simán, mert mindig van valami gusztustalan cafat, ami beleragad a szűrőbe, és nem lehet egyszerűen a kuka oldalához ütögetéssel eltávolítani. 

  Az egész műveletet kísérő szagok legalább ennyire szörnyűek, a délben még finom, friss paradicsomszósz mostanra savanyú, szagló matériává ért, a tészta keményítőtől zavaros főzővize kihűlve egy fazéknyi undorító lötty, és még a mosogatószer frissítőnek szánt citromos illata sem fedi el mindezt, hanem összekeveredve küzdenek a hányingeremért.

  Szóval nem rajongok a mosogatásért.

  A szenvedéseimet némileg megkönnyíti, amikor sorozatot tudok közben hallgatni, vagy fél szemmel akár nézni is, vagy ha épp van annyi eszem, és bekapcsolok magamnak

  ZENÉT.

  Ezt a módszert nem én találtam fel, világszerte Spotify-felhasználók sokasága készített olyan lejátszási listákat, amelyeknek a címében benne van, hogy "házimunka" vagy hogy "takarítás". Gondolom a kedvenc dalaikból készült válogatással jutalmazzák magukat a legunalmasabb, kötelező, időrabló tevékenység közben, amit csak ember csinálhat.

  ezgif.com-optimize.gif

  348 ilyen lejátszási listát összegezve itt vannak most a legnépszerűbb dalok, amikre az emberek szeretnek takarítani, pakolgatni, mosogatni. Az elmúlt egy év olyan nagy slágerei mellett, mint Lizzo és Billie Eilish számai vagy az Old Town Road, feltűnnek régi klasszikusok is, például Bon Jovi, Michael Jackson, a Queen és Whitney Houston dalai is, sőt, a lista második helyét rögtön egy 17 éves dal szerezte meg, a Mr. Brightside, de itt van Avicii és a Despacito is. 

  Mondjuk én biztos  vagyok benne, hogy a mosogatás közbeni szenvedésem a köbre emelkedne, ha közben még például a Despacitót is kéne hallgatnom, de másoknak láthatóan bejön, mert a lista 17. helyére kúszott fel.

  Ha önöknek is van saját házimunkához való lejátszási listája, nyugodtan küldjék el nekünk, hátha kiderül, Magyarországon mit hallgatnak az emberek söprögetés közben, de addig is, itt van a nemzetközi toplista:

  1. Señorita // Shawn Mendes (Featuring Camila Cabello)
  2. Mr. Brightside // The Killers
  3. bad guy // Billie Eilish
  4. Uptown Funk // Mark Ronson
  5. Bohemian Rhapsody // Queen
  6. I Wanna Dance With Somebody // Whitney Houston
  7. Truth Hurts // Lizzo
  8. I Don't Care // Ed Sheeran (With Justin Bieber)
  9. Shape of You // Ed Sheeran
  10. Someone You Loved // Lewis Capaldi
  11. Old Town Road // Lil Nas X (Featuring Billy Ray Cyrus)
  12. Sunflower // Post Malone
  13. Don't Stop Believin' // Journey
  14. Shake It Off // Taylor Swift
  15. Believer // Imagine Dragons
  16. Wake Me Up // Avicii
  17. Despacito // Luis Fonsi
  18. High Hopes // Panic! At The Disco
  19. Sweet but Psycho // Ava Max
  20. Sweet Home Alabama // Lynyrd Skynyrd
  21. Party In The U.S.A. // Miley Cyrus
  22. Shut Up and Dance // WALK THE MOON
  23. Single Ladies (Put a Ring on It) // Beyoncé
  24. Livin' On A Prayer // Bon Jovi
  25. Billie Jean // Michael Jackson

  Ön melyik háztartási munkát gyűlöli a legjobban?

  • 325
   Én is a mosogatást!
  • 244
   A vécépucolásnál nincs rosszabb.
  • 224
   A porszívózás a legrosszabb.
  • 183
   Egyiket sem, én szeretek takarítani.
  • 168
   Nem takarítok.
  • 161
   Nem én takarítok, feleségem van.
  • 125
   A mosás és a vasalás tesz tönkre.
  • 97
   Én a felmosástól vagyok ki.
  • 82
   Nem én takarítok, takarítónőm van.

  (Mentalfloss)

 • A Project Recover egy olyan szervezet, amely a második világháborúban eltűnt amerikaiak földi maradványait kutatja fel, hogy azoknak megadhassák a végső tisztességet szülőföldjükön. 

  Ennek részeként találtak meg a mikronéziai Truk-lagúna mélyén három repülőt hét holttesttel, amelyek azonosítása még folyamatban van. Erről a Delaware-i Egyetem számolt be február 14-én

  Bár a Truk-lagúna az egyik legfelkapottabb búvárhely, eddig mégsem sikerült felfedezni a 76 éve ott elsüllyedt roncsokat. 

  A roncsok közül kettő SBD-5 Dauntless zuhanóbombázó, egy pedig egy TBM/F-1 Avenger torpedóbombázó. 

  A Project Recover munkatársai a Delaware-i Egyetem és a Kaliforniai Egyetem Scripps Oceanográfiai Intézetének közreműködésével távirányítású tengeralattjáróval kutatták az elsüllyedt repülőket. A bombázók a Hailstone művelet részeként vettek részt a régióban, a repülők 1944. február 17-én hajnalban szálltak fel egy anyahajóról. Az azt követő két napban több mint 200 japán repülőgépet lőttek le, és közel 50 kereskedelmi hajót süllyesztettek el. Ugyan a műveletet az Egyesült Államok jelentős győzelmeként ismerik, de a Hailstone művelet során 30 amerikai repülőgépet vesztettek, és további 23 tűnt el legénységgel együtt. 

  TBM/F-1 Avenger torpedó bombázó propellere
  TBM/F-1 Avenger torpedó bombázó propellere
  Fotó: Procet Recover / udel.edu

  A kutatást papírmunka előzte meg, aminek részeként a katonai jelentéseket nézték át szemtanúk elmondásai után kutatva. Térképeket, a csata fényképeit és a helyiekkel készített interjúkat tanulmányozták. Ezzel szűkítették le a keresési területet. 

  Az expedíció 2018 áprilisától 2019 decemberéig tartott, aminek során négy expedíción vettek részt. Összesen 50 napot töltöttek a vízen, és közel 70 négyzetkilométert kutattak át 100 és 215 láb közötti mélységben.

  SBD-5 Dauntless zuhanóbombázó farokrésze
  SBD-5 Dauntless zuhanóbombázó farokrésze
  Fotó: Procet Recover / udel.edu

  Miután befejezték a helyszín teljes archeológiai feltárását decemberben, értesítették az Egyesült Államok kormányát a repülőgéproncsok helyreállítása, és a személyzet maradványainak beazonosítása miatt. Mivel az amerikai DPAA feladata a lehetséges helyreállítás és a maradványok hazatelepítése is, beleértve az eltűnt személy családjainak értesítését is.

  További 28 repülőgépet keresnek a Truk-lagúnában, bennük 103 személyzet maradványaival.