Benedek
-5 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Vagy legalábbis ne a házad közelében.

  Vagy legalábbis ne gondold azt róla, hogy elrejtetted.

  N3315968
  Fotó: Police.hu

  Ezeknek a hasznos tippeknek egyikére sem gondolt a 32 éves József és 16 éves társa (őt nem nevezte meg közleményében a rendőrség), akik március 17-én éjszaka vagy másnap hajnalban egy gyöngyösi lakóház udvaráról elloptak egy motort. Elég gyorsan lebuktak, 20-án már el is fogták őket, beismerő vallomást is tettek, a rendőrök pedig „nem messze a férfiak otthonától, egy füves területen elrejtve megtalálták és lefoglalták” az ellopott motort.

 • game-of-thrones-disney-style-illustration-combo-estudio-2-5aafaa

  Oberyn fejét mosolyogva simogatná a Hegy, az élőhalottak jégtáncot járnának, Arya és Sandor Clegane pedig boldogan sétálgatnának a virágos réteken. Ugye? A farkassal a hóban hancúrozó Jon Snow-ról nem is beszélve.

  Egy brazil grafikus-páros képzelte el, hogy nézne ki a sorozat, ha a Disney gondozásában jelent volna meg. 

  game-of-thrones-disney-style-illustration-combo-estudio-1-5aafaa
 • Fred Rogers gyerekeknek szóló tévéműsora, a Mr. Rogers' Neighborhood 1963-ban debütált az amerikai tévékben, és elfogadást, megértést, barátságot, és békét tanított mindenkinek, Mr. Rogers pedig egy ikonikus figurája lett a gyerektévézésben. És most készült erről az egészről egy dokumentumfilm, a Won't You Be My Neighbor?, amitől a teljes amerikai filmes sajtó letette a haját és felvette a zsebkendőt, mert annyi könnyet kell eltörölni, és én értem, hogy miért, de lehet, hogy akkor tudnék így reagálni, ha elkészülne Magyarországon az Égből pottyant Levente Péter című film. De arra még várhatunk.

 • Nos, én sem. A dologra úgy derült fény, hogy Izrael bejelentette, aknamentesítési projektet kezd ott, ahol az Újszövetség tanítása szerint Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust, a Jordán folyó partján fekvő Kaszr el-Jahud körül. 

  A terület Jordánia fennhatósága alá tartozott 1948-ban, amikor Izrael állam megalakult, egészen az 1967-es háborúig. Ekkor a zsidó állam elfoglalta Ciszjordániát, és aláaknázta a térséget egymillió négyzetméteres területen, írja az MTI. Becslések szerint 3000 telepített gyalogsági akna és más robbanószerkezet eltávolítását fogja elvégezni az erre szakosodott brit Halo Trust jótékonysági szervezet közösen az izraeli hatóságokkal. 

  Kaszr el-Jahudba évente több százezer zarándok látogat, de a Jézus megkeresztelésének feltételezett helyszínét körülvevő területek elhagyatottak az aknaveszély miatt. A térség szent a zsidóság számára is, mivel a vallási hagyomány szerint a zsidók ezen a helyen szelték át a Jordán folyót az ígéret földjére tartva, 40 évvel az egyiptomi rabságot követően, valamint úgy tartják, Illés próféta mennybemenetele is ott történhetett.