Piroska
-2 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hóesésben érkezett meg Helsinkibe az a két óriáspanda Kínából, amelyek 15 évig fognak Finnországban élni.

  A négyéves hím Hua Paót és a hároméves nőstény Csin Pao-paót a repülőtéren Finnország kínai nagykövete és finn illetékesek fogadták. A két állat jól van - közölte az óriáspandáknak otthont adó nyugat-finnországi Ähtäri állatkert.

  Az utazás során bambuszt, sárgarépát, almát és ásványi anyagokkal gazdagított különleges süteményt kaptak. Kína Finnország "alapításának" 100. évfordulója alkalmából ajándékozta az állatokat az országnak.

   Úgy gondoljuk, ez a legjobb ajándék, amelyet a kínai emberek adhatnak Finnországnak

  - fogalmazott Csen Li, Kína finnországi nagykövete. 

  A pandák február közepéig karanténban maradnak, ezután láthatja őket az állatkert közönsége. Az állatok új finn neveket kaptak: igazodva az érkezésükkor uralkodó időjárásra, a Lumi (Hó) és a Pyry (hóesés) nevet kapták.

 • Egy olasz szakácsnak túlságosan is friss volt az aznapi fogás, ugyanis a tepsiben lévő, főzéshez előkészített két kilós grouper még lélegzett. 

  A hal állítólag már órák óta küzdött a friss levegőn az életéért, ami annyira megindította a szakácsot, hogy végül nem főzte meg, hanem szabadon engedte. 

  (Via)

 • És most egyszerre csap a homlokához minden kapszulás kávégép tulajdonosa, hogy ez eddig nem jutott eszébe. Ausztrál anyukák csináldmagad facebookos csoportjából indult ez az ötlet, amit felkapott most az internet:

  sdfg

  Konyhai szekrények aljához erősített műanyag profillecekből (ez a magyar fordítása ezeknek?) egyszerű és jól rendezhető kapszulatartót lehet készíteni. OCD-sek előnyben.

  Nem vagyok egy nagy barkácstehetség, de a hétvégén biztosan veszek pár lecet (lécet) és megépítem a sajátomat.

 • A Blizzard hatalmas költségvetésből felépített első, profi Overwatch-ligája múlt héten, január elején indult. A népszerű csapatsportok (foci, kosárlabda, jégkorong)  városi csapatainak mintájára épülő rendszerben jelenleg 12 csapat küzd a dollármilliós kupáért, a meccseket pedig online lehet követni. 

  Az első, Dallas - Szöul meccset 437 ezren nézték élőben, a teljes heti nézettség pedig tízmilliós nagyságrendekben mozog már. Nyugodtan mondhatjuk azt, hogy nem lőtt nagyon mellé a Blizzard, amikor kitalálták, hogy izomból fognak belépni az E-Sport világába ezzel a húzással. 

  Mellékszál: pontLas Vegasban voltam az első meccs napján. Este a hotelszobában Hancu-kollégával bekapcsoltuk a meccset, hogy menjen valami a háttérben, de pár perc múlva azt vettük észre, hogy mindketten a közvetítést bámuljuk (ahelyett, hogy cikket írnánk), pedig kb. fel sem fogjuk, mi történik előttünk a képernyőn. Végig profi visszajátszások, meg magyarázatok voltak a meccs közben, mint a rendes, tisztességes sportoknál, amikhez nem értünk. Felemelő érzés volt!