Alfréd
-2 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Mályiban lévő Madármentő Állomás nem a vidám posztjairól ismert, általában legyengült, törött szárnyú, elgázolt madarokról posztolnak, meg arról a hihetetlen küzdelemről, amit a megmentésük érdekében tesznek. Ez a posztjuk most kivétel, és nem lehet nem megosztani:

  28056718 1895417480478227 3573740638412821817 n
  Fotó: Madármentő Állomás Mályi
 • Még mielőtt valami rosszra gondolna: a fika egy svéd szokás, amikor az emberek (család, bártok, munkatársak) leülnek kávézni és mellé szendvicset vagy valami édességet enni. Olyan, mint az uzsonna, csak társaságban (lásd videó, amit mindenképp érdemes végignézni!). 

  Egyébként maga a szó azt is jelenti, hogy kávézni.

 • two-faced-cat-british-short-hair-france-jean-michel-labat-19
  Fotó: amazingnarnia / instagram

  Hogy egy macskában több szín keveredik, az teljesen átlagos, de ahhoz már a csillagok elég különleges együttállására van szükség, hogy a két szín egy tökéletes egyenes mentén, pont a cica arcának mértani közepén váljon ketté. Mint a francia kismacska, Narnia esetében, aki ilyen volt piciként, mint itt fent, és ilyen gyönyörű lett mostanra, mint lent. A Bored Panda összegyűjtött egy csomó képet róla, itt lehet gyönyörködni.

  My baby boy Narnia <3 #catoftheday #catinstagram #kitten #britishceleste #amazingcat #blueeyes #chimeracat @sophieguittonneau

  Stéphanie Jimenez (@amazingnarnia) által megosztott bejegyzés,

 • Már rég óta divat, hogy a hollywoodi filmek előzeteseiben valamilyen híres régi pop- vagy rockszám lelassított, gyerekkórussal elénekeltetett, depresszív gitárokra elhümmögött vagy elzongorázott verzióját vágják. Ez egyrészt már baromi unalmas, másrészt tök fölösleges, hiszen, ahogy a Polygon nevű hírportál erre rámutatott, ahhoz, hogy egy filmet azonnal meg akarjunk nézni

  csak be kell vágni az előzetes alá a Beastie Boys Sabotage című számát!

  A Sabotage olyan, mint a filmes előzetesek MSG-je, bármilyen, kicsit is akciódús film trailerére szórva sokkal jobb lesz az egész. A Beastie Boys 1994-es számának saját klipje is gyakorlatilag egy mini akciófilm, amelyben három rapper álbajuszos-aviator napszemcsis rendőrként üldözi a bűnt Los Angelesben. Éppen ezért viszont tényleg bármilyen előzetes alá bevágva úgy hat, mintha direkt ahhoz a filmhez írták volna.

  A számot párszor tényleg használták előzetesekben, például a 2016-os Star Trek film, vagy a Destiny 2 videójáték beharangozására, amelyek éppen ezért mind baromi jók. A Sabotage viszont nem túl népszerű a trailerkészítők között, ugyanis Adam Yauch, a Beastie Boys 2012-ben elhunyt tagja végakaratában azt kérte, hogy ne használják reklámokhoz az együttes dalait. Ennek ellenére a két még élő tag szavazhat arról, hogy kiadják a szám jogait egy-egy reklámhoz vagy előzeteshez, de erről minden egyes felhasználásnál külön kell szavazni.