Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Grant Woolard zenész-producer elég sok munkát feccölt a lenti videóba, és még csak nem is a (szintén remek) vizuális megvalósításba.

  70 ismert klasszikus zenemű zongorás mashupját alkotta meg hat percbe sűrítve, Beethoventől Mozarton át Rimszkij-Korszakovig - aztán néha jön easter eggnek egy Scott Joplin vagy Rick Astley. Zseniális az egész, ráadásul ez már a harmadik ilyen egyveleg Woolardtól (az első itt, a második itt megtekinthető/hallgatható).

  (Laughing Squid)

 • Az emberek természethez való viszonya egészen furcsa, valami nagyon félrement a világban.

  Egyrészt az Amazonas-medencében lángol az esőerdő. Annak ellenére, hogy Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció képviselője már három hete írt egy levelet a Föld tüdejének védelmében (before it was cool). Másrészt Kecskeméten rekordott döntöttek azzal, hogy 542 ember ivott egyszerre kecsketejet.

  A Hírös Hét Fesztivál augusztus 23-ai Kecskeméti Fiatalok Napján megszállták a várost a kecskék: az egyetem gólyáinak vetélkedői között szerepelt kecskenyájterelés és kecsketejben fürösztés, a nap levezetéseképp pedig 542-en ittak egyszerre egy-egy pohár kecsketejet, így megszületett az új világrekord is.
  A Hírös Hét Fesztivál augusztus 23-ai Kecskeméti Fiatalok Napján megszállták a várost a kecskék: az egyetem gólyáinak vetélkedői között szerepelt kecskenyájterelés és kecsketejben fürösztés, a nap levezetéseképp pedig 542-en ittak egyszerre egy-egy pohár kecsketejet, így megszületett az új világrekord is.
  Fotó: Varga-Fekete Dániel / Hírös Hét Fesztivál

  Egyetlen dolgot nem értek, hogy én miért nem voltam meghívva az utóbbi eseményre, ugyanis nagyon szeretem a kecsketejet. Majd talán jövőre, és akkor 543-an új rekordot döntünk. Ha még lesz élet a Földön.

 • Ambrus Attila, a Viszkis néven híressé vált egykori bűnöző a Bors szerint feldúltan nyilatkozott nekik arról, hogy utaztak rá a román határőrök.

  Az történt, hogy családostul akartak volna menni Romániába, de a kislányának, Annának nem volt útlevele. 

  Nyilván én is szétszórt voltam, de eszembe sem jutott, hogy a gyereknek is kell útlevél, hiszen van lakcím- és adókártyája is, és nyilván ott volt mellette az édesanyja, Réka is

  – magyarázta. De ezek a románok nem engedték be lakcím-, és adókártyával se, mert nekik nem ez kellett. Úgyhogy vissza kellett fordulniuk. Emellett fuvaroztak egy másik autónyi terméket is, aminek ráadásul elkérték volna a szállítólevelét is. Úgy, hogy korábban másik határátkelőnél nem kértek szállítólevelet, csak most.

  Ambrus úgy gondolja, hogy mindez nagyon erős volt, szándékosan vegzálták a román határőrök korábbi rablókarrierje miatt.

  "Ugyanakkor ami történt, nem engem minősít, hanem a román hatóságokat. És az zavar, hogy én egykor tettem valamit, és emiatt most kitolnak az egész családommal" – panaszkodott. Egy dolgot viszont biztosan megtanult a külföldi utazásokról:

  A tanulság az, hogy kell Annának útlevél...

 • Méghozzá a királynő 007-es ügynöke, James Bond. Ezen a napon, 1989. augusztus 24-én volt ugyanis az első magyarországi James Bond-filmbemutató: az egyébként 16. Bond-filmet, A magányos ügynököt láthatták először a magyar nézők.

  Aligha meglepő, de a Bond-sorozat egyik legrosszabb darabja volt, egy középszerű akciófilmnél alig több valami, Timothy Dalton második, egyben utolsó 007-es szerepével (ezután hat évig nem is készült Bond-film, és a következőben, az Aranyszemben már Pierce Brosnan volt a főszereplő).

  Pontosítás: A Filmátvételi Bizottság 1968-1989 közötti jegyzőkönyveiről könyvet is író Gál Mihály a poszt megjelenése után levélben hívta fel a figyelmemet arra, hogy A magányos ügynök valójában csak az első olyan Bond-film volt, amit a bemutatása évében a hazai közönség is láthatott. Őfelsége titkos ügynökének egy történetét, A kém, aki szeretett engem című 1977-es Bond-filmet (Roger Moore főszereplésével) viszont már júniusban bemutatták több hazai moziban, „a Duna, a Fórum, a Hunyadi, a Kőbánya, a Május 1., a Puskin és a Vörös Csillag vetítette az első héten” – írta, megjegyezve: ezekből mára már csak a Puskin maradt.

  James Bond - A magányos ügynök