Emőke
-4 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kigyulladt, és a lángok martalékává vált egy gigantikus, életnagyságú T-Rex a Colorado állam déli részén lévő Canon City-ben található Royal Gorge Dinosaur Experience élménypark területén.

  29497552 2148742698681837 2349123281012279402 n
  Fotó: Royal Gorge Dinosaur Experience / Facebook  A szerkezet nagyjából 10 percig izzott, mire lángra kapott csütörtök reggel, a látogatók szeme láttára. 

  “Eddig is tudtuk, hogy ideges, de ma egyenesen felrobbant a dühtől” - viccelődött a park tulajdonosa Zach Reynolds. 

  29512004 2148714268684680 1356383971678111371 n
  Fotó: Royal Gorge Dinosaur Experience / Facebook

  A nagyjából 7 méter magas T-Rex egyike volt az élménypark állományát képző 16 dinoszaurusznak. Bár teljesen leégett a dinoszaurusz, de Reynolds szerint legalább látványos volt ahogy lángolt, néha úgy tűnve, mintha lángokat köpne. 

  A tűz után a fémszerkezet maradt hátra, illetve a faroknak egy része, de a nyári főszezonra már újra teljes pompában fogja riogatni a látogatókat a monstrum. 

 • Kitett pénteken magáért a Nap. Igaz, hogy a tavaszias langymeleget még nem hozta el, de aki felnézett az égre, lenyűgöző légköroptikai jelenségeket figyelhetett meg, az ország szerencsésebb helyein egyszerre többet is. Ilyen szerencsés volt olvasónk, Kádár István is, akitől az alábbi fotót kaptuk:

  A fotón egy Magyarországon ilyen komplex formában meglehetősen ritkán látható halórendszer látható. A halszem optikának hála az ég jelentős része szerepel a képen, így belefért szinte minden, amit ma a nap nyújtani tudott. Nézzük mit is látunk, belülről kifelé, alulról fölfelé haladva:

  • 22 fokos haló a Nap körül
  • két fényes melléknap
  • parhélikus kör (a napon és a két melléknapon áthaladó fehér ív)
  • fölső érintő ív (a 22 fokos halót fölülről érintő madárszárnyhoz hasonlatos ív)
  • Parry-ív (az érintő ívhez simuló halványabb ív)
  • fölső oldalív (a 22 fokos halóval koncentrikus, attól kintebb lévő színes fényív)
  • zenitkörüli ív (a fölső oldalívhez tapadó ahhoz képes fordított állású szivárványos ív)

  Az Index szerkesztőségéből is lehetett látni a mai műsort, de errefelé csak ennyire futotta:

  Halo+fölső érintő+parhélikus ív a szerkesztőségi konyha ablakából
  Halo+fölső érintő+parhélikus ív a szerkesztőségi konyha ablakából
  Fotó: Nagy Attila Károly / Index
 • Szép város. 

  Ennyi. Eddig is gyanítható volt, hogy a feleség volt az, aki regisztráltatta a F1 talán legnépszerűbb pilótáját az Instagramra, ezek után azonban nem is kérdés. Letudta a napi kötelezőt:

  Nice city.

  Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) által megosztott bejegyzés,

   Amúgy vannak érdekes vagy aranyos posztjai is, például amikor F1-est játszik a kisfiával: 

  Pitstop.

  Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) által megosztott bejegyzés,

 • sherlock-season-4-russian-hack.png

  Nesze neked plot twist avagy csavar a sztoriban: a BBC Sherlock című sorozatának második számú főszereplője, a Watsont alakító Martin Freeman arra a kérdésre, hogy lesz-e ötödik Sherlock-évad, és ha igen, mikor, azt válaszolta, hogy nem nagyon erőlteti senki az alkotók közül, ráadásul a két főszereplő eladta a lelkét a Marvelnek és képregényfilmek forgatásával töltik a következő (minimum) öt évet.

  A negyedik évad után úgy voltunk vele, hogy ideje egy szünetnek. Mindenki úgy érezte, hogy ennyi elég is volt. Én a magam részéről az évad fogadtatása, a rajongók miatt.

  A Sherlock negyedik évada nem volt olyan közönségkedvenc, mint az első három, de Freemant nem a kritikusok borították ki, hanem a rajongók, akik annyira izé, rajonganak, hogy ez már terhes és idegesítő.

  Ebben a sorozatban szerepeli olyan, mint egy mini-Beatles-ben lenni. Az elvárás hatalmas, és így a munka sem szórakoztató már, hanem teher. Lassan ott tartunk, hogy a Sherlockot az alkotók már egyáltalán nem élvezhetik, mert az van, hogy “vagy megcsinálod rendesem, bazmeg, vagy egy fasz vagy.” És erre nekem nincs szükségem.

  Túl gyorsan nőttek túl nagyra, mondta még el a Telegraph-nak adott interjúban. Az első évad sikere miatt gyorsan kellett lépni, előkészíteni és leforgatni a másodikat, úgy, hogy a minőség ne essen vissza, és a rajongók elégedettek legyenek.