Klaudia
-4 °C
2 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 13,8 milliárd évet ölel fel egy 10 perces, YouTube-ra feltöltött timelapse videó. Egy másodperc 22 millió évnek felel meg, végigkövethetjük az univerzum evolúcióját: az ősrobbanástól az emberiség megszületéséig.

 • Elég kemény felhívással bünteti a világot a legnagyobb brit bulvárlap, a Daily Mail:

  "Látott egy balesetet? Ismeri az érintett családot? Írjon az anthony.joseph@mailonline.co.uk -ra vagy a tippek@mailonline...-ra".

  image.png

  Szemtanúkat találni egy újságírónak hasznos lehet, de ez a felhívás azért különösen szemét, mert keresik azokat az embereket, akik egy bajban lévő, friss balesetes családot még odatolnának a bulvárújságírók elé is. Alapjáraton egy balesetes hírnél semmi köze az egész országnak ahhoz, hogy mondjuk Nagy Béla leszakadt lábától öklendezve hányt halála előtt a helyszínen szétégett menyasszonya, Kis Angéla. Nem véletlenül nem adja ki a rendőrség sem ezeket a személyes információkat.

  Nyilván az más, ha ők maguk akarják elmesélni, de akkor is nehezen hiszem, hogy úgy jönnének rá, ha frissen bejelentené őket valami jóakarójuk a Daily Mailnek. Ha lát egy balesetet, ismeri az elszenvedőit, és nem tartja magát velejéig romlott embernek, akkor inkább ne adja meg a szerencsétlenek adatait Anthony Josephnek, se más újságnak vagy tévének. Bízza ezt rájuk.

 • Nehéz ezt az apróbetűs világban elhinni, de március 21-én tényleg ingyen lesz a kávé 80 kávézóban és étteremben országszerte. Ez ugyanis a költészet napja, úgyhogy az akcióban részt vevő helyeken egy versért vagy versidézetért cserébe nem kell fizetni a kávéért. A vers lehet akár saját költemény, akár egy kedvenc idézet, mindegy, úgyis minden költészet. Az akció március 21-én egész nap tart, a résztvevő helyek listája ide kattintva olvasható.

 • lkjh

  A nap internetes szenzációja a 87 éves Concha Garcia Zaera, aki pont olyan képeket rajzol, mint amik minden nagymamánál lógnak a falon kifakulva. Ő viszont, Microsoft Paintben alkot, ahol pixeleként rajzol meg minden egyes formát. Azokból a képeslapokból merít inspirációt, amiket a férje küldött neki egykoron.

  Március 9-én még csak háromszáz követője volt, de hamar felkapta az internet. Ma már 108 ezren csodálják a képeit csak az Instagrammon.

  Mi ez, ha nem művészet!?

  grandmother-microsoft-paint-art-concha-garcia-zaera-spain-14